Opvang

Opvang en herplaatsing van honden

ndjoy-nieuwe-logo5-hulp-honden-baasjes-cuijk-boxmeer

N’Djoy heeft gastgezinnen voor de opvang van honden. Wij vangen honden op in diverse noodsituaties waarbij er in het eigen netwerk geen oplossingen zijn voor opvang, zoals:

 • tijdens een plotselinge ziekenhuisopname
 • bij uithuisplaatsing van de eigenaar
 • overlijden van de eigenaar
 • bij crisisopvang van het baasje
 • bij andere noodsituaties

Zit je met een acuut probleem en heb je opvang nodig voor je hond? Werk je in de hulpverlening en zoek je een oplossing voor een cliënt? Zowel particulieren als instanties kunnen contact met mij opnemen voor de mogelijkheden.

Het tarief van huiskameropvang voor honden is maatwerk. De kosten van huiskameropvang zijn afhankelijk van het aantal honden (heeft een gezin één of meerdere honden die moeten worden opgevangen?), de duur van de opvangperiode en de grootte van de hond(en). Natuurlijk speelt ook mee of de eigenaar zelf voer en snacks blijft betalen tijdens de opvangperiode of dat dit in het opvangtarief verwerkt moet worden. Neem gerust contact met mij op om samen te komen tot een goede oplossing voor de tijdelijke opvang van honden.


Herplaatsing van honden vanuit de thuissituatie

Is er geen sprake van een spoedsituatie en wil je de herplaatsing van je hond graag deskundig door mij laten verzorgen? Herplaatsen van je hond(en) vanuit de thuissituatie is mogelijk via N’Djoy. Ik ga met alle plezier op zoek naar een fijne nieuwe baas voor je hond. De actuele tarieven voor herplaatsing vind je hier.

Wat doen we om jouw hond onder de aandacht te brengen?

Wat doet ons team om jouw hond onder de aandacht te brengen? Nadat je het bemiddelingsbedrag hebt betaald, staat jouw hond/honden drie maanden in ons bestand.

Als er mensen zijn die een zoekopdracht bij ons hebben uitgezet voor een hond, proberen we die te matchen met de honden die een thuis zoeken. We schrijven met liefde en aandacht een mooi artikel met foto’s over jouw hond. Het bericht brengen we veelvuldig onder de aandacht op onze website en Facebookpagina. We hebben hiermee veel successen geboekt! Onze Facebookpagina wordt druk bezocht en de honden die een thuis zoeken worden vaak gedeeld waardoor de herplaatsing van jouw hond bij een groot publiek onder de aandacht komt.

Voorwaarden voor herplaatsing:

 • de hond blijft bij de eigenaar totdat een nieuw thuis gevonden is;
 • honden uit één gezin die aan elkaar gehecht zijn, proberen we samen te herplaatsen;
 • je hond is behandeld tegen wormen en vlooien;
 • je hond heeft geen schimmel, oormijt, vlooien en wormen. Als er een of meer bekende aandoeningen zijn, dan vermeld je deze bij het aanmelden voor herplaatsing. Dit hoeft geen probleem te zijn voor herplaatsing!
 • je hond is gevaccineerd of je laat je hond direct inenten na aanmelding voor herplaatsing, onderstaand vind je meer informatie over de noodzakelijke entingen (bron: Medisch Centrum voor Dieren)

Jaarlijkse enting: ziekte van Weil

De enting tegen Ziekte van Weil moet jaarlijks worden herhaald

3-jaarlijkse enting of titerbepaling

 • Entingen tegen Hondenziekte, HCC en Parvo moeten elke 3 jaar worden herhaald.
 • Voor Hondenziekten (CDV), Parvo (CPV) en het Adenovirus (CAV) is het mogelijk om een bloedonderzoek (titerbepaling) te doen naar de hoeveelheid beschermende antistoffen in het bloed. Bij een hoge titer is het mogelijk de enting een jaar uit te stellen. Een titerbepaling is wettelijk toegestaan om te voldoen aan de vaccinatieplicht.

Optionele vaccinaties

 • Hondsdolheid (Rabiës). Een enting tegen hondsdolheid is verplicht als je hond een grens overgaat, bijvoorbeeld bij een herplaatsing naar een nieuw baasje in Duitsland of België. Drie weken na de enting mag je hond naar het buitenland reizen.
 • Kennelhoest (Para-influenza en/of Bordetella bronchiseptica). Deze enting kan onderhuids gegeven worden, of in de neus. De neusenting werkt snel (na 3 tot 4 dagen) en geeft een betere lokale bescherming, maar geeft soms wel verkoudheidsklachten (die overgedragen kunnen worden op de mens en op katten). Als je hond in een pension moet verblijven, is deze enting vaak verplicht.

opvang-huiskameropvang-hond-honden-hondenhulp-n'djoy-brabant-cuijk-boxmeer
Kim met een asielhond

Vrijwilligerswerk – pleeggezin voor honden

Wil je graag vrijwilligerswerk doen voor honden? Dat kan! N’Djoy zoekt uitbreiding van het team in de vorm van pleeggezinnen voor honden, waarbij je een of meer honden bij jou thuis opvangt. Kijk hier voor meer informatie over deze vacature. Stuur me een mailtje als je hier graag meer over wil weten.