Over mij

 

Over mij

Mijn naam is Kim de Bruijni, geboren in 1978 in Venray en getogen/opgegroeid in Vierlingsbeek. Op m’n 33e ben ik verhuisd naar Cuijk, maar inmiddels ben ik weer terug in Vierlingsbeek.

Als kind was ik al enorm dol op dieren. Helaas mocht ik thuis nooit een hond. Met wat hulp van mijn buurvrouw lukte het ons om ons pap toch zover te krijgen dat ik een hangoor-konijn mocht.
Op 13-jarige leeftijd had ik mijn konijn Snoopy en het ontbrak hem aan niets. In de zomer stond zijn – door ons pap zelf gemaakte – buitenhok onder een parasolletje en koelde ik het van bitumen voorziene dak continu met water. In de herfst/winter had ‘ie een afdak dat ik voor de opening van z’n gaas hing zodat het binnen niet nat werd en z’n stro droog bleef. En als het vroor dan plaatste ik er nog een isolatieplaat tegenaan om het maar zo warm mogelijk voor ‘m te houden.
Uren zat ik voor z’n hokje met ‘m te kroelen en tegen ‘m te praten, of hij liep lekker in de tuin rond. Als ik rammelde met m’n doosje konijnen-snoepjes kwam ‘ie mooi en sprong z’n hok in. Geweldig was dat! Op m’n 18e heb ik Snoopy helaas moeten laten inslapen na een hersenbloeding.

Toen ik op m’n 21e op mezelf ging wonen kwam er weer een konijn, genaamd Rover, dat vond ik in die tijd een geweldig mooie auto, haha! Toen ook hij later overleed en ik “in een grote mensenhuis” woonde kwam er op mijn 30e eindelijk een lang gekoesterde droom uit.
Djoy kwam bij me wonen!


djoy-ndjoy-hulp-aan-honden-kim-jans-de-bruijni-cuijk

En op m’n 34e kwam daar Noa bij, helaas is zij op 7 september ’23 op 10 jarige leeftijd overleden.

noa-ndjoy-kim-jans-de-bruijni-cuijk-fotocredits-naomi-sommers
Foto: Naomi Sommers

 


Tijdens een vakantie in Mexico werd ik geconfronteerd met vele loslopende zwerfhonden. Dit raakte me enorm. Tijdens de 19 dagen durende rondreis kocht ik ruim 60 kilo hondenvoer en ik deelde het uit aan de honden onderweg. De honden liepen in de dorpen, in de bergen, en zelfs op snelwegen. Overal waar ik ze zag en waar het kon, stopte ik. Waar het niet kon gooide ik het voer uit de auto op een veilige plek neer.

hulp-mexicaanse-zwerfhonden-voer-ndjoy-hulp-aan-honden-kim-jans-de-bruijni-cuijk

Ik heb zelfs nog een ochtend vrijwilligerswerk gedaan in een Mexicaanse shelter! Ik denk dat er zo’n 100 honden die ik voerde op de foto staan en dat er zo’n 200 gevoerd zijn.

hulp-in-mexicaans-asiel-ndjoy-hulp-aan-honden-kim-jans-de-bruijni-cuijk

Hier ontstond mijn wens om iets te doen voor en met honden.
In de jaren erna resulteerde dit in een jaar vrijwilligerswerk in een lokaal dierenasiel (’15 – ’16), het oprichten van N’Djoy in maart 2016 en het starten van de opleiding hondengedragsdeskundige in januari 2016.


Inmiddels is het nu januari 2024 als ik dit bericht “herschrijf” en is er al veel gebeurd in de afgelopen 8 jaar van N’Djoy.
Ik heb 8 jaar de dierenvoedselbank N’Djoy regio “Land van Cuijk” gerund, waar ik in januari 2023 mee ben gestopt. Ook heb ik me de afgelopen 8 jaar gericht op het herplaatsen van honden vanuit de thuissituatie en dat is waar ik nu vooral mijn energie op wil richten.
Sinds Corona is het herplaatsen van honden echt een behoorlijke uitdaging geworden, er is een overschot aan honden, en dan (momenteel) vooral in de Herders, de BorderCollie’s en in de buitenlandse honden, velen ook met gedrags-issues.
Ondanks dat, ga ik geen enkele hond of ras uit de weg, allemaal verdienen ze een kans op herplaatsing, ook al lijkt die kans nog zo klein.

Naast het herplaatsen van honden weten gelukkig ook steeds meer instanties N’Djoy te vinden, soms met enorm schrijnende situaties over hun cliënten met één of meerdere honden/huisdieren waar een hulpvraag is. Soms acuut, zoals bij mishandeling en/of verwaarlozing van de hond, door overlijden of een opname van het baasje. Soms hebben we nog wat tijd, maar met overvolle asiels en lange wachtlijsten overal is ook die tijd vaak tekort.
In de jaren is mijn netwerk gelukkig groter en groter geworden en heb ik hele waardevolle samenwerkingen met hele fijne mensen met net zo’n enorm dierenhart als dat van mij.
Op die manier proberen we dan met elkaar zoveel mogelijk honden te helpen en dat voelt zo goed.

Dus, mocht je hulp nodig hebben en lijkt iedereen nee te zeggen, mail me via info@ndjoy.nl en ik kijk echt of ik wat voor jou en je maatje kan betekenen!Inmiddels is er privé ook e.e.a veranderd en heb ik mijn lieve labrador Noa helaas op 7 september 2023 moeten laten inslapen. Dit heeft er enorm ingehakt kan ik wel zeggen en ik mis haar nog iedere dag. Mijn lieve Djoy’tje is er gelukkig nog steeds en is inmiddels 15 + 2 mnd. Hij doet het eigenlijk nog heel erg goed en daar ben ik enorm dankbaar voor!
In januari 2021 is er een herplaatsertje genaamd Suus bij ons komen wonen. Suus komt oorspronkelijk uit Roemenië, was al woonachtig in NL en heeft best wel wat gedragsproblemen mag ik wel zeggen. Ondanks dat proberen we er met elkaar het beste van te maken, gaat dat echt niet altijd over rozen maar weet ik zeker dat ze hier een platina mandje heeft gevonden.
Als je Suus haar verhaal wilt lezen, klik dan hier.