Over mij

 

profielfoto-kim-ndjoy-hulp-honden-baasjes-hondenherplaatsing-kattenvoorlichtingOver mij

Mijn naam is Kim de Bruijni, geboren in 1978 in Venray en getogen/opgegroeid in Vierlingsbeek. Op m’n 33e ben ik verhuisd naar Cuijk.

Als kind was ik al enorm dol op dieren. Helaas mocht ik thuis nooit een hond. Met wat hulp van mijn buurvrouw lukte het ons om ons pap toch zover te krijgen dat ik een hangoor-konijn mocht.

Op 13-jarige leeftijd had ik mijn konijn Snoopy en het ontbrak hem aan niets. In de zomer stond zijn – door ons pap zelf gemaakte – buitenhok onder een parasolletje en koelde ik het van bitumen voorziene dak continu met water. In de herfst/winter had ‘ie een afdak dat ik voor de opening van z’n gaas hing zodat het binnen niet nat werd en z’n stro droog bleef. En als het vroor dan plaatste ik er nog een isolatieplaat tegenaan om het maar zo warm mogelijk voor ‘m te houden.

Uren zat ik voor z’n hokje met ‘m te kroelen en tegen ‘m te praten, of hij liep lekker in de tuin rond. Als ik rammelde met m’n doosje konijnen-snoepjes kwam ‘ie mooi en sprong z’n hok in. Geweldig was dat! Op m’n 18e heb ik Snoopy helaas moeten laten inslapen na een hersenbloeding.

Toen ik op m’n 21e op mezelf ging wonen kwam er weer een konijn, genaamd Rover, dat vond ik in die tijd een geweldig mooie auto, haha! Toen ook hij later overleed en ik “in een grote mensenhuis” woonde kwam er op mijn 30e eindelijk een lang gekoesterde droom uit. Djoy kwam bij me wonen!

djoy-ndjoy-hulp-aan-honden-kim-jans-de-bruijni-cuijk

Op m’n 34e kwam daar Noa bij.

noa-ndjoy-kim-jans-de-bruijni-cuijk-fotocredits-naomi-sommers
Foto: Naomi Sommers

Tijdens een vakantie in Mexico werd ik geconfronteerd met alle loslopende zwerfhonden. Dit raakte me enorm. Tijdens de 19 dagen durende rondreis kocht ik ruim 60 kilo hondenvoer en ik deelde het uit aan de honden onderweg. De honden liepen in de dorpen, in de bergen, op de snelwegen. Overal waar ik ze zag en waar het kon, stopte ik. Waar het niet kon gooide ik het voer uit de auto op een veilige plek neer.

hulp-mexicaanse-zwerfhonden-voer-ndjoy-hulp-aan-honden-kim-jans-de-bruijni-cuijk

Ik heb zelfs nog een ochtend vrijwilligerswerk gedaan in een Mexicaanse shelter! Ik denk dat er zo’n 100 honden die ik voerde op de foto staan en dat er zo’n 200 gevoerd zijn.

hulp-in-mexicaans-asiel-ndjoy-hulp-aan-honden-kim-jans-de-bruijni-cuijk

Hier ontstond mijn wens om iets te doen voor of met honden.

In de jaren erna resulteerde dit in een jaar vrijwilligerswerk in een dierenasiel, het oprichten van N’Djoy en het starten van de opleiding hondengedragsdeskundige in januari 2016. Ik ben inmiddels gediplomeerd kynologisch instructeur.

Hopelijk is dit alles pas het begin van een wens/droom die uitkomt. To be continued!

over-mij-n'djoy-kim-jans-houdt-van-honden-en-helpt-honden-en-hun-baasjes-omgeving-cuijk