Lieve Mexicaanse jongedame (2, doof) blijft toch thuis

Lieve Mexicaanse jongedame (2, doof) blijft toch thuis!Update: 11/1 Maya blijft toch thuis wonen! Met behulp van familie en vrienden is er een passende oplossing gevonden waardoor we niet langer op zoek hoeven voor haar!
Het gaat je goed lieve Maya, wat een heerlijk bericht is dit!!

Namens het baasje van Maya mag N’Djoy mee op zoek naar een nieuw forever home voor haar.
Normaal schrijf ik zelf de oproepen voor de honden die N’Djoy herplaatst, maar deze oproep heeft het baasje zelf gemaakt. Maya wordt al wat langer ter herplaatsing wordt aangeboden, vandaar ook een hele andere opzet dan jullie van ons gewend zijn.
Het baasje schrijft het volgende:


Maya is een lieve jonge hond. Ik heb haar zelf op straat in Mexico gevonden. Ze was toen een paar maanden oud. Ik heb haar meegenomen naar Nederland, omdat haar kans op overleven daar nihil was. Maya is een zeer actieve jonge hond die houdt van rennen, met stokken en ballen spelen en met andere honden spelen. Maya is soms alleen iets te enthousiast in haar spel met andere honden (lomp en wild).
Omdat Maya de eerste maanden van haar leven op straat geleefd heeft, neemt ze wel een rugzakje mee. Zo vindt ze sommige dingen heel spannend. Belangrijk om te weten is dat Maya doof geboren is. Dat betekent dat ze niet zomaar overal los kan, maar alleen op bekend en omheind gebied. Haar doofheid en ervaringen maken het soms lastig als er bijvoorbeeld bezoek is: zo kan ze soms schrikken als er ineens mensen binnenkomen en daarom uitvallen. Wanneer ze iemand eenmaal kent is ze zo blij als een kind.


Maya heeft in Mexico de ziekte Erlichia opgelopen. Ze is daar flink ziek van geweest, maar het is nu goed onder controle. Het is belangrijk dat Maya hiervoor elk half jaar op controle blijft gaan (ik ga hiervoor zelf altijd naar de Universiteitskliniek Utrecht). Maya is op dit moment via de OHRA verzekerd, maar vanwege haar ziekte zijn er een aantal dingen van de verzekering uitgesloten. De huidige verzekering kan worden overgenomen (en is wel sterk aan te raden). Het is dus belangrijk om te weten dat er dierenartskosten zijn.
Op dit moment heeft Maya een iets aangepast dieet. Ze leek namelijk allergisch te zijn voor haar voer. Ik ben dat op dit moment wat aan het uittesten en het gaat heel goed. Ze eet nu voer voor een gevoelige maag op basis van eend.


Ik vind het heel belangrijk dat het nieuwe baasje van Maya iemand is die ervaring heeft met honden met een rugzakje/buitenlandse honden. Wanneer er vragen zijn of u interesse heeft mag u mij zonder probleem bellen. We kunnen altijd een keer samen met Maya kennismaken.
> Kinderen: ik heb zelf geen kinderen in mijn omgeving, dus ik weet niet zeker hoe ze met jongere kinderen is. Mochten jullie een gezin met kinderen zijn, dan liever wat oudere kinderen (tieners)
> Katten: ze is lief tegen katten, maar omdat er op dit moment geen kat in mijn huis woont is ze wel heel enthousiast. Ze zou dus wel opnieuw moeten leren de kat te respecteren en er rustig mee om te gaan.


Over Maya
RAS: Mix
REDEN HERPLAATSING: Scheiding
GESLACHT: Teef
GECASTREERD: Ja
VACHT: Kortharig
FORMAAT: Middel (35-70 cm), 26 kilo
Thuissituatie
KINDEREN: vanaf 12 jaar
KATTEN: Ja
HONDEN: Ja
ALLEEN ZIJN: Ja, een paar uurtjes
TRAPPEN LOPEN: Ja
TUIN OF ERF: Ja, noodzakelijk


Karakter
BEWEGING: Heel actief
AANHANKELIJK: Ja
GEHOORZAAM: Ja
JACHTINSTINCT: Nee
ALLEMANSVRIEND: Nee
SPEELS: Ja
WAAKS: Ja
Feiten
PASPOORT: Ja
GEVACCINEERD: Ja
GECHIPT: Ja
LICHAMELIJKE AFWIJKING: Ja, doof
MEDICIJNEN: Ja
SPECIAAL VOER: Ja
KAN IN AUTO: Ja


Toelichting:
Ik doe Maya met ontzettend veel pijn in mijn hart weg omdat ik er onverwacht alleen voor ben komen te staan. Ik werk 40 uur per week en ik merk dat ik Maya niet de aandacht kan geven die zij verdient. Ik zoek iemand die echt de tijd en het geduld voor haar heeft. Iemand die haar naast normale wandelingen lekker uit laat razen en die het leuk vindt om haar bijvoorbeeld nieuwe gebaren aan te leren. Iemand die haar doofheid niet als een beperking ziet. En bovenal iemand die begrijpt dat Maya al veel meegemaakt heeft en haar angsten dus ook kan begrijpen. Ik zoek voor haar een forever home!


Mocht Maya jullie interesse wekken, willen jullie haar beter leren kennen of willen jullie nog meer over haar weten?
Laat het ons dan per mail via info@ndjoy.nl weten en vertel ons wat meer over wie je bent/jullie zijn, wat je Maya te bieden hebt en over je woon/werk/gezins-situatie.
Maya woont momenteel in de omgeving van Hilversum.
Ziet ze jullie snel?
Lieve groet van Maya!