Lieve Gradje heeft haar nieuwe gouden mand meer dan gevonden!

Lieve Gradje heeft haar nieuwe gouden mand meer dan gevonden!


UPDATE 30/5:
Vandaag is “onze” lieve kleine Gradje verhuist naar haar forever home
Met enorm veel verdriet hebben haar baasjes haar vandaag naar haar nieuwe thuis gebracht, een thuis waar ze méér dan welkom is en ze een héél fijn en mooi leven vol liefde en aandacht tegemoet zal gaan! ❤
Veel geluk lief meisje!


UPDATE 25/5:
We hebben diverse liefdevolle, fijne en/of niet matchende aanmeldingen gehad voor Gradje. Tussen deze mailtjes zat 1 mail die bij de huidige baasjes recht in het hart binnen kwam.
Met dit echtpaar hebben we een kennismaking gepland staan, waarbij we echt het gevoel hebben dat dit een meer dan gouden match zal zijn ❤
Wij wachten dit dus eerst even af…..


N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes mag op zoek naar een nieuw gouden mandje voor Gradje, een meer dan geweldig ruwharig Jack Russel meisje van 5.5 jaar jong met een meer dan grandioos karakter.
Gradje is zo’n hondje wat doet én kan wat iedere hondenbezitter graag zou willen dat zijn/haar hond zou doen en kunnen…..
Wij verwachten dan ook dat er heel veel reacties gaan komen op haar, waardoor wij op voorhand al heel duidelijk willen zijn:
Reageer alleen als je voldoet aan die ene belangrijke eis die er gesteld wordt door Gradje zelf, welke op het einde van deze oproep duidelijk zal worden toegelicht.


Zoals al benoemd is Gradje een uniek meisje. Ze kan en doet alles waar een hondenbezitter alleen maar van kan dromen. Gradje heeft zoveel “plussen” dat het er teveel zijn om op te noemen, maar we zullen er hier eens wat in de groep gooien.
Ze houdt van urenlange wandelingen, maar vind een “pyjama-dag” of 2 ook helemaal prima. Ze sloopt niets, is zindelijk, kan los lopen en luistert dan ook goed. Gradje kan goed met andere honden en als ze ze niets vindt gaat ze haar eigen weg en loopt, als ze los loopt, gewoon verder. Grote honden vind ze wel ietwat spannend.
Ze vind het heerlijk om af en toe te zwemmen, kan apporteren en vind dit ook erg leuk om te doen, houdt van knuffelen, is niet waaks maar laat zich af en toe wel even horen en ze begroet visite enthousiast kwispelend zonder geblaf.


Poepen zal ze nooit op de stoep doen, maar altijd in een struik of op het gras.
Omdat haar huidige baasjes haar altijd overal mee naar toe namen als dit mogelijk was, voelt ze zich meestal al snel op haar gemak.
Gradje slaapt niet in een mand of op een kussen maar heeft een eigen dekentje waar ze, nadat ze dit op eigen wijze lekker heeft opgepoft, lekker op gaat liggen.
Gradje is een gevoelig meisje en voelt stemmingen dus ook aan. Omdat in ieder huishouden wel eens een “woordenwisseling” plaats vind is dit niet te voorkomen. Maar voor Gradje zijn die momenten lastig en ze zal zich dan waarschijnlijk ook terugtrekken op een rustig plekje waar ze zich “veilig” voelt.


Gradje heeft samen met haar vrouwtje vele cursussen gevolgd, naast de puppycursus en de basiscursussen gehoorzaamheid hebben ze samen ook o.a. Hoopers en wat speur-werk gedaan. Actief bezig zijn met je hond zorgt voor een hechte band samen en in het geval van Gradje zorgt het, zoals jullie kunnen lezen, ook voor een hele lieve en gehoorzame hond.
Een puntje van aandacht voor het toekomstige baasje van Gradje is haar jachtinstinct, bij het zien van een konijn of muisje is Gradje weg en heeft ze bananen in de oren.
Na een tijdje komt ze wel gewoon weer netjes terug alsof er niets aan de hand is…..


Gradje heeft niet samengeleefd met andere honden of met katten. Bij het zien van een kat die op de schutting zit gaat ze er op af en blaft net zolang tot de kat weg is.
Om die reden plaatsen we haar liever niet* bij iemand met katten.
* Mochten jullie, haar toekomstige baasjes, woonachtig zijn op een boerderij of woonhuis met een groot erf waar de katten binnen én buiten leven, dan willen we zeker kijken naar de mogelijkheden om er voor te zorgen dat er voldoende ruimte voor Gradje is.
Hoe Gradje een andere hond in huis zal ervaren is niet bekend, maar gezien haar sociale karakter vermoeden we hier geen problemen in, mits er een duidelijke klik is tijdens een kennismaking.


Gradje weegt 6 kilo, is gesteriliseerd, geënt, gechipt en verder volledig gezond. Gradje vind een halsband erg onprettig en draagt om die reden altijd een tuigje.
Ze eet al jaren hetzelfde merk brokjes waar ze het heel goed op doet. Verder bezoekt ze 2 a 3 keer per jaar de trimsalon om geplukt te worden maar dit is geen favoriete bezigheid van haar.
Er is nog veel meer leuks, grappigs en informatiefs te vertellen over Gradje, maar dan wordt deze oproep te lang
Deze informatie en weetjes zal het toekomstige baasje van Gradje zeker nog allemaal horen.


En dan nu de vraag, waarom moet zo’n geweldig hondje dan toch herplaatst worden?
Hierop is het antwoord heel helder, maar ook zo intens verdrietig voor de huidige baasjes.
Gradje houdt gewoon absoluut NIET van kinderen.
En omdat Gradje zo’n geweldig hondje is, laat ze dit niet zien door te grommen, happen, bijten of wat dan ook….. nee, Gradje eet niet meer (goed), ze verstopt zich onder de stoel, ze loopt met de staart heel laag, ontwijkt het kind en laat heel duidelijk zien dat ze erg ongelukkig is.
Haar baasjes hebben al heel veel geprobeerd en Gradje heeft zelfs een tijdje bij de ouders van 1 van de haar baasjes gewoond waar ze zichtbaar opbloeide en weer zichzelf werd.
Op de momenten dat de ouders in huis kwamen om op te passen en Gradje meenamen liet ze vrijwel direct weer merken hier niet gelukkig te zijn. Als de ouders dan ook weer naar huis gingen zat Gradje als eerste in de auto om te kunnen vertrekken.


Na 1,5 jaar proberen een oplossing te vinden waarin Gradje weer happy zou worden binnen het jonge gezin met de noodsprong haar tijdelijk bij de ouders te laten wonen moet er worden vastgesteld dat dit geen haalbare kaart is.
Gradje geeft overduidelijk aan ongelukkig te zijn als er een (klein) kind aanwezig is.
Helaas is er geen mogelijkheid dat Gradje volledig bij de ouders kan wonen, vandaar dat er nu het meer dan pijnlijke besluit is genomen haar te gaan herplaatsen, dit alles in het belang van Gradje.
Zoals in het begin van deze oproep al te hebben benoemd, Gradje heeft één harde eis, daar waar ze komt te wonen mogen géén kinderen zijn.
Om die reden vallen alle gezinnen met kinderen onder de 14 jaar én alle jonge stellen met een kinderwens helaas meteen af.
Opa’s en oma’s die af en toe een dagje een kleinkind in huis hebben is nog wel een optie. Maar zijn er meerdere kleinkinderen die met (heel veel) regelmaat aanwezig zijn, dan helaas dus niet.


Voldoe jij of voldoen jullie aan deze harde eis van Gradje en kunnen jullie haar datgene bieden wat ze écht verdiend en nu al jaren heeft gehad, namelijk…..
……Actief bezig zijn zowel in wandelingen als in cursus/spel met af en toe een heerlijke pyjama-dag
……Veel liefde, aandacht maar ook rust op z’n tijd
……En een opvoeding met zachte hand/stem
Denken jullie Gradje een meer dan gouden mand te kunnen geven? Heb je toch nog vragen?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Gradje te bieden hebt. ❤
Gradje verblijft in de omgeving van Boxmeer.