Herplaatsing van honden
Herplaatsing van honden vanuit de thuissituatie
Sinds juli 2016 herplaatst N’Djoy honden vanuit de thuissituatie. Dit is nog steeds vrij uniek in Nederland.
Het fijne aan herplaatsing vanuit huis is dat er voor de hond zelf tot aan het moment van herplaatsing geen/nauwelijks stress is. Ook is het erg prettig dat de hond gelijk weer in een nieuw gouden mandje terecht komt i.p.v. in een kennel in het asiel waar het dier alles van thuis moet missen.
Daarnaast zorg ik ervoor dat jij als eigenaar je niet druk hoeft te maken over het gehele traject van herplaatsing, een goede uitgebreide oproep maken, deze onder een groot publiek verspreiden, de soms kritische/nare reacties aanhoren of lezen, reageren op alle mails, bellen met mensen die interesse hebben, het screenen van kandidaten en alles wat er verder nog bij komt kijken.
Wij zorgen ervoor dat dit allemaal wordt geregeld en alles wordt stap voor stap gedaan, natuurlijk in goed overleg. Als er zich dan concreet een nieuwe baas aandient wordt het stuk “kennismaken” overgedragen aan de baas zelf en bepaald de eigenaar ook altijd zelf waar zijn/haar maatje terecht gaat komen. Als hierin advies gewenst is van ons zullen wij hier altijd in begeleiden.
Wil je de herplaatsing van je hond graag deskundig door mij laten verzorgen? Ik ga met veel liefde en zeer zorgvuldig op zoek naar een fijne nieuwe baas voor je hond.
Kijk gerust eens onder het kopje “successen” om te kijken welke lieverds er via N’Djoy al een prachtig nieuw gouden mandje hebben gevonden.
De actuele tarieven voor herplaatsing vind je hier.
Wat doen we om jouw hond onder de aandacht te brengen?
Wat doe ik om jouw hond onder de aandacht te brengen? Nadat je het bemiddelingsbedrag hebt betaald, staat jouw hond/honden drie maanden in ons bestand.
Als er mensen zijn die een zoekopdracht bij ons hebben uitgezet voor een hond, proberen we die te matchen met de honden die een thuis zoeken. We schrijven met liefde en aandacht een mooi artikel met foto’s over jouw hond. Het bericht brengen we veelvuldig onder de aandacht op onze website en Facebookpagina. We hebben hiermee veel successen geboekt! Onze Facebookpagina wordt druk bezocht en de honden die een thuis zoeken worden vaak gedeeld waardoor de herplaatsing van jouw hond bij een groot publiek onder de aandacht komt.
Voorwaarden voor herplaatsing:
- de hond blijft bij de eigenaar totdat een nieuw thuis gevonden is;
- honden uit één gezin die aan elkaar gehecht zijn, proberen we samen te herplaatsen;
- je hond is behandeld tegen wormen en vlooien;
- je hond heeft geen schimmel, oormijt, vlooien en wormen. Als er een of meer bekende aandoeningen zijn, dan vermeld je deze bij het aanmelden voor herplaatsing. Dit hoeft geen probleem te zijn voor herplaatsing!
- je hond is gevaccineerd of je laat je hond direct inenten na aanmelding voor herplaatsing, onderstaand vind je meer informatie over de noodzakelijke entingen (bron: Medisch Centrum voor Dieren)
Jaarlijkse enting: ziekte van Weil
De enting tegen Ziekte van Weil moet jaarlijks worden herhaald
3-jaarlijkse enting of titerbepaling
- Entingen tegen Hondenziekte, HCC en Parvo moeten elke 3 jaar worden herhaald.
- Voor Hondenziekten (CDV), Parvo (CPV) en het Adenovirus (CAV) is het mogelijk om een bloedonderzoek (titerbepaling) te doen naar de hoeveelheid beschermende antistoffen in het bloed. Bij een hoge titer is het mogelijk de enting een jaar uit te stellen. Een titerbepaling is wettelijk toegestaan om te voldoen aan de vaccinatieplicht.
Optionele vaccinaties
- Hondsdolheid (Rabiës). Een enting tegen hondsdolheid is verplicht als je hond een grens overgaat, bijvoorbeeld bij een herplaatsing naar een nieuw baasje in Duitsland of België. Drie weken na de enting mag je hond naar het buitenland reizen.
- Kennelhoest (Para-influenza en/of Bordetella bronchiseptica). Deze enting kan onderhuids gegeven worden, of in de neus. De neusenting werkt snel (na 3 tot 4 dagen) en geeft een betere lokale bescherming, maar geeft soms wel verkoudheidsklachten (die overgedragen kunnen worden op de mens en op katten). Als je hond in een pension moet verblijven, is deze enting vaak verplicht.

Vrijwilligerswerk
Wil je graag vrijwilligerswerk doen voor honden? Dat kan! N’Djoy zoekt altijd uitbreiding van het team. Stuur me een mailtje als je hier graag meer over wil weten.