Max heeft een thuis!

Max heeft een thuis!

max-kruising-mechelse-herder-bouvier-zoekt-thuis-ndjoy-brabant

Update 18 maart 2017

Max is geplaatst!

Onze lieve kruising Bouvier x Mechelse Herder reu van bijna 3 is gisteren verhuisd naar zijn 3e en tevens laatste gouden mand! Na “pas” 6 weken op de pagina van N’Djoy heeft zijn nieuwe baas zich al gemeld! Hoe geweldig!

Zijn nieuwe baasje zag hem voorbij komen op internet en was op slag verliefd. Ik ontving zijn mail waarin hij me liet blijken zeer veel interesse te hebben in Max en heb hem in contact gebracht met Max’s z’n baasje. De nieuwe baas had al 2 honden (Mechelse Herder en een kruising Turkse Herder) en daarom was het belangrijk dat Max en de al aanwezige honden samen konden. Nadat er kennis was gemaakt tussen eigenaar en “nieuw baasje” hebben de honden elkaar mogen ontmoeten op neutraal terrein. In no-time was het rennen, ravotten en een en al plezier! Een goede 1e indruk dus voor allen. 🙂 Lieve Max, je baasjes hebben erg veel verdriet…het huis is stil zo zonder jou…maar omdat ze juist het allerbeste met jou voor hebben is er gezocht naar een zo goed mogelijk forever home…en dat is nu gevonden!

Met nog 2 geweldig lieve speel-kameraadjes als extra bonus ook nog! Voor je baasjes had je geen betere plek kunnen vinden als waar je nu terecht bent gekomen.

Het gaat je goed lieve vent!


N’Djoy zoekt een ontzettend fijne mand voor deze prachtige hond. Max is een ongecastreerde reu, kruising Bouvier (vader) – Mechelse Herder (moeder) van bijna 3 jaar oud (geboren op 23-03-2014).

Door onvoorziene omstandigheden (gezondheid) binnen het gezin, die niet meer zullen verbeteren, moet er voor deze jonge kerel helaas weer een nieuwe baas worden gezocht. Hij is opgegroeid bij een tuinderij en heeft daar gewoond tot hij ongeveer 1 jaar oud was. Hij moest toen weg omdat hij te lomp zou zijn voor de kinderen. En nu hopen we dat drie maal scheepsrecht gaat zijn voor hem!

max-hond-zoekt-thuis-ndjoy-brabant-hulp-honden-baasjes-herplaatsing-boxmeer

Max is een zeer sterke, energieke en levenslustige jonge god, die het heerlijk vindt om flinke wandelingen te maken of geestelijk te worden uitgedaagd.

Zoals alle jonge honden vindt ook Max alles machtig interessant: andere honden, konijnen, eekhoorntjes… als het maar beweegt! 🙂

Hij loopt het liefst los, maar doordat er waar hij woont een hond is (een Beagle) waarmee het niet lekker klikt, durft de huidige baas dit niet meer goed. Erg spijtig voor hem, gezien zijn hoge energielevel.

Een toekomstige baas zal dus flink moeten investeren in deze hond, hij is namelijk echt BERE-sterk. Als u nu denkt: oh, dat heb ik er zó uit met een slipketting, een anti-trektuig of met andere vervelende middelen of methodes, dan bent u helaas geen geschikte match voor hem. N’Djoy is echt alleen op zoek naar een fijne lieve baas die hem op een positieve manier leert wat er van hem wordt verwacht.

Door met Max cursussen te volgen en actief bezig te zijn (spel, braintraining, fietsen) zal een hechte band ontstaan tussen baas en hond en dan zul je aan hem een maatje voor het leven hebben!

max-kruising-mechelse-herder-bouvier-zoekt-thuis-ndjoy-brabant-hulp-honden-baasjes

Als Max z’n energie buiten kwijt kan, is hij in huis de rust zelve en zal heerlijk aan of op je voeten komen liggen. 😉 Hij houdt van aandacht, aanhalingen en knuffels. Ondanks zijn lompe voorkomen is het een allerliefst beestje! Dit is een binnenhond die wel dagelijks graag een tijdje buiten vertoeft. Het zou daarom fijn zijn als we voor hem een gouden mand kunnen vinden met een flink terrein/erf of een grote tuin. Daar komt ‘ie dan het best tot zijn recht.

Waar zijn we naar op zoek?

  • Naar baasjes die tijd willen investeren in deze hond en het niet erg vinden als ze in het begin over het grasveld getrokken worden…
  • We willen graag in contact komen met baasjes met ruimte,  zowel in hun hart als in ruimte buiten
  • Naar baasjes (indien van toepassing) met kinderen in de leeftijd van ± 12 jaar of ouder, niet omdat hij “gevaarlijk” is, maar in verband met zijn formaat!
  • Wij zoeken baasjes die geen katten hebben

Max kan met andere honden, maar een goede kennismaking op neutraal terrein is van groot belang. Wij vinden ook niet iedereen aardig en dat geldt ook voor Max (en alle andere honden), dus of alles een goede match is zullen we moeten zien in de praktijk.

Ook is het voor de huidige baasjes belangrijk dat er contact mogelijk blijft. Ze willen blijven volgen dat het met Max goed gaat, niet alleen in de eerste weken, maar zeker gedurende het eerste jaar na de plaatsing. Af en toe een foto/mail en de mogelijkheid dat een vriendin van de familie eens komt kijken naar Max bij zijn nieuw baasjes is hun wens.

Nog wat meer informatie

  • Max weegt tussen de 50 en 55 kilo schoon aan de haak
  • Hij kent de commando’s: zit, af, kom voor, links, bij de voet en blijf
  • Max is een gezonde jongen die om de 2 jaar zijn entingen krijgt (dat is een keuze van de baasjes in overleg met zijn dierenarts) en dit jaar moet hij ze weer krijgen
  • Max krijgt brokken en soms een keer wat natvoer erdoor
  • Max woont nu in de buurt van Boxmeer (Noord-Brabant)

max-grote-hond-zoekt-thuis-ndjoy-brabant-hulp-honden-baasjes-herplaatsing-boxmeer

Omdat Max een flink kaliber hond is en hij nog wel wat training zou willen hebben (en kunnen gebruiken), is er de mogelijkheid om hiervoor privéles(sen) te krijgen door een gediplomeerd kynologisch instructeur.

Door de opleidingen die ik volg en heb gevolgd, ben ik zelf een gediplomeerd kynologisch instructeur, net als mijn medecursisten die in heel Nederland wonen en werken.

Waar Max ook komt te wonen, een van ons zou een toekomstige nieuwe baas – maar vooral Max – erg graag willen helpen om een prachtig leven tegemoet te gaan.

Heeft u interesse in Max of wilt u nog meer over hem weten? Stuur me dan een privébericht via mijn Facbookpagina of stuur me een e-mail.

Denkt u iemand te kennen die Max een heerlijke mand kan bieden?
Deel dan vooral dit bericht!