Zeer intelligente Misha (bijna 2) zocht een rustige(re) woonomgeving, (kids 12+)

Zeer intelligente Misha (bijna 2) zocht een rustige(re) woonomgeving, (kids 12+)UPDATE 7/7:
Goed nieuws voor “onze” Misha, er is een geweldige nieuwe baas voor hem gevonden in “de vorm van” een heel lief echtpaar.
Enorm lieve mensen en een enorme klik met Misha.
Aankomend weekend gaat hij al verhuizen… Zo blij voor jou lieve jongen! Het gaat je goed! ❤

UPDATE 13/6:
Op Misha heeft helaas nog niemand gereageerd. Deze intelligente jongeman (bijna 2) zoekt een gouden mand waarin hij zich veilig kan voelen en de tijd en begeleiding krijgt om te ervaren hoe dat is….. ❤
Dus deel hem nogmaals en hopelijk vinden we deze fijne speld in de hooiberg!

Dit is Misha (07-’20) en Misha is helaas een “hond van de rekening”.

Voor deze slimme, lieve, maar ook niet goed gesocialiseerde en angstige jongeman gaan wij op zoek naar een veilige mand waar er mensen zijn die hem met veel geduld, tijd en begeleiding een mooi leven kunnen en willen geven, want die kans verdiend hij echt.
In zijn jonge leventje heeft hij al best wat meegemaakt vinden wij.
Via een vage, op geld beluste, stichting is Misha vanuit Roemenië naar NL gekomen en als pup ergens geplaatst. Omdat dit toen niet goed ging heeft deze stichting onder valse voorwendselen Misha op Verhuisdieren.nl geplaatst, waardoor het huidige baasje dacht Misha te adopteren van een baasje, maar niets was minder waar.
Meer ins and outs hierover delen we graag met geinteresseerde, maar zijn nu niet relevant om te benoemen.
Feit is wel, dat Misha als pup bij zijn huidige baasjes is komen wonen in mei 2021.


Misha is een hond die, als hij een klik met je heeft en je kent/vertrouwd, heel graag bij je is en echt gek is op aandacht. Het liefst ook steeds in de weg zit, staat of ligt. Als hij er maar bij kan zijn. Vooral met koken wijkt hij niet van je zijde, maar ja…. welke hond niet!
Hij heeft wel tijd nodig om nieuwe mensen te leren kennen en is niet meteen dol op vreemde. Hier zal hij argwanend naar zijn. Hij heeft ruimte nodig en kijkt graag even de kat uit de boom om daarna op zijn eigen tempo kennis te maken. Soms is dat in korte tijd en soms heeft hij daar wat meer tijd voor nodig.
Graag vertellen wij eerst over Misha als een prachtig dier, maar ook over al het moois wat Misha te bieden heeft, want dat is echt een heleboel.
Hieruit blijkt ook zeker hoe flexibel een hond/zijn liefde is…..


Slimme, leergierige Misha kent veel commando’s zoals:
* zit, poot, af, deze kant, naast (aan de riem, gaat niet altijd goed),
* snoepje, kom binnen, wachten,
* vrij, plasje doen, wie is daar, tuin
* zachtjes, kusjes, op je mat, bedtijd, en bench.
Soms reageert hij ook alleen op de gebaren behorende bij deze commando’s
Misha houdt ervan om te rennen en kan met de meeste honden goed opschieten. Zeker als beide honden los zijn. Kleinere honden vind hij iets minder leuk en hele grote honden is even aftasten maar daarna gaat het goed.
Met de hondjes uit de buurt, in hun afgezette wei, rent en speelt hij het liefst. Het kan hem niet lomp genoeg gaan.


Misha houdt ook van heel veel speeltjes, maar is ook één van de beste in deze dingen kapot te maken. Een bal gooien en ophalen vind hij erg leuk. Echt terug brengen doet hij niet, maar dit is hem waarschijnlijk wel nog te leren.
Kauwen vind hij dan weer wel leuk. Hij heeft een plastic bot dat niet stuk te krijgen is. Van een stok wordt altijd eerst de bast er af getrokken en dat laat hij dan liggen. En als je een stok gooit gast hij er wel achteraan maar pakt hem niet op.
Een tak of bal in het water gooien laat Misha ook het water in gaan. Hij geniet dan ook echt van zwemmen. Samen zwemmen vind hij ook leuk.
Regen en sproeiers daarentegen vindt hij niet leuk.
Kuilen graven kan hij, als er geen toezicht is, als de beste, dus als je ooit hulp nodig hebt bij iets uitgraven vraag ’t maar aan misha!
Heb je net je tuin opnieuw aangelegd is dat wel een puntje van aandacht…..


Misha heeft geen baknijd, voer kan gewoon in zijn bak gedaan worden door zijn vrouwtje. Hier geldt wel weer, hij moet je kennen/vertrouwen.
Hij eet pas als hij “zin heeft”, soms overdag, maar vooral snachts *.
* Het kan zo zijn dat hij zich dan pas veilig genoeg voelt om te kunnen eten, maar dat is een gedachte van Kim van N’Djoy
Schrokken of aanvallen op zijn brokken doet hij dus niet.
Van zijn huidige baasjes krijgt Misha wel eens wat lekkers als ze aan het eten zijn, hij krijgt dit alleen nooit vanaf tafel, maar dit wordt dan in z’n voerbak gelegd.
Tijdens het eten is hij erbij en zit hij onder tafel, blijft daar ook en gaat op je voeten liggen
Hij lust eigenlijk alles. Maar van leverworst wordt hij wel echt helemaal wild.
Gedroogde pens en hondenkauwsnacks daar doet hij graag kunstjes voor.
En een bot van soep getrokken of een gevuld bot, daar kan hij uren zoet mee zijn. Dit kan, als het nodig is, door zijn vrouwtje ook zo bij hem weg gepakt worden zonder grommen.


Hij houdt erg van aaien, vooral zijn koppie en liggend op zijn rug zodat je goed bij zijn buik en liezen kunt…. heerlijk!
Borstelen is net een spelletje voor hem, hij vindt het niet heel erg, maar wil wel steeds proberen de kam te pakken.
In de woonkamer ligt hij op z’n mat of op de vloer. Hij komt niet op de bank, dat is de regel in huis, maar hij heeft zelf ook geen moeite gedaan er uberhaupt op te willen liggen.
Slippers van zijn baasjes en handdoeken zijn favoriet om kapot te maken als hij eventjes een ogenblik alleen is, dat is dus een puntje van aandacht.
Misha is gewend aan de bench, dit is zijn slaapplek voor in de nacht of overdag als zijn baasjes weg zijn. Hij kan heel goed alleen zijn en blaft dan niet.
Hij zoekt de bench zelf ook op als hij echt even rust wil hebben.


Ongelooflijk he wat deze jonge vent al allemaal kan en goed doet! En het houdt maar niet op!
Misha kan trappen lopen als het nodig is, maar doet dit in huis niet als zijn baasjes naar boven gaan.
Hij kan goed met de vogel in huis. Weet ook dat hij gepikt wordt als hij te dicht bij komt.
Kippen vind hij leuk om op te jagen, maar hij pakt ze niet.
Wel hapt hij naar vliegen en spinnen in huis. Hiermee moet dan eerst gespeelt worden en dan worden ze opgegeten. Tja…. het heeft zo z’n voordelen voor mensen die er bang van zijn en het ruimt lekker op!
Misha is ook erg graag buiten, zeker als er in de tuin gewerkt word wil hij er graag bij zijn. Hij is zindelijk en plast en poept niet in de eigen tuin.
Postbodes en katten zijn absoluut niet zijn vrienden, dit laat hij dan ook zeker merken/horen.


Misha vind mensen doorgaans leuk, maar niet als ze zomaar binnen komen. Dan reageert hij uit angst/van schrik en hapt hij mensen. Hij laat dan wel direct los.
Hij heeft helaas al wel een aantal mensen gesnapt en “gegrepen” met blauwe plekken, tandafdrukken aan armen en kleerscheuren aan de mouw van de jas tot gevolg.
Dit gebeurde vrijwel allemaal binnenshuis met mensen die voor Misha nog steeds tot de categorie “vreemd” behoorden ondanks dat hij enkele al een keer vaker had gezien.
Daarnaast één keer tot bloedens toe bij een onbekende toen hij via de poort ontsnapte.
Als je hem op de juiste manier begeleid in het contact met vreemde mensen gaat ’t wel goed.
Bekende mensen die zeer geregeld over de vloer komen vind hij op den duur helemaal geweldig, hij gaat dan heel hard kwispelen en ook een beetje piepen van opwinding. Hij springt ook graag tegen deze mensen op.
Dit hele proces van (on)bekende mensen ontmoeten en zijn angst/opgewonden reactie daarop behoeft nog veel training om incidenten in de toekomst te voorkomen.


Misha heeft nog niet eerder in een pension/opvang gezeten, hoe hij het hier doet is dus onbekend. Wel kan hij prima logeren bij “opa en oma”, omdat hier zelden zomaar bezoek komt.
Met de buurkindjes kan hij goed opschieten, hij is gewend aan deze kinderen in de leeftijd van 7+.
Deze kinderen kent hij, om die reden plaatsen wij hem voor nu uit voorzorg alleen maar bij een gezin met kinderen van 12+ jaar en is het belangrijk dat deze kinderen verantwoord om kunnen gaan met honden zoals Misha.
Misha kan makkelijk door andere (bekenden) worden uitgelaten, denk hierbij aan de buurtkinderen, ouders van de beide baasjes of bekenden van de familie die Misha ook al kent.


Aan de lijn is Misha goed te corrigeren als het gaat om trekken naar honden, mensen en fietsers.
Los rent hij het liefst fietsers achterna en wil deze dan in de enkels pakken. Hier moeten de ogen van een baasje dit dus gezien hebben voordat Misha dit ziet.
Door de incidenten die er zijn voorgevallen zijn de huidige baasjes gestart met een muilkorf training.
Hij is om die reden nu ook steeds meer gewend om met een muilkorf op los te mogen lopen. Omdat zo’n muilkorf natuurlijk onprettig/vreemd zit, probeert hij hem wel af te doen. Het kan zijn dat dit met de juiste instelling of een kleine aanpassing verholpen is, hier kan even naar gekeken worden.


De reden van afstand is dat er een baby wordt verwacht bij de huidige baasjes en Misha duidelijk heeft laten zien niet met kinderen om te kunnen gaan, jonger dan 4 jaar.
En omdat dit bijna zeker gevaarlijke situaties met zich mee gaat brengen met nare gevolgen voor een baby maar zeker ook voor Misha willen we dit ten alle tijden voorkomen.
Om die reden is de moeilijke en verdrietige keuze gemaakt voor hem een beter passend mandje te zoeken.
Misha is gechipt, geënt, ontvlooit, ontwormt en gecastreerd.
En verder is hij volledig gezond.
Voor Misha zijn wij op zoek naar het volgende:
• Een echtpaar, alleenstaande of gezin met (klein)kinderen 12+ en niet al te veel aanloop thuis.
• Een huis met een tuin heeft absoluut de voorkeur
• Baasjes die bekend zijn met honden met soortgelijk gedrag hebben de voorkeur, Misha is géén beginnershond.
• Baasjes met geduld, de tijd en zin met Misha actief aan de slag te gaan in zijn tempo.
• Een andere zeer stabiele hond (middelmaat/groot) zou een optie zijn mits er een goede klik is.


Denken jullie Misha een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Misha te bieden hebt.
Misha is woonachtig in de omgeving van Boxmeer
Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.