Thuis gevonden voor Golden Retriever!

x-golden-retriever-spoedherplaatsing-ndjoy-cuijk-boxmeer3

Thuis gevonden voor Golden Retriever!


Update: er is een nieuw thuis gevonden voor deze Golden! ♥


GEZOCHT! Voor een prachtige Golden Retriever dame met rugzakje (5,5 jaar, inmiddels gesteriliseerd) zocht N’Djoy een gouden mand en dat is gelukt!


Update februari 2018

Ondertussen is deze Golden Retriever dame (gesteriliseerd, geboren in maart 2012) sinds december 2017 opgevangen in een gastgezin van N’Djoy en is er meer duidelijk en zichtbaar omtrent haar karakter en gedrag.

Bijna wekelijks krijgen we een update van de stand van zaken.

Aan de hand van deze informatie willen we nogmaals een oproep plaatsen om voor deze lieve dame mèt gebruiksaanwijzing een gouden mand te vinden.


We vragen je ook met klem alleen te reageren als je écht voldoet aan het profiel wat we schetsen, je ervaring hebt met honden met gebruiksaanwijzing en serieus interesse hebt.


Ben jij/zijn jullie iemand die:

* geen (klein-)kinderen heeft/en er ook niet (meer) komen

* een doorgaans rustig leven leiden, maar wel actief zijn in o.a. de natuur, denk hierbij aan (lange) wandelingen op diverse plaatsen

* wonen in een gebied waar honden los kunnen lopen/rennen eventueel met zelf ook een stuk eigen grond waar ze haar gang kan gaan….. ze moet echt elke dag los kunnen

* met haar cursussen wil volgen op een hondenschool in jouw buurt, die door ons wordt uitgekozen.

* al een andere stabiele hond heeft/hebben, geen eis, maar zou fijn zijn

* ervaring heeft met honden met een rugzakje en niet snel onder de indruk is……?

Dan zoeken we jou/jullie!!! 🙂


Mail me gerust als je nog vragen hebt.

Meer informatie over deze blonde schone vind je hieronder. Let wel, na 2 maanden verblijf in het gastgezin heeft ze al flink wat stappen vooruit gemaakt! 🙂

Delen wordt zeer gewaardeerd!


Update 18 december 2017

Gelukkig is er een gastgezin gevonden voor deze mooie Golden, zodat de acute situatie verholpen is. Nog steeds zoeken we voor haar een fijn thuis!

Wie kan deze lieve mooie golden dame van bijna 6 bieden wat ze nodig heeft?

Liefde, stabiliteit, ruimte om te kunnen rennen en spelen, het liefst met een maatje erbij 🙂 maar is zeker geen pré.

Schrik je niet van een kleine gebruiksaanwijzing die je er gratis bij krijgt….. Lees dan gauw haar verhaal <3


N’Djoy zoekt een ervaren baas die haar op positieve wijze weer het vertrouwen in alles om haar heen terug kan geven en hier tijd en geduld voor wil nemen/heeft.

Op verzoek noem ik haar niet bij naam, maar “X”. De foto’s zijn wél de van de echte dame

X is een onzekere, energieke en leergierige Golden. Ze houdt van actief bezig zijn met haar baas en zoals het een echte Retriever betaamt is geen enkele plas of poel veilig voor haar. Een zwarte Retriever behoort soms dus ook tot de mogelijkheden 😉

x-golden-retriever-spoedherplaatsing-ndjoy-cuijk-boxmeer4

Ze vind het heerlijk om te mogen werken en wil graag mentaal worden getriggerd.

Ze is 5,5 jaar geleden als pup van een (helaas) broodfokker bij deze eigenaar gekomen. Als pup is ze niet goed gesocialiseerd, zowel in het nest als bij haar eigenaar niet.

Door vele elkaar opeenvolgende verdrietige omstandigheden is dit niet gegaan zoals gewenst en is er voor deze dame veelal een onrustige thuis situatie ontstaan waarin zij zich heeft ontwikkeld zoals in dit verhaal duidelijk zal worden.

X loopt niet graag aan de riem, dit komt o.a. door negatieve correcties (verbaal of (hard) trekken aan de riem) en gebruik van de gentle-leader.

Hierdoor is het probleem (het trekken) ook niet opgelost en nog steeds erg aanwezig.

Hier is nog veel winst te behalen. X zal met de juiste benadering en handelswijze zeker nog veel stappen kunnen en ook willen maken.

Ze is graag op zichzelf en ziet aaien/aanraken niet als een beloning. Alles wat er gebeurt rondom haar achterhand ervaart ze als een bedreiging. Ondanks dat, houdt ze er op zn tijd absoluut van even lekker goed te kroelen en knuffelen en kruipt ze dan graag op schoot en soms het liefst helemaal “in” je…. ☺

Als ze losloopt luistert ze redelijk, maar bij het zien van konijnen of andere beestjes is ze er van tussen. Retriever dus…. 😉

x-golden-retriever-spoedherplaatsing-ndjoy-cuijk-boxmeer5

Positieve training is hier in noodzakelijk, dan zal deze leergierige hond mijns inziens los goed luisteren.

Naar andere honden is haar houding over het algemeen op een afstand zelfverzekerd, als ze dichterbij komen kan ook agressie worden getoond, dit kan ze ook doen in spel.

Als eenmaal de spanning er af is en er is een klik, dan vind ze het heerlijk om te rennen en ravotten met de andere hond/honden.

Als het aankomt op voer, speeltjes of zaken waarvan ze denkt dat het toch echt haar toekomt en jij het wilt (af/op)pakken, dan zal ze bijna zeker bijten.

Volgens de huidige eigenaar gebeurt dit ook zonder waarschuwing vooraf.

Een voorbeeld van de eigenaar:

onlangs lag er een papieren zakdoekje op de grond wat gepakt wilde worden en diegene werd in de hand gebeten. Een aantal keren als in hap-hap-hap.

X houdt niet van drukte in huis. Gebeuren er zaken waarbij er hectiek, drukte en stress “hangt” dan zal zij ook stress gaan opbouwen en staat dan volgens de eigenaar “strak” van de spanning.

Kinderen, daar wordt ze onzeker van en zijn (voor nu) niet geschikt om in haar buurt te zijn/komen.

Door alles wat er is gebeurt de afgelopen jaren binnen het gezin, maar ook met en in combinatie met X is het voor alle partijen beter om een nieuwe baas te gaan zoeken voor deze “op haar tenen lopende” Golden dame.

Het vertrouwen in elkaar is er niet meer, en dan is het, hoe moeilijk ook, verstandiger om de wegen te scheiden. Want dat het moeilijk is om deze keuze te maken staat als een paal boven water. De liefde voor haar is groot, vandaar ook deze enorm moeilijke keuze haar te laten gaan.

x-golden-retriever-spoedherplaatsing-ndjoy-cuijk-boxmeer

Voor X wordt het tijd dat ze de rust krijgt die ze nodig heeft.


Ze is gechipt, geënt, gesteriliseerd en volledig gezond.

Paspoort aanwezig. Ze verblijft in de regio Cuijk – Brabant.


Ben jij de dame of heer,

zijn jullie het stel, of

zijn jullie het gezin met kinderen 16+…….

die bij het zien en lezen over deze dame een snellere hartslag krijgen en die haar graag een rustige en stabiele toekomst willen bieden en met haar aan de bak gaan??

Heb je de nodige ervaring met honden en ben jij van de positieve aanpak?

Heb je vragen, wil je nog meer weten of wil je graag kennismaken?

Stuur me dan een mail.

Delen jullie mee om er voor te zorgen dat haar toekomstige baas zich snel zal melden! 🙂

Negatieve reacties dragen niets bij aan deze herplaatsing en de huidige eigenaar heeft er verdriet genoeg van.

Deze keuze wordt gemaakt uit liefde voor het dier.