Actieve senior Spike heeft zijn rustige gouden mandje gevonden!

Actieve senior Spike heeft zijn rustige gouden mandje gevonden!UPDATE 12/7:
Afgelopen weekend heeft Spike het druk gehad , maar liefst 3 lieve “baasjes-to-be” kwamen van zowel dichtbij als van heel ver weg, op visite om hem te ontmoeten.
Uit deze 3 gouden mandjes heeft Spike zelf, maar heeft ook de familie er 1 gekozen.
Aankomende woensdag 14/7 gaat Spike dan ook al verhuizen naar zijn forever gouden mandje in het Noord-Hollandse!
Het gaat je goed lieve jongen! ❤

UPDATE 5/7:
Voor Spike zijn er afgelopen week een aantal lieve mailtjes binnen gekomen.
Vandaag ga ik hiermee aan de slag en morgen bel ik met de familie om te kijken met wie Spike kennis kan gaan maken
Wordt dus vervolgd, maar een platina mandje zit hier zeker bij! ❤


Voor senior Spike/(Spikey), een 10-jarige reu, kruising Lhasa Apso, mag N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes op zoek naar een fijn gouden mandje.
Spike kwam als pup bij zijn baasjes wonen toen zij al enkele jaren met pensioen waren.
Helaas overleed 2 jaar geleden het baasje van Spike, hij en Spike waren een eenheid en deden bijna alles samen, dus een groot gemis voor hem. Spike bleef alleen achter met zijn vrouwtje. Sinds een half jaar is zijn vrouwtje opgenomen in een verzorgingshuis en is Spike de afgelopen maanden liefdevol opgevangen binnen de familie.


Wat is dan het probleem hoor ik jullie denken?
Binnen de familie waar Spike de afgelopen maanden heeft gewoond is veel bedrijvigheid en zijn er daarnaast meerdere honden aanwezig. In de afgelopen tijd is duidelijk geworden dat Spike hier niet echt gelukkig van wordt.
Omdat hij gewend is te verblijven in een rustige omgeving bij een ouder echtpaar is de drukte van zowel het gezin als de honden die daar wonen hem echt te veel. Na veel wikken en wegen en vooral in het belang van Spike hebben ze daarom gekozen om voor hem een meer passende plek te vinden waar hij de komende jaren nog van zijn oude dag mag genieten.


Spike is een lieve, voor zijn leeftijd, nog erg energieke hond die enorm houdt van wandelen, rennen en spelen. Als je bij hem op visite komt dan rent hij met een knuffeltje in zijn bek naar je toe en nodigt je gelijk uit om met m te spelen.
Hij is dol op een “trek-spelletje” maar des te doller op apporteren. Dat doet ie het liefst uren en uren! Op balletjes is hij ook wild.
In huis ligt Spike graag op de bank of aan je voeten. Instoppen onder een dekentje vindt hij ook lekker, niet in de zomer natuurlijk, maar vooral in de winter nadat hij bij de trimsalon is geweest, dan heeft ie het wat frisjes.
Spike is gewend in een appartement te wonen met een balkon. Hij blaft daar niet naar voorbijgangers met/zonder hond. Bij zijn huidige familie ligt ie graag in de tuin in de zon.
Als de bel gaat laat hij zich even kort horen maar is snel weer stil.


Andere honden, met name reuen, zijn niet altijd favoriet bij hem. Hij kan dan ook regelmatig flink blaffen naar andere honden onder het wandelen.
Ondanks dat, is hij doorgaans wel sociaal naar andere honden, mits rustig kennismaken en met honden rustig van aard.
Hij is gewend om naast een rollator mee te lopen aan een flexi-lijn. Loslopen heeft hij nooit gedaan, men was bang dat hij er toch van tussen zou gaan. Wel mocht hij los in een omheind stuk speciaal voor honden.


Een heel enkele keer kan Spike bij bezoek wat binnenkomt een vreugde-plasje doen. Als hij goed uitgelaten wordt, gebeurt dit (bijna) niet.
Onverwachte bewegingen laten hem schrikken, natuurlijk schrikken meerdere honden hiervan, net als wij mensen dat kunnen doen. Maar bij Spike valt het wat meer op. Waarschijnlijk omdat hij altijd in een heel rustig huishouden heeft gewoond.
Spike is echt geschikt voor de “wat oudere mens”/een ouder echtpaar. En als daar dan af en toe de kinderen met kleinkinderen over de vloer komen is dat geen enkel probleem, mits ze hem de ruimte geven zelf te komen als hij dat wil en hem verder ook met rust kunnen laten. Dat is wel erg belangrijk voor hem. Hij is namelijk geen kleine kinderen gewend.
Spike is enorm dol op kroelen en knuffelen, maar wel alleen op de momenten dat hij zelf naar je toe komt. Hij ligt ook erg graag tegen je aan op de bank. Opgetild worden om te knuffelen is iets waar hij absoluut niet van houdt.


Wat we nog meer kunnen vertellen over Spike is dat hij gecastreerd en gechipt is. Ook heeft hij al zijn entingen netjes gehad en is hij in maart van dit jaar getiterd. Dit is afgetekend tot maart 2024.
Spike was wat te zwaar toen hij een half jaar geleden bij de familie kwam wonen en is op dieet gezet. Nu is hij weer netjes op gewicht. Verder is hij volledig gezond. Zijn gebit is niet meer helemaal goed, er missen wat tandjes. Hij kreeg vaak zacht voer waardoor aanslag ontstaan is.
Spike is naast de honden waar hij nu mee samenleeft ook gewend aan konijnen en een kanarie. Dit gaat goed samen.


Waar we voor Spike naar op zoek zijn in het kort:
Een nog goed ter been zijnde ouder echtpaar/een oudere dame/heer
Een rustige woonomgeving in een flat, appartement, huis met tuin zonder andere honden/katten
Veel liefde, aandacht en tijd om met hem te wandelen en spelen.


Denken jullie Spike een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Spike te bieden hebt.
Spike is momenteel woonachtig in de omgeving van Cuijk en kan niet wachten om binnenkort kennis met jullie te maken!❤

Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.
Een hond die via N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes wordt herplaatst, wordt met veel zorg gematcht met zijn/haar toekomstige baas.
Dit betekend dus ook dat een reactie soms even op zich kan laten wachten, vooral bij veel animo voor een bepaalde hond.