Waarschuwing voor Oud & Nieuw

oud-nieuw-acp-waarschuwing-acepromazine-ndjoy-brabant-kattenzorg-nijmegen

Waarschuwing voor Oud & Nieuw

Hierbij alvast een GROTE waarschuwing voor de feestdagen die komen gaan. En dan eigenlijk vooral voor Oud & Nieuw. Is je dier doodsbang voor vuurwerk en denk je je hond te gaan helpen door er pilletjes in te stoppen? Verdiep je serieus in de rotzooi die je in je hond/kat wilt gaan stoppen! Het goedje ACEPROMAZINE is een middel dat de hond van buiten verlamt, maar van binnen is de hond helemaal helder!

Vergelijk het met dat je zelf verdoofd/verlamd in het ziekenhuis ligt, klaar om geopereerd te worden aan je linkerbeen en dan hoor je de artsen zeggen: zo, laten we eens gaan beginnen, amputatie rechterbeen…Blinde paniek overvalt je, je wilt schreeuwen, roepen: neeeeeeeee, dat is niet het goede been! Maar je kunt niets zeggen, niets bewegen. Je kunt het alleen maar ondergaan. Dat is een hel. Ja toch? Is dat wat je je dier wilt aandoen?

Geef je je hond een medicijn op basis van de stof ACEPROMAZINE, dan weet je nu na het lezen van dit bericht wat je je hond aandoet (ooit was dit online en bij supermarkten vrij verkrijgbaar tegen vuurwerkangst, ik weet niet of dat dit jaar ook zo is). In het verleden schreven dierenartsen dit ook voor, omdat ze nog niet beter wisten wat het deed in het lichaam van een dier. Dit jaar waarschuwt deze dierenarts uit Breda ook deze middelen niet te gebruiken. Het bekendste middel met deze gevaarlijke werkzame stof is Vetranquil.

waarschuwing-oud-nieuw-vuurwerk-voorlichting-kattenzorg-nijmegen-ndjoy-brabant
Van andere middelen die zeggen de hond te helpen bij vuurwerkangst, lees A.U.B. goed alle informatie door en laat je voorlichten door IEMAND MET VERSTAND VAN ZAKEN! Als iemand een dierenarts of hondengedragdeskundige is wil dit nog niet zeggen dat deze persoon verstand van zaken heeft. Jij beslist over je eigen hond of kat en over alles wat je er in (laat) stoppen. Maar dat betekent ook meteen dat je er ook zelf verantwoordelijk voor bent. Zorg voor voldoende info! Kom je er niet uit, stuur me dan gerust een bericht.

Bij Kattenherplaatsing.nl, een organisatie waarmee N’Djoy veel samenwerkt, weten ze de adressen van goede dierenartsen in de regio die je kunnen adviseren over een veilig middel tegen vuurwerkangst. Als hondengedragsdeskundige in opleiding kan ik je veilige adviezen geven die je hond zeker niet zullen schaden.

Marieke van Kattenherplaatsing.nl heeft dit blog geschreven, met veilige en goede adviezen (en wat je juist NIET moet doen) om kortdurende stress, zoals vuurwerkangst, bij katten tegen te gaan. Dit artikel is samengesteld met de grootst mogelijke zorgvuldigheid; met achtergrondinformatie van gediplomeerde kattengedragstherapeuten en dierenartsen.

N’Djoy wenst je alvast veilige, maar vooral fijne dagen!

Delen mag, hoe meer mensen dit lezen, hoe beter voor de dieren!