Engelse Mastiff Ronja heeft haar grote rustige gouden mand gevonden!

Engelse Mastiff Ronja heeft haar grote rustige gouden mand gevonden!UPDATE 30/4:
Ronja is gisteren naar haar nieuwe forever home gebracht!!
Een liefdevol echtpaar gaat Ronja, samen met wat diertjes om zich heen, een gouden mandje bieden op een rustige locatie én een grote tuin waar ze lekker kan struinen ❤❤
Heel veel succes meisje!

N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes

mag weer op zoek naar dat ene speciale plekje waar een, deze keer, grote gouden mand beschikbaar is voor een prachtige dame genaamd Ronja.

Ronja is een Engelse Mastiff teef van net 3 jaar oud (03-’18, gesteriliseerd) die met pijn in het hart moet worden herplaatst.
Als 10 maanden oude pup is Ronja geadopteerd door haar huidige baas. Ze was nauwelijks gesocialiseerd waardoor ze niet de start heeft gehad die wenselijk was geweest. Haar huidige baas heeft Ronja ondanks dat weten op te voeden tot een fijne hond, met wat puntjes van aandacht.
In het kort zijn dat:
• Afstandelijk naar vreemden/visite
• Angstig voor fietsers/steps/skeelers e.d.
• Hoge muren/onverwachte geluiden/bewegingen zijn spannend.
• Teveel prikkels i.c.m. onbekend terrein zijn spannend.


De uitgebreide versie is dat Ronja in huis een heerlijke rustige hond is, mits ze je kent/vertrouwd. Ze komt dan graag bij je liggen, lekker tegen je aan, op de bank.
Ook ligt ze er graag bij, daar waar jij bent. Ondanks haar rustige karakter is ze wel alert en wat waaks als de postbode wat in de bus gooit of als er iemand aanbelt. Maar tja… dat is Mastiff eigen!
Krijg je visite dan zal ze deze zeker niet komen begroeten en vreemden tijdens een wandeling ontwijkt ze graag door er met een boog omheen te lopen.
Ronja loopt niet graag op straat/in drukke omgevingen. Wel geniet ze enorm van wandelingen in een park, het bos of langs de Maas/het water. Met andere honden kan ze goed, bij het zien van andere honden zal ze zeker contact willen maken met ze.
Ronja komt het best tot haar recht als ze los mag/kan lopen (en luistert best goed), dan kan ze gaan en staan waar ze zich het prettigst bij voelt. Aan de lijn trekt ze niet, voelt ze zich angstig, bijvoorbeeld door een fietser of hoge muur, dan zal ze hier zo snel mogelijk bij vandaan willen en wél flink gaan trekken. Omdat er dan 60 kilo hond aan de lijn trekt is enige kracht zeer wenselijk


Haar huidige baasje nam haar daarom vaak mee in de auto naar de plek van uitlaten en liet haar daar dan los lopen. Zo had Ronja de minste prikkels en was er geen reden voor angst onderweg. Ze kan dus prima in de auto mee en zelfs in de camper zitten/rijden vind ze heerlijk.
Onbekende plekken zijn wel weer een spannend dingetje voor haar, dus je doet Ronja een groot plezier wandelingen/plekken voorspelbaar te houden. Ronja is ook absoluut geen dame die houdt van lange wandelingen. Dit is niet omdat ze het lichamelijk niet kan volhouden, maar eerder geestelijk. Het aantal prikkels zijn dan dermate veel dat dat veel van haar vraagt. 5 kilometer is zo’n beetje de max, in de zomer/bij warmte is een korte ronde meer dan genoeg.
Ronja zal geen agressie (ver)tonen, zowel niet bij vreemde mensen, andere honden of tijdens spannende momenten. Ondanks dat is het wel een dame die door een gebrek aan socialisatie ietwat meer alertheid toont als “normaal”. De Engelse Mastiff zelf staat bekend om zijn goedmoedigheid en liefdevolle karakter en agressie zit niet in zijn aard. En dat geldt ook voor Ronja.


Qua gezondheid is deze mooie dame helemaal in orde, ze is gesteriliseerd, gechipt en geënt. Het enige “schoonheids’dingetje zit ‘m in haar ogen. Ze is geopereerd aan haar oogleden waarbij een haartje in haar oog groeide. Mede daardoor heeft ze nu een witte gloed in haar ogen, dit zijn kristallen. Ze ziet gewoon goed, alleen is het witte zichtbaar.
Haar huidige baasje heeft Ronja de afgelopen weken enkele malen (als extra check) zeer goed laten onderzoeken door een oogspecialist om helder te hebben hoe het momenteel met haar ogen is. Hij wil niet dat een toekomstig baasje voor verrassingen komt te staan, maar bovenal heeft zijn enorme liefde voor Ronja de boventoon hierin gevoerd.
De precieze “ins and outs” worden aan haar toekomstige baasje goed overgedragen.
Voor nu is van belang te weten dat Ronja haar verdere leven een speciale “dieetbrok” moet krijgen (12.5 kg a 26 euro) en 2 zalfjes moeten gebruiken. De kosten hiervoor zijn maandelijks ongeveer 20 euro. Dit is iets wat een toekomstige baas moet weten, vandaar hier duidelijk benoemd.


Wat we jullie nog meer kunnen vertellen over Ronja is dat ze goed alleen kan zijn, zindelijk is en niets sloopt.
Voor koekjes e.d. loopt ze niet warm, af en toe een lekkere kauwkluif vind ze fijn.
Slapen doet ze het liefst op de bank of op een fijn groot kussen in huis. Trucjes kan ze niet en is haar ook bewust niet geleerd.
Waar we naar op zoek zijn voor haar is:
• Een prikkelarme omgeving in een zeer rustige buurt/ liefst het buitengebied
• Een echtpaar of alleenstaande hebben de voorkeur, gezin met kids 14+ kan.
• Geen (klein)kinderen of minimaal 14+, puur voor zoveel mogelijk rust.
• Kennis van/ervaring met het ras is een pre
• Veel ruimte buiten zou mooi zijn, dan is uitlaten niet altijd nodig aangezien Ronja daar niet echt plezier aan beleefd.
• Voldoende financiële ruimte een hond van dit kaliber te kunnen onderhouden/verzorgen.
• Geduld, ruimte voor haar om haar plek te kunnen vinden en haar toekomstige baasje(s) te kunnen vertrouwen. Ronja komt naar jou als ze daar aan toe is, jij niet naar haar….


Ronja is woonachtig in de buurt van Nijmegen.
Denken jullie Ronja een gouden mand te kunnen geven?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Ronja te bieden hebt.