Roef (5) blijft toch thuis bij zijn eigen baasje!

Roef (5) blijft toch thuis bij zijn eigen baasje!UPDATE 10-03-2022:
Geweldig nieuws!
Toen de kogel door de kerk was en Roef in herplaatsing ging viel er heel veel spanning weg bij het baasje van Roef. Dit én de afgelopen 6 maanden flink investeren in elkaar hebben er voor gezorgd dat Roef en zijn vrouwtje er samen uit zijn gekomen en dat Roef lekker in zijn eigen mandje mag blijven! Hoe geweldig is dat!!
Het gaat jullie goed lieverds! Heel bijzonder en ik ben echt super trots op jullie!!

Hallo allemaal,

Ik ben Roef.
Een stoere naam die ook goed bij me past, al zeg ik het zelf!
In de lijn van mijn (voor)ouders zitten de rassen Herder en Jack Russel, daarom zie ik eruit als een klein Herdertje of als een Russel op hoge poten.
Ik ben geboren op een boerderij in NL en toen ik 3 maanden oud was ben ik bij mijn vrouwtje komen wonen. Inmiddels ben ik 5,5 jaar oud en heb ik me ontwikkeld tot een hele slimme, leergierige en ook wel “pittige” jongeman.


Als pup was ik lief, actief, en sociaal naar mens en dier. Samen met mijn vrouwtje heb ik de Puppycursus en de Basiscursus en Gedrag A gevolgd. Ik heb dit beide super goed gedaan en mede door deze cursussen én omdat mijn vrouwtje altijd heel actief met me is, ben ik erg gehoorzaam en kan ik ook veel “trucjes”.
Naast de basiscommando’s zit en af, kan ik ook nog commando’s zoals:
hier, wacht, deze kant, plas, bal/stok en volgen.
Daarnaast apporteer ik graag, ben ik dol op/en goed in zwemmen en ren ik graag los mee als mijn vrouwtje gaat hardlopen of aan de lijn langs de fiets.
Ook graven langs de kant en een steen omhoog halen of stokken uit het water halen vind ik geweldig om te doen. Verder ben ik gek op uitdagingen, dus iets zoeken of gaan speuren vind ik ook geweldig.
Zoals julie kunnen lezen ben ik dus een erg actieve jongen die ook echt behoefte heeft aan beweging.
In huis ben ik lekker rustig.


Toen ik 5 maanden oud was ben ik helaas flink gebeten, zo erg zelfs dat ik gehecht moest worden. En toen ik 1.5 jaar oud was heb ik vanwege een complexe beenbreuk van mijn vrouwtje, 6 maanden grotendeels elders gewoond.
Deze ervaringen hebben toch wel wat met mij gedaan en door mijn onzekerheid kan ik wel eens een grom of een snauw geven.
In de thuissituatie met mijn vrouwtje laat ik haar soms een grom horen als ze me wil aaien terwijl ik in de mand/bench lig. Ook als ze aan mijn poten/staart komt, met afdrogen o.a., laat ik duidelijk merken dat ik dat niet zo fijn vind.
Als we visite krijgen of ik zie mensen dan loop ik daar kwispelend naar toe, maar ik hou er niet van als men dan (onverwachts) aan me komt. Dan kan ik ook grommen of happen.


Wat betreft andere honden, als ze rustig zijn en ik kan eerst komen kennismaken vind ik dat fijn. Honden die wild op me af komen rennen vind ik niet zo fijn, die krijgen een flinke grauw van me, een ander baasje schrikt daar dan wel eens van. Ik heb nog nooit gebeten hoor, dat vind ik wel belangrijk om te zeggen!
Omdat ik alleen met mijn vrouwtje woon ben ik niet gewend aan andere dieren, kinderen of een druk huishouden. Buiten ga ik wel achter een bewegende kat aan, maar ligt deze “gewoon” ergens te liggen dan kan ik hier, met wat afleiding, rustig langslopen. Voor iets lekkers doe ik best veel


Wat kan ik jullie nog meer over mezelf vertellen, hebben jullie nog even?
Ik kan goed alleen thuis zijn, blaf alleen als ik iemand voorbij het raam zie lopen en in de auto ga ik graag mee.
In mijn opvoeding en in de omgang met mij is het belangrijk te weten dat ik het prima doe met rustige en duidelijke commando’s en dat ik niet geschikt ben voor “de harde hand”. Wel is het voor mij heel fijn als ik een duidelijke, zelfverzekerde baas heb, een baas die het voortouw neemt en me laat zien dat hij/zij altijd zorgt dat het goed komt en ik daar op kan vertrouwen.


Mijn vrouwtje heeft de hulp ingeschakeld van 2 hondengedragstherapeuten, maar helaas voor ons, hebben beide ons niet kunnen helpen met hun tips en adviezen.
En dat is dan ook meteen waarom we, hoe verdrietig dan ook, op zoek moeten gaan naar een ander gouden mandje voor mij.
Mijn vrouwtje en ik versterken al geruime tijd elkaars onzekerheid wat resulteert in het feit dat ik hierdoor vaker naar haar grom. Mijn pittige en haar zachtaardige en zeer liefdevolle karakter matchen daardoor niet meer voldoende en zorgen voor scheve verhoudingen in huis. Ondanks dat we heel erg veel om elkaar geven is dit voor ons beide niet goed.


Waar we voor mij naar op zoek zijn:
• Een zeer actie(f)ve stabiel(e) baas, echtpaar, gezin met (klein)kids 14+
• Iemand die begrip heeft voor mijn aandachtspunten zoals het niet onverwacht/zomaar aanraken/aaien.
• Een opvoeding met zachte maar gedisciplineerde hand.
• Liefst een tuin waarin ik lekker kan liggen, rennen en spelen.
• Een stabiele rustige hond zou kunnen, een/meerdere kennismaking(en) zal dan uitwijzen of we matchen.
• Een kat die bekend is met honden zou, met de juiste introductie, een optie kunnen zijn.
Tot slot nog wat overige informatie over mij.
Ik ben een gezonde gecastreerde reu van 02-‘16. Ik ben op 10 augustus j.l. nog gecheckt bij de dierenarts, weeg 16 kilo en ben toen ook netjes geënt.
Verder ben ik ontvlooit, ontwormt en zijn er geen bijzonderheden qua voer, allergiën of andere zaken.


Ik ben woonachtig in de regio Haarlem
Denken jullie mij een gouden mand te kunnen geven?
Laat het dan weten en stuur een mail naar Kim via info@ndjoy.nl.
Vertel haar wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je mij te bieden hebt.
Hopelijk zien mijn vrouwtje en ik jou/jullie dan binnenkort!
High Five,
Roef

Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.
Een hond die via N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes wordt herplaatst, wordt met veel zorg gematcht met zijn/haar toekomstige baas.
Dit betekend dus ook dat een reactie soms even op zich kan laten wachten, vooral bij veel animo voor een bepaalde hond.