Diablo heeft een baasje!

diablo-herplaatsing-dogo-argentino-ndjoy-hulp-honden-baasjes7

Diablo heeft een baasje!


Update 31 mei 2019

DIABLO HEEFT ZIJN FOREVER HOME GEVONDEN IN HET NOORDEN VAN HET LAND!!! ❤❤❤ HET GAAT JE GOED JONGEN!


regio Venlo, 11 april 2019

Hallo nieuw baasje to-be! Mijn naam is Diablo en ik ben een Dogo Argentino (geboren in maart 2017, ongecastreerd) die dol is op wandelen en knuffelen!

Helaas heb ik geen fijne start gehad, ik ben als pup namelijk gevonden in het bos. Helemaal alleen, ondervoed en onder de vlooien. Dit heeft er voor gezorgd dat ik niet zo goed meer heb kunnen groeien en daardoor ben ik “maar” een kleine Dogo Argentino. Mij maakt het niets uit hoor, ik ben en blijf een doorgaans blije en drukke gup als ik me fijn voel. Door wat ik heb meegemaakt ben ik in bepaalde situaties onzeker en wacht ik even af.

diablo-herplaatsing-dogo-argentino-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Verhuizen

Door omstandigheden, die bij serieuze interesse kunnen worden uitgelegd door N’Djoy of door mijn baasjes, moet ik gaan verhuizen. Dit is heel erg verdrietig voor iedereen, maar uiteindelijk wel beter heb ik gehoord. Daarom wil ik jullie graag wat meer over mezelf vertellen en hoop ik dat jij, mijn nieuwe baasje to-be, dit leest en denkt….. Die lieve jongen wil ik ontmoeten!

Omdat de eerste 3 maanden van mijn leventje onbekend zijn heeft men alleen maar kunnen inschatten wat mij is overkomen. Ik was een zeer angstige pup die helemaal over de grond kroop, zo bang was ik van alles. En omdat ik te weinig te eten had gekregen heeft dat mijn groei belemmerd. Ondanks dat ben ik uitgegroeid tot een prachtige gespierde kerel, al zeg ik het zelf! Bij mijn huidige baasjes krijg ik naast brokken ook regelmatig vers vlees te eten, er wordt mij heel vaak een feestmaaltijd voorgeschoteld…. heerlijk!

diablo-herplaatsing-dogo-argentino-ndjoy-hulp-honden-baasjes3

XXL Bully

Ik woon nu samen met een XXL Bully (reu, intact) en dat gaat prima. Ik doe graag wat hij doet, zelf het voortouw nemen doe ik niet (nog) niet.

Wij verblijven veelal buiten, hier hebben we een grote ren met een nachthok, waar we s’ nachts in verblijven. Overdag lopen we ook in de (betegelde) tuin rond. Soms zijn we even binnen, maar we leven 90% van de tijd buiten. Ik ben ooit in het zwembad gevallen en hierdoor ben ik soms wat terughoudend als het gaat om zwemmen en gewassen worden.

Omdat wij als duo soms wat slopen liggen we op een hardboard plank, want dekens en matrassen maken we graag kapot. Als ik binnen ben en ik moet alleen blijven dan mag ik in een bench. Anders kan ik het niet laten ook ergens lekker op te gaan kluiven. Stiekem denk ik dat ik nog prima kan leren om mijn dekentje (en andere spullen ) heel te laten, dat ligt toch zachter he….. Ik sloop nu mee omdat ik dat bij mijn vriend (xxl Bully) heb afgekeken. Als ik alleen ben en ik lig op een deken laat ik die gewoon heel hoor!

diablo-herplaatsing-dogo-argentino-ndjoy-hulp-honden-baasjes5

Actieve jongen

Ik ben een hele actieve jongen, ik werk graag voor de baas en hou enorm van wandelen. Nu krijg ik te weinig beweging en ben ik verveeld. Daardoor klim ik nu over de muur heen en ontsnap uit de tuin. Stoer he, dat ik dat kan! Ik blijf dan wel in de buurt van het huis, maar mijn baasjes schrikken wel steeds als ik weer weg ben. Maar ik vind het gewoon zo leuk buiten de tuin. Allemaal andere geurtjes en nieuwe dingen te ontdekken….. Dus ik hoop dat ik bij mijn nieuwe baasje to-be dagelijks fijne wandelingen mag maken, nieuwe dingen mag ontdekken en hierdoor ook geestelijk wordt uitgedaagd. Dit zal zeker weten positief bijdragen aan mijn soms sloopgedrag.

diablo-herplaatsing-dogo-argentino-ndjoy-hulp-honden-baasjes2

Mijn huidige baasjes werken met handgebaren en commando’s, ik ken deze commando’s al:

  • achteruit
  • zit
  • lig
  • vrij
  • blijf
  • buiten

Mijn baasje gebruikt de handgebaren ook omdat hij heeft gehoord dat de Dogo Argentino doof KAN worden. Op die manier kan ik toch gewoon blijven luisteren mocht dat ooit gebeuren.

Ik ben heel lief voor mensen, kinderen en andere honden. Als ik los loop luister ik goed en hou mijn baas ook graag in de gaten. Als er andere honden aan komen vind ik dat heel erg leuk en ga ik er graag naar toe om te spelen. Als ik aan de lijn mee moet dan trek ik niet, ik huppel gewoon mee!

Ik vind het echt heel erg fijn. Waar mijn baas is ben ik ook graag.

diablo-herplaatsing-dogo-argentino-ndjoy-hulp-honden-baasjes6

Samen bezig zijn

Ballen, stokken of hout…. daar speel ik heel graag mee en samen spelen is helemaal het einde. Lekker samen bezig zijn vind ik heerlijk. Misschien kunnen we samen wel naar een cursus behendigheid toe gaan, lijkt me echt gaaf lekker te kunnen rennen en springen samen met jou!

Verder blaf ik zelden. Ik ben wel een beetje waaks, maar als je er zo stoer uitziet als ik, dan moet je soms wel even een blafje geven als je iets ziet of hoort toch?

Ik ben ook gechipt, dit was al toen ik gevonden werd, maar ik heb helaas nog nooit mijn entingen gehad. Dit zou ik zelf wel graag een keer willen als dat mag, dan ben ik tenminste goed beschermd.

Nou, tadaaaah…. Dit ben ik!

diablo-herplaatsing-dogo-argentino-ndjoy-hulp-honden-baasjes4

Ik hoop dat ik jou ook heel snel mag gaan ontmoeten en je mij komt opzoeken bij mijn baasjes om kennis te maken. Momenteel woon ik in de regio Venlo. Zie ik je snel?

P.s. Er zijn ook nog 2 filmpjes van mij gemaakt…. zo cool…. mocht je het leuk vinden die te zien, laat het dan maar weten. Dan zal ik vragen of ze ze naar je doorsturen! Mocht je meer over me willen weten, wil je kennis met me maken of wat dan ook… Mail dan naar info@ndjoy.nl of stuur een berichtje via de Facebookpagina van N’Djoy.

diablo-herplaatsing-dogo-argentino-ndjoy-hulp-honden-baasjes7