Over N’Djoy

Over N’Djoy


noa-djoy-ndjoy-hulp-honden-baasjes-cuijk-boxmeer-hooi


Mijn naam is Kim de Bruijni. Ik ben een jaar lang vrijwilliger geweest in een dierenasiel en daar heb ik veel gezien, gehoord en geleerd. Ik studeerde – naast mijn betaalde baan – voor hondengedragsdeskundige, in Barneveld. Op deze pagina vertel ik meer over het ontstaan en de doelstelling van N’Djoy. Wil je meer lezen over mij persoonlijk? Dat kan hier.


ndjoy-nieuwe-logo6-hulp-honden-baasjes-cuijk-boxmeer


Graag wil ik een steentje bijdragen aan het welzijn van honden én hun baasjes in heel Nederland in de vorm van herplaatsing vanuit huis, gedragstherapie, privéles of hulp in de opvoeding van de hond.
En verder nog specifiek voor de minder bedeelde medemens, woonachtig in de gemeente Land van Cuijk, met onze dierenvoedselbank.
Om deze voedselbank te kunnen realiseren heb ik een sponsorloop gedaan waarbij ik 808 kilometer (!) heb gelopen en daarmee 550 kilo hondenvoer bij elkaar heb gewandeld.
Alle hondenbrokken die door mijn familie en vrienden aan mij gesponsord waren, maakten de start van mijn organisatie, in eerste instantie dus alleen de dierenvoedselbank. 


sponsorloop-over-ndjoy-hulp-honden-baasjes-kim-de-bruijni


Onze naam……

De naam van N’Djoy is ontstaan uit de naam van mijn honden, Noa & Djoy. N’Djoy!
N’Djoy betekent genieten en dat is mijn wens: dat álle honden dit kunnen en mogen ervaren.

Daarom biedt N’Djoy hulp aan honden én aan hun baasjes, omdat het iedereen kan overkomen plots in een lastig parket te raken. Heb je eerst alles netjes op de rit, verlies je plots je baan met als gevolg dat het steeds lastiger wordt het voer voor je hond te kunnen bekostigen, onze (regionale) dierenvoedselbank kan dan net die hulp bieden die nodig is.

Of er ontstaat een situatie waardoor je hond door omstandigheden naar een ander mandje moet verhuizen. Ik bemiddel en herplaats honden vanuit hun eigen mandje waarbij de eigenaar de volledige zeggenschap blijft houden over waar zijn/haar hond uiteindelijk komt te wonen.
Ook bij problemen in de opvoeding en/of het gedrag van een hond help ik jullie samen graag weer op weg.


logo-ndjoy-hondenhulp

In het logo van N’Djoy zijn mijn 2 grote liefdes ook verwerkt. Links mijn lieve bruine labrador Noa en rechts mijn geweldige kruising Welsh Corgi – Tibetaanse Terriër Djoy


Baasjes tijdelijk ondersteunen met voer en praktische hulp

Met N’Djoy helpen we regionaal de minder bedeelde medemens met een hond (en kat) om herplaatsing van de hond te voorkómen.
Als ik baasjes tijdelijk (maximaal 1 jaar) uit de brand kan helpen door ze te ontzorgen door o.a. de voerkosten uit handen te nemen, totdat zij hun leven weer (grotendeels) op de rails hebben, dan is dat voor mij onbetaalbaar. Ik probeer ook praktische hulp te bieden. Tijdens het opleidingstraject voor hondengedragsdeskundige geef ik adviezen over hondengedrag. Als het in een bepaalde situatie nodig is, dan spreek ik mijn netwerk aan of verwijs ik door voor andere hulp, zoals o.a. Stichting Bevordering Huisdieren Welzijn.


Herplaatsing vanuit huis, gedragstherapie, privéles en overige hulp

Sinds juli 2016 herplaats ik honden vanuit huis. Dit is ontstaan doordat ik werd benaderd door een dame uit mijn geboortedorp met de vraag of ik haar Franse Bulldog Cato wilde herplaatsen. Daarna werd ik al snel regelmatig gevraagd door een baasje of door een familielid of ik hun/iemands hond wilde herplaatsen.
Het herplaatsen van honden doe ik voor iedereen en in geheel Nederland of zelfs daarbuiten.

Gaandeweg de jaren weet men mij steeds beter te vinden en krijg ik vanuit heel Nederland verzoeken om te herplaatsen of om gedrags/opvoedkundig-advies.
Het doet me heel erg goed te weten dat een steeds groter publiek mij via via weet te vinden en mijn hulp inschakelt, vooral voor herplaatsing.
Ik durf dan ook oprecht te zeggen dat ik altijd mijn uiterste best zal doen voor een hond die via mij wordt herplaatst.
Gelukkig zie en hoor ik dit ook terug van de voormalige en de nieuwe baasjes en dat is waar ik het voor doe!

Lees gerust eens in mijn gastenboek, hier vind je recensies over datgene wat ik met zoveel liefde doe!


Vrijwilligerswerk

Het steunen van minima-baasjes doe ik, samen met een team van zo’n 20 andere lieve mensen, geheel vrijwillig. We krijgen wel eens een financiële donatie, dit gaat dan in onze spaarpot. Ik houd netjes een overzicht bij met inkomsten en uitgaven in verband met mijn verplichtingen aan de Belastingdienst. Ik ben erg zuinig op het geld dat we ontvangen.
Hier betalen we voer/snacks of spullen van die we echt nodig hebben en niet meer op voorraad hebben liggen.


De meeste donaties zijn in natura

De meeste donaties die we krijgen zijn in de vorm van voer (brokken, blikvoer, koekjes) en goederen (halsbanden, medicatie, speelgoed, kussens e.d.). Daar zijn we heel erg mee geholpen. Het gedoneerde voer en de goederen worden indien mogelijk z.s.m. verdeeld onder de gezinnen die we helpen.
Mochten we geen cliënten hebben voor de gedoneerde goederen en is het nog in goede staat? Dan proberen we het vaak te verkopen en komt de opbrengst geheel ten goede aan de dieren. Voer/snacks zijn immers noodzakelijker dan een mand of krabpaal en omdat we geen subsidie ontvangen moeten we de spaarpot wel proberen gevuld te houden.

Alles wat we over datum ontvangen of wat te gebruikt is om aan cliënten te geven gaat naar mooie organisaties in het buitenland.
Daar betekent iedere brok, tablet, mand, of riem die ze ontvangen ~leven~!
En die gedachte maakt ons blij, dat we dan ook in het buitenland ons steentje kunnen bijdragen zodat ieder gedoneerd item en iedere gedoneerde brok z’n weg vindt naar een hongerig buikje of een dier met pijn.


Is N’Djoy een stichting?

Nee, dat zijn we niet. In maart 2016 ben ik begonnen met N’Djoy als dierenvoedselbank. Mijn stoutste verwachtingen werden overtroffen. Ik was zowel geschokt door het aantal hulpvragen, als dankbaar en gelukkig met de vele voer-donaties die ik kreeg.

Ik heb navraag gedaan bij de Belastingdienst of ik zo kan en mag werken. Zo lang ik netjes mijn inkomsten (in euro’s) en uitgaven bijhoud, mag ik werken op de manier zoals ik nu doe, zonder dat ik bij de Kamer van Koophandel ben ingeschreven als stichting.

Iedere euro voor het ‘vrijwilligersdeel’ van N’Djoy gaat bij mij in een speciale spaarpot en komt ook alleen maar ten goede aan honden in nood. Ik krijg niet zo veel financiële donaties. De meeste donaties worden gedaan in de vorm van voer en goederen. En daar ben ik blij mee, dat zijn producten waarmee ik direct hulp kan bieden.


Een combi

Nu ik een aantal jaren verder ben, krijgt de toekomst van N’Djoy een duidelijker omlijnd plan. Ik denk aan een combi. Ik hoop in de toekomst van N’Djoy deels mijn betaalde baan te kunnen maken als o.a. hondengedragsdeskundige (kijk voor meer informatie op de pagina tarieven).

Het vrijwilligersdeel, het goede doel zoals N’Djoy is opgericht, blijft bestaan. Ik krijg er veel voldoening van om minima-baasjes te helpen en dat zal ik blijven doen. Maar niet alleen! Dit doe ik met hulp van onze geweldige vrijwilligers die N’Djoy inmiddels rijk is.


Voor wie?

N’Djoy helpt hondeneigenaren in nood in de breedste zin van het woord. Voorbeelden van problemen waarbij ik probeer te helpen:

  • je staat er financieel zo slecht voor dat je geen eten voor je hond kunt kopen, alleen regionaal in de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis.
  • er is door persoonlijke omstandigheden geen andere optie dan je hond te herplaatsen, geheel Nederland en daarbuiten.
  • er zijn gedragsproblemen ontstaan waar je wat hulp bij zou kunnen gebruiken, in overleg in geheel Nederland

Zoek je hulp m.b.t. herplaatsing of wil je hulp op het gebied van gedrag/training/opvoeding, mail me dan via info@ndjoy.nl, dan maak ik graag een afspraak met jou/jullie voor een persoonlijk/telefonisch gesprek.
Zoek je hulp m.b.t. voedselondersteuning en ben je woonachtig in de hierboven genoemde gemeenten, stuur ons dan het ingevulde aanvraagformulier toe en ik zal contact met jullie opnemen.

Uiteraard is alles wat je mij vertelt vertrouwelijk.
We gaan samen, in goed overleg, kijken waar je het meest mee geholpen bent. Dat kan dus ondersteuning met voer zijn, herplaatsing van de hond(en), gedragsadvies of privéles. Ik doe mijn uiterste best om je te helpen en ik kijk wat ik kan doen. Ik heb ook goede banden met andere organisaties. Ik benader hen indien nodig graag voor advies.


over-n'djoy-voor-hulp-aan-honden-en-hun-baasjes-gemeente-cuijk


Werkgebied van N’Djoy

Ik kan niet iedereen helpen, hoe graag ik dat ook wil! Tegen een kleine financiële vergoeding bied ik hulp aan aan gezinnen in nood – door hen steun te bieden in de vorm van voer en snacks voor hun honden (evt katten). Deze steun geef ik vooralsnog alleen in de gemeente Land van Cuijk.
Inzamelpunten zijn er in meerdere woonplaatsen in de regio, je vindt ze in dit bericht.

Voor alle andere hulpvragen werk ik dus ook buiten bovengenoemde gemeenten! Denk dan aan herplaatsingen, gedragsadvies of bijvoorbeeld privéles.

Neem gerust contact met mij op voor vragen of een persoonlijk gesprek.