Prachtige Amerikaanse Bully Tommy (6) heeft zijn gouden mand gevonden!

 Prachtige Amerikaanse Bully Tommy (6) heeft zijn gouden mand gevonden!UPDATE 21/12:
Ook “onze” Tommy heeft sinds afgelopen weekend een nieuw gouden mandje!! Deze knappe lieve lompe lobbes is terecht gekomen in een liefdevol gezin met al flinke ervaring met dit soort rassen. Ze kunnen hier dus wel een stootje hebben en gaan lekker met hem aan de bak op een hondenschool om te werken aan zijn issue met andere honden.
Het gaat je goed lieve jongen! <3

Heeeej allemaal,
Graag stel ik jullie voor aan Tommy, een meer dan prachtige Amerikaanse Bully van 6,5 jr jong.
Tommy is een hond die enorm houdt van (zijn) mensen. Hij is aanhankelijk, enorm lief, dol op knuffelen, graag bij je in de buurt en daarnaast ook lekker lomp….
Kent hij je nog niet, of kom je bij hem op visite, dan springt hij vol overgave tegen je aan. Heerlijk toch!


Hij heeft veel energie, dus voldoende beweging en mentale uitdaging heeft hij wel nodig.
Een aandachtspunt is wel dat Tommy in situaties met soortgenoten een onzekere hond is (geworden) en hierdoor erg veel behoefte heeft aan een baas waarbij hij zich veilig voelt en waar hij blind op kan vertrouwen.
Dat geeft hem de zekerheid die hij nodig heeft in dit soort situaties.
Een baas die hem laat voelen, het is al goed jongen… ik regel dit wel, vertrouw op mij.


Tommy is in het verleden door zijn broer gebeten en dit heeft hem onzeker gemaakt in het contact met andere honden. Toen Tommy later zelf ook 2 x een andere hond heeft gebeten (precieze toedracht niet bekend) hebben zijn huidige baasjes hem hierdoor meer en meer weg gehouden bij/van soortgenoten, met als gevolg dat Tommy hierdoor geen goede omgang heeft met andere honden.
Tommy’s onzekerheid na gebeten te zijn in contact met andere honden en de angst bij zijn baasjes dat het nogmaals fout zou kunnen gaan, hebben er in de loop der jaren voor gezorgd dat zijn onzekerheid en het niet meer sociaal kunnen zijn met soortgenoten, groter is geworden.
Als hij nu andere honden ziet trekt hij enorm/valt uit aan de lijn en blaft luid en duidelijk.
Hier is, met de juiste begeleiding door iemand die honden op positieve wijze traint, zeker nog veel winst te behalen voor Tommy zelf als ook voor zijn toekomstige nieuwe baasje(s)


Naast actief bezig zijn, is heerlijk in de tuin luieren, rondhangen en spelen ook iets wat Tommy heel fijn vind.
Ook binnenshuis gedraagt hij zich voorbeeldig. Hij sloopt niets, is zindelijk en verder gewoon lekker rustig. Een paar uurtjes alleen zijn kan hij prima, even Tommy-time is ook wel eens fijn. Maar is er iemand thuis, dan vindt hij dat meer dan fijn en heeft dat doorgaans zijn voorkeur.
Qua trucjes heeft Tommy goed opgelet tijdens zijn trainingen en kent hij behoorlijk veel commando’s zoals: zit, af, rollen, poot, blijf, volg, koekje, wandelen en “ga maar door”.
Hieruit blijkt wel hoe graag hij bezig is en hoe goed trainbaar hij is. Het is dus ook zeer wenselijk dat een nieuwe baas lekker met hem aan de slag blijft.


Thuis is hij opgegroeid met/gewend aan katten, dit gaat prima. Hij gaat er wel eens spelenderwijs achteraan, maar daar blijft het dan ook bij. Met de juiste introductie, liefst met een kat die al gewend is aan honden, voorzien wij daarom ook geen problemen.
Tommy kan prima loslopen op een omheind veldje mits geen andere dieren, daarbuiten moet hij echt aan de lijn, hij luistert goed bij zijn huidige baasjes.
Buitenshuis gaat hij wel achter katten/konijnen/kippen aan.


Met kinderen heeft Tommy nog niet heel veel ervaring. Hij is er niet mee opgegroeid, maar heeft her en der wel eens kennis gemaakt met ze.
Wij schatten in dat Tommy prima plaatsbaar is in een gezin met kinderen gezien zijn zeer lieve en zachtaardige karakter. Zijn lompheid is hierin wel een groot punt van aandacht aangezien hij soms de rem zelf niet kan vinden in zijn enthousiasme.
Omdat onze ervaring leert dat sommige gezinnen én hun (kleine) kinderen al ervaringen hebben met rassen van dit kaliber gaan we er dan ook vanuit dat als men interesse toont in Tommy, men zich bewust is van de risico’s die dat met zich mee brengt.
Wel heeft het de voorkeur dat de kinderen 6+ zijn.


Wat kunnen we verder nog meer over hem vertellen?
Genoeg! ☺
Tommy is een gecastreerde reu en weegt zo’n 30 kilo schoon aan de haak. Hij is gechipt, geënt* en verder volledig gezond.
Een paar jaar geleden heeft hij een operatie gehad aan zijn knie vanwege gescheurde kniebanden.
Hierdoor is hij nu weer helemaal fit, maar het is wel een belangrijk punt van aandacht in de belasting versus beweging. Hij kan alles weer, maar wel met mate/gedoseerd.
Deze lieverd houdt enorm van stokken en dan vooral het slopen ervan, hoe groter de stok hoe beter! Achter een stok/bal aanrennen doet hij niet en terug brengen? Wat is dat?
Gooi je een stok in het water dan is Tommy er als de kippen bij en springt hij die achterna, want dat is intens genieten voor hem…. water EN een stok!


In de tuin heeft hij wel eens de dolle 5 minuten, lekker als een malle rennen van hot naar her en het wordt nog leuker als het baasje met/achter hem aan rent. Ook uren liggen snurken met het zonnetje op z’n vacht vindt hij heerlijk.
Genieten met een grote G.
Autorijden en Tommy gaan ook goed samen, hij vind het super! Het allerleukste is toch wel als hij z’n kop uit het raam kan/mag steken om alle heerlijke geurtjes op te snuiven die aan hem voorbij komen waaien.
Tommy’s grootste hobby is toch wel…… eten. Daar doet hij echt ALLES voor. Hij is zo gefocust op eten dat hij dan ook alles om zich heen vergeet. Vooral stukjes stokbrood….mmmm!
En dit biedt dan ook meteen heel veel perspectief als het gaat om met hem trainen en in zijn omgang met soortgenoten.


De reden van afstand is een relatiebreuk waardoor Tommy teveel alleen is komen te zitten. Ondanks dat de afgelopen maanden al het mogelijke, met hulp van anderen, is geprobeerd dit zo min mogelijk te laten zijn, is het gewoonweg geen fijne situatie meer voor Tommy en is deze meer dan intens verdrietige beslissing genomen, puur in het belang van Tommy.
Zijn huidige baasjes hebben daarom ook nadrukkelijk de wens uitgesproken dat ze Tommy af en toe nog eens willen komen opzoeken.


Wat wij zoeken voor Tommy is:
• Een liefdevolle baas/echtpaar/gezin met voldoende tijd thuis en om actief met hem bezig te zijn.
• Een nieuw thuis zonder andere hond
• Een huis met tuin heeft absoluut de voorkeur
• Een baasje/echtpaar/gezin die met hem, onder begeleiding op positieve wijze, aan de slag wil m.b.t. zijn contact met soortgenoten en zijn onzekerheid hierin.
• Een baasje/echtpaar/gezin welke zich kunnen inleven in het immense verdriet van de huidige baasjes en openstaan voor af en toe een bezoek aan Tommy.
Tommy is woonachtig in de regio Helmond.


Denken jullie hem een gouden mand te kunnen geven?
Laat het dan weten en stuur ons een mail via info@ndjoy.nl.
Vertel ons wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Tommy te bieden hebt.
Wil je meer over Tommy zien/lezen?
Deze knapperd heeft zelfs een eigen Instagram account waar je eens lekker kunt rondneuzen!
Vraag ons gerust naar zijn accountnaam.
Hopelijk zien Tommy’s baasjes jou/jullie dan binnenkort!
High Five namens,
Tommy

ndjoy-nieuwe-logo6-hulp-honden-baasjes-cuijk-boxmeer


Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.
Een hond die via N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes wordt herplaatst, wordt met veel zorg gematcht met zijn/haar toekomstige baas.
Dit betekend dus ook dat een reactie soms even op zich kan laten wachten, vooral bij veel animo voor een bepaalde hond.