Pup Pablo zocht een liefdevolle baas met geduld en heeft gevonden…….

Pup Pablo zocht een liefdevolle baas met geduld en heeft gevonden……UPDATE 5/5:
Pablo heeft eind april kennis mogen maken met 2 potentiële nieuwe baasjes en hun honden. Dit ging heel erg goed, maar was ook erg spannend!
Aankomende zaterdag, 8 mei, gaat Pablo verhuizen naar zijn nieuwe gezin met een heel fijn maatje om mee te spelen!
Op 12 mei ga ik zelf nog even bij Pablo en zijn nieuwe baasjes langs om ze wat handvatten te geven die handig zijn in de opvoeding van Pablo
Het gaat je goed lieve Pablo en ik zie je snel!
UPDATE 21/4:
We hebben een aantal fijne mailtjes mogen ontvangen voor Pablo, hoe fijn is dat! We zullen met hen, die ons zeker geschikt lijken als nieuwe baasje van Pablo, een belafspraak maken en hopen dan dat zij Pablo binnenkort gaan ontmoeten.
Wordt vervolgd! ❤

Salut ce mai faci? – Hallo hoe gaat het?
As vrea sa ma prezint! – Ik wil mezelf graag even voorstellen!
Mijn naam is Pablo, (05-’20) een vermoedelijke kruising tussen een Herder en een Jack Russel en sinds een half jaartje woon ik nu in NL.
Omdat ik nog zo jong ben heb ik nog wel veel sturing nodig en moet ik ook nog e.e.a. leren. Maar dat lijkt me heel erg leuk, dus ik hoop echt dat ik ergens mag gaan wonen waar ze samen met mij “aan de bak willen”.
Helaas heb ook ik een klein rugzakje meegekregen vanuit Roemenië, want daar kom ik vandaan. Ik kan schrikachtig reageren op onverwachte bewegingen, maar verder ben ik echt een hele lieve, sociale hond die dol is op knuffelen, kroelen en spelen.


Graag vertel ik jullie wat meer over mezelf en hoop ik dat jij, mijn toekomstige nieuwe baasje, mijn oproep leest en snel reageert…. het lijkt me namelijk heel fijn je binnenkort te mogen ontmoeten!
Ik ben dus Pablo, een gecastreerde jongeman, die ondanks mijn herder-looks slechts een kilo of 19 weeg en net onder je knie kom. Ik ben enorm dol op wandelen en snuffel me onderweg dan ook suf, heerlijk vind ik dat!
Als we naar het losloopveld gaan geniet ik intens van het samen spelen en ravotten met andere honden. Ik ben ook erg leergierig en doe voor wat lekkers dan ook mijn uiterste best.
Als ik aan de lijn loop en ik zie andere mensen/honden dan start ik met blaffen, ik wil er dan perse naar toe. Als ik ze dan heb mogen/kunnen begroeten ben ik heel erg sociaal en speel/knuffel ik graag. Maar als ik er niet naar toe mag/kan dan ga ik nog erger blaffen en word ik onrustig.
Dit is een “dingetje” waar ik met jou, mijn toekomstige baasje, echt nog aan wil/moet gaan werken. Hierbij heb ik de juiste sturing nodig, dan weet ik zeker dat dat zal verbeteren.


Momenteel woon ik samen met een andere hond, 4 katten en cavia’s. Ik ben enorm dol op mijn hondenmaatje en lig/slaap heel graag bij hem, dat voelt veilig en vertrouwd. Ook lig/slaap ik graag op de bank naast mijn baasjes en knuffel ik graag met ze.
De overige dieren in huis laat ik verder met rust.
Ik ben zindelijk, sloop niets en kan ook alleen thuis zijn. In een bench wil ik absoluut niet, dan raak ik volkomen in paniek, mocht ik in de hal/(bij)keuken moeten verblijven als ik alleen ben is dat verder prima.
Voor mij is het erg belangrijk dat mijn nieuwe baasje mij op een rustige, positieve en gedisciplineerde manier opvoedt en traint. Doordat dat nu niet (voldoende) gebeurt zorgt dat ervoor dat ik buitenshuis steeds meer ga blaffen/trekken naar andere honden/mensen omdat ik daar naartoe wil. En dat is natuurlijk voor niemand fijn.
Mijn huidige baasjes hebben zelfs een gedragsdeskundige ingeschakeld voor mijn/dit gedrag en deze gaf aan dat het frustratie is wat ik laat zien (van het er naar toe willen). En als ik eerlijk ben klopt dat ook, want vaak lukt het me dan ook en mag ik er naar toe….


Wat kan ik nog meer over mezelf vertellen……?
Ik vind het heerlijk om met ballen en een groot touw/flos te spelen, mijn speeltjes delen met een andere hond is voor mij ook geen probleem. Samen spelen is toch altijd leuker dan alleen toch
Ook ken ik nog wat basistrucjes, heb ik geen jachtinstinct, ben ik een allemansvriend en kan ik traplopen, best knap toch?
Verder ben ik gechipt, geënt en helemaal gezond.
Mijn baasjes hebben toen ik bij hen kwam een verzekering voor mij afgesloten bij OHRA, deze kan mijn nieuwe baasje mee overnemen. Een cursus hebben we nog niet gedaan, dat zou ik wel heel spannend, maar ook heel erg leuk vinden om eens te proberen. Dus ik hoop dat we dat gaan doen als ik bij jou woon!


Waar ik naar op zoek ben in mijn toekomstige baasje(s) en mijn nieuwe mandje is:
• een rustige, positieve en gedisciplineerde manier van opvoeden
• begrip voor mijn kleine rugzakje en de juiste begeleiding hierbij
• een stabiel hondenmaatje zou absoluut zeer welkom zijn/ de voorkeur hebben
• kinderen 10+ i.v.m. teveel drukte/onverwachte bewegingen/ overprikkeling
• voldoende tijd om actief met mij te zijn en aan het werk te gaan
Mocht je enthousiast zijn geworden na het lezen van mijn oproep en het leuk vinden om mij te komen ontmoeten dan is het fijn als je eerst even een mailtje stuurt naar Kim via info@ndjoy.nl.
Vertel haar dan zo veel mogelijk over wie je bent en hoe je woon/werk/gezinssituatie is.
Misschien zien we elkaar dan al snel! Ik kijk er naar uit!
Oja…. ik ben woonachtig in de omgeving Apeldoorn.
Hopelijk tot gauw,
Salutari!
Pablo