Routedag: dankbaar en emotioneel

Routedag: dankbaar en emotioneel

routedag-ndjoy-dankbaar-emotioneel-hulp-honden-baasjes-bedankje-client

4 december 2018

Wat een dag…wat een fijne, mooie, dankbare, emotionele, geweldige dag…..

Dit kan ik niet in een paar woorden aan jullie vertellen. Dus hopelijk hebben jullie even een momentje 🙂

Vandaag de routedag van N’Djoy gestart rond de klok van 8.30 uur en om 18.45 uur waren we moe maar voldaan weer thuis aangekomen, vrijwilliger Marieke van de Weijer, de honden Djoy en Noa, en ik 😉


Om 8.45 uur is vrijwilliger Wim Plant bij de Albert Heijn Cuijk begonnen met het inladen van het voer (wat er nog stond van de grandioze donatie eind september jl.) in onze auto’s.

Juist ja, onze auto’s! Omdat het niet meer in één auto paste, TE bizar gewoon!


Volgeladen met 140 kilo (nat-)voer, tig kilo’s snacks, 5 vuilniszakken kleding voor 2 gezinnen, een krabpaal, kerstpakketten voor (alvast een deel van) de vrijwilligers van N’Djoy, accessoires zoals hondenmandjes, schoenen, persoonlijke verzorging en…..

3 big shoppers t.w.v. 120,- euro aan gedoneerde Postcodeloterij-kaarten ram vol met levensmiddelen, een doos vol met pepernoten, chocola en koeken voor ieder gezin gedoneerd door Ivonne Vogelsangs, speciaal gebreide dassen, een handtas en een kaart met een méér dan geweldige waardebon voor een cliënt, verzorgd door Vera Hendriks, een meer dan geweldige financiële donatie voor medicatie voor een hond van Sonja Verbroekken.

routedag-ndjoy-dankbaar-emotioneel-hulp-honden-baasjes9

en…… en……. en…….. zo kan ik nog wel even doorgaan.


Rond de klok van 12.30 uur kwam Wim weer naar een afgesproken plek om de overige spullen uit zijn auto er toch bij mij bij te proppen, omdat we daarna Cuijk zouden verlaten op weg naar Boxmeer.

Mijn autootje heeft het zwaar gehad vandaag maar tjonge jonge jonge wat fijn dat we dit weer mochten doen! ♥

Tussen de route van alle cliënten door hebben we alvast een deel van onze vrijwilligers bezocht met een bliksembezoekje om ze te bedanken voor zijn/haar inzet het afgelopen jaar.

Was men niet thuis…. dan hingen we het aan de deur 😉

routedag-ndjoy-dankbaar-emotioneel-hulp-honden-baasjes12

…. en door maar weer!!


Emotioneel

Tijdens de momenten in de auto bespraken Marieke en ik veel, zo ook vandaag. De verhalen van alle mensen individueel zijn gewoonweg schrijnend en we hadden het erover dat “men dit eens zou moeten zien”. Als “men” dit van dichtbij eens zou zien en horen zou men niet zo snel oordelen. Ook de vraag waarom “men” “alleen maar” met de feestdagen gul is naar zijn medemens is ons een raadsel. Waarom zijn we niet vaker (altijd is een illusie helaas) behulpzaam naar onze medemens? Waarom kijken we niet eens wat vaker rond om te kijken of iemand hulp kan gebruiken. Veel leed is niet zichtbaar. Het heeft Marieke en mij emotioneel erg geraakt, het persoonlijk leed en de verhalen van de mensen achter de voordeur. Het verborgen verdriet, de schaamte en ook boosheid van mensen die het zelf niet meer kunnen redden.


Dankbaar

Terwijl wij onszelf deze vragen stellen, terwijl we van gezin naar gezin rijden en hun warmte en hartelijkheid voelen als we komen, er zijn en weer gaan. De cliënten van N’Djoy zijn zo dankbaar voor de hulp die ze krijgen en dat maakt ons vrijwilligerswerk zo waardevol!

Deze bedankkaart, die Marieke en ik kregen bij een doosje heerlijke Merci-chocolade, zegt meer dan 1000 woorden. Het heeft ons enorm geraakt, Marieke en ik werden er erg emotioneel van.

routedag-ndjoy-dankbaar-emotioneel-hulp-honden-baasjes-bedankje-client2

Het belangeloos helpen van mensen, hun honden en katten in nood…de zorgen bij mensen zienderogen verlichten, dat is waarom wij bij N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes doen wat we doen. ♥

Dank jullie wel voor jullie vertrouwen in ons, lieve cliënten, dank jullie wel lieve mensen die ons ondersteunen met voer, snacks, levensmiddelen, kleding, geld en noem maar op, dank jullie wel lieve vrijwilligers voor al jullie hulp aan N’Djoy en de dieren!

P.s.: mochten we onverhoopt iemand vergeten zijn te benoemen, excuses hiervoor! Laat het gerust weten!