Marley heeft een plekkie

herplaatsing-marley-ndjoy-brabant

Marley heeft een plekkie!


Update 13 december 2017

Marley heeft een plekkie gevonden! We wensen dit hondje heel erg veel geluk in haar nieuwe thuis.


1 oktober 2017

N’Djoy is benaderd om Marley (teef, 6 jaar) te herplaatsen. Deze herplaatsing is op zijn allerzachtst gezegd een fikse uitdaging te noemen. Waarom?

Marley woont samen met een Nederlands gezin op een heel groot schip en reist over de hele wereld op dit moment! N’Djoy houdt van een uitdaging en wil heel graag, samen met jullie, op zoek gaan naar Marley’s gouden mandje!

Wat zoekt Marley?

  • Echtpaar, man, vrouw of gezin met kinderen 12+
  • rustige en stabiele omgeving/ruimte
  • eventueel met andere honden/katten
  • bekend/ervaring met een angstige hond
  • positieve manier van opvoeding kunnen bieden
  • tijd om leuke dingen te doen (cursus, wandelingen, spel)
  • ook vraag ik wat geduld: omdat Marley op een schip leeft en we niet precies weten wanneer ze in Nederland aan wal kan komen en er kennis gemaakt kan worden.

Dit alles moet in goed overleg gaan gebeuren. Indien er oprechte interesse is, kunnen we kijken of ze ergens van boord kan gaan en naar Nederland kan komen via familie.

Lees alle informatie en het zeer uitgebreide, en met heel veel liefde geschreven, verhaal over Marley hier onder.

herplaatsing-marley-ndjoy-cuijk

Wat voor hond is het?

Deze leuke hond is een kruising Jack Russel-Terriër, is een niet-gesteriliseerde, gechipte teef van ongeveer 6 jaar oud. Haar geboortedatum wordt geschat op 1 juli 2011.

Ze komt oorspronkelijk uit Hongarije. Als pup werd ze onderschept in een vrachtwagen en in een asiel in Nederland geplaatst. De eerste 9 maanden van haar leven is ze door een asielmedewerker in huis opgevoed en van daaruit is ze bij dit gezin terecht gekomen.

Ze weegt momenteel 13 kilo en is 48 cm hoog.

Het gezin wil haar liever niet terug brengen naar het asiel en wil op deze manier zelf een gouden mandje vinden. Als dit niet lukt, dan zit er niets anders op helaas. Er is al contact geweest met het asiel, dit ter info!

Omdat Marley op een groot schip woont die ook over zee vaart heeft ze wat andere gewoontes dan een “land-hond” om het zo maar te noemen 😉

herplaatsing-marley-ndjoy-strand

Deze wordt niet uitgelaten zoals wij onze honden uitlaten en is daardoor verplicht haar behoefte aan boord te doen. Als het gezin aan wal gaat en de honden (er is nog een hond, Silla, aanwezig) kunnen lekker rennen en ravotten dan verkiest Marley een stukje gras boven een harde ondergrond.

Ze is netjes zindelijk maar kan uit angst soms een plasje doen als er vreemde mensen in de stuurhut komen, een plek waar Marley overdag graag vertoeft.

Marley leeft op het schip samen met vader, moeder en een kindje van 1,5 jaar oud.

Daarnaast wonen er ook nog wat bemanningsleden aan boord en natuurlijk de tweede hond Silla.

Het is een ontzettend lieve, trouwe knuffelkont. Daarnaast is ze dol op spelen en luistert ze ook erg goed naar commando’s.

herplaatsing-hond-marley-ndjoy

Wat is de reden dat Marley een plekkie zoekt?

Nu natuurlijk de hamvraag: waarom moet ze dan weg?

Helaas zien we vaker bij honden uit het buitenland dat ze – hoe jong ze ook waren toen ze op transport gingen – een trauma hebben. Waardoor een hond doet wat ‘ie doet.

Nadat het gezin Marley vijf jaar geleden had geadopteerd en zij hen vertrouwde, begon Marley beschermend gedrag te vertonen jegens haar baasjes. Als er iemand vreemds in de buurt kwam, er een hand werd gegeven, iemand de baasjes begroette of als er iemand aan boord van het schip stapte dan begint Marley erg te blaffen…. uit angst.

Er is van alles geprobeerd dit te laten stoppen. zowel goede als minder goede opties zijn de revue gepasseerd.

Toen er een kleine op komst was, werd Marley’s beschermende gedrag t.o.v. moeder erger en toen de kleine geboren was moest Marley niets van het kindje hebben. De situatie is nu zo dat Marley het kindje (1,5 jaar oud) met rust laat, mits het kindje haar ook met rust laat. Komt het kind, of een vreemde, te dicht in haar buurt en voelt ze zich in het nauw gedreven dan “valt ze uit”.

Enkele weken geleden kroop het kindje, naar Marley’s gevoel, te dichtbij waardoor ze beet. Als waarschuwing en uit angst. Het gevolg waren wat schaafwonden en een blauwe plek.

Ondanks enkele aanpassingen is het op het schip niet anders te regelen en is er na heel veel gesprekken besloten dat Marley waarschijnlijk gelukkiger zal zijn in een andere leefsituatie.

Wat de doorslag gaf is dat er een tweede kindje op komst is en dit voor Marley nóg meer stress zal opleveren.

herplaatsing-marley-ndjoy-boot3

Marley en andere dieren

Marley heeft kennisgemaakt met katten. Ze is er erg nieuwsgierig naar en wil er graag mee spelen. Als het gezin met verlof ging (3 maanden per jaar aan wal) dan kwam ze in contact met katten.

Ook met andere honden, niet alleen Silla, maar ook vele andere honden binnen de familie, gaat het erg goed samen.

Het is wel van belang dat er een stabiele hond aan haar zijde staat, zodat deze hond haar kan helpen in bepaalde situaties.

Ook vogels zijn dieren waar ze prima mee door één deur kan. De vogels die uitrusten op het schip op zee laat ze gewoon met rust.

Als ze je vertrouwt is ze heel erg lief en erg loyaal. In het begin is ze angstig en afstandelijk.

Een nieuw baasje moet tijd en het geduld hebben en haar ook de tijd te geven. En niet alleen aan nieuwe baasjes, maar ook het leven aan land is voor haar een heel ander iets.

Marley is een hond die in de eerste instantie bang is voor vreemden. Aan boord zijn er regelmatig stagiaires die pas na een dag of 4 worden goedgekeurd door haar. 😉

herplaatsing-marley-ndjoy-boot

Sport & spel

Marley is dol op spelen met een flos of een bal. Ze heeft veel energie dus lekker ravotten, flinke wandelingen, mee lopen naast de fiets, een mooie cursus behendigheid of iets in die trant zal haar ook zeker bevallen! Sport en spel is zeker iets voor deze hond!

Nog even een aanvullend verhaaltje van de eigenaresse:

Marley liep thuis ook altijd los met mijn man.

Het was 30 december 2012 en in die nacht is Marley aangereden door een auto. Mijn man naderde ons huis en Marley zag dat en trok een sprintje naar onze voordeur, hiervoor moest ze eerst nog een weg oversteken en omdat ze zo enthousiast was rende ze zonder pardon de weg over en is geschept door een auto.

Ze is zeker 15 meter meegesleurd en toen de auto stilstond is Marley heel hard weggerend en helaas niet naar huis.

We hebben de hele nacht gezocht met heel veel vrienden en familie en uiteindelijk na 4 uur zoeken kwam Marley uit het niets ineens op mij afgerend en sprong tegen mij op van blijdschap. De dag erna zijn we naar de dierenarts geweest om haar na te laten kijken. Wonder boven wonder had ze helemaal niks, alleen wat last van één voetbed waar ze aan likte.

Ze heeft medicijnen gekregen voor eventuele spierpijn die ze zou kunnen hebben. Dat ze niet erg gewond was is waarschijnlijk te danken aan het slechte weer (regen) en de klinkers waar ze overheen is gesleurd.

Sindsdien is Marley wat angstig voor koplampen in het donker van een auto. Ik heb wel het idee dat het wat beter is geworden want die angst wat ze eerder liet zien, dat ze echt weg deinsde voor auto’s is niet meer het geval. Wel is het misschien een punt om met de nieuwe eigenaren te bespreken.

herplaatsing-marley-ndjoy-boot2

Nog wat meer (korte) informatie over Marley:

Ze trekt aan de lijn, dit komt vooral omdat ze zelden aan een lijn loopt. Hierin valt met de juiste hondenschool prima aan te werken.

Ze kent wat basiscommando’s zoals:

Zit, in de mand, Af/Lig, Pootje, Plasje, Kijk eens, Ga je mee.

Marley gaat buiten achter konijnen aan.

Er is geen cursus met haar gedaan.

Omdat Marley altijd wel iemand om haar heen heeft op het schip is niet bekend of ze alleen kan zijn. Wel is ze af en toe een uurtje of 4 met Silla alleen in de stuurhut als het gezin aan wal gaat. Dit gaat prima zonder iets te slopen of te blaffen. Ook de nachten alleen (met Silla) gaan prima. Van 23.00 uur tot 6.00 uur zijn ze alleen.

Marley is angstig voor vuurwerk en voor de stofzuiger (dat hebben wel meer honden!).

Ze is volkomen gezond, eet brokken die de gehele dag tot haar beschikking staan en krijgt tussen de middag vaak wat restjes rijst/vlees/soep met wat brokken.

Ze is voor het laatst geënt in april 2015.

Wil je nog meer informatie over Marley, of ben je geïnteresseerd? Stuur me een mail naar en ik neem graag contact met je op.