Bordercollie kruising Beau (2) zoekt gouden mand zonder (klein)kinderen

Bordercollie kruising Beau (2) zoekt gouden mand zonder (klein)kinderenHallo, mijn misschien wel toekomstige baasje(s)!
Mijn naam is Beau, een kruising Bordercollie – Friese Stabij en ik ben bijna 2 (05-’20).
En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik heb inmiddels een niet over het hoofd te zien rugzakje en dat is helaas ook de reden dat ik op zoek moet naar een nieuw gouden mandje.
En ik hoop dat je ondanks dat, toch mijn volledige verhaal wilt lezen!
Momenteel woon ik in een gezin met 2 kinderen (ook met een rugzakje) en inmiddels is het mijn baasjes wel duidelijk geworden dat kinderen en ik niet zo goed samen gaan. De onvoorspelbaarheid van kinderen is o.a. een belangrijke oorzaak hiervan.
Ik moet dan ook toegeven dat ik daardoor al een 5-tal waarschuwings-snappen heb gegeven aan kinderen en zelfs 2 bijtincidenten op mijn naam heb staan.
Dit laatste betrof vreemde (volwassen) mensen die ik aanviel/beet.
Mijn baasjes kunnen niet vertellen wat de aanleiding geweest kan zijn, zij hadden toen nog maar heel weinig kennis van de hondentaal en hebben mijn lichaamstaal niet begrepen/gelezen. Door het inschakelen van een honden-gedragsdeskundige is dat inmiddels wel zo.
Omdat ik helaas dus niet op mijn plekje zit daar waar ik nu woon hoop ik binnenkort een nieuw fijn mandje te vinden waar o.a. wat meer rust in huis is.


Mocht je nog niet zijn afgehaakt na het opbiechten van mijn “rugzakje” vertel ik jullie heel graag ook leuke, fijne, grappige en mooie dingen over mezelf, want die heb ik ook hoor!
Ik ben heel lief voor mijn baasjes en 50/50 van de tijd ook voor de kinderen, ik ben dol op aai-tjes en je maakt me enorm blij met een borstel-beurt…. héérlijk!!!
Ik ben erg leergierig en ben graag “aan het werk”. Mijn vader (Bordercollie) helpt tot op de dag van vandaag nog mee om de koeien van het land te halen, dus ik heb “werken” met de paplepel ingegoten gekregen.
Voor een bal, stok of flos loop ik niet heel erg warm, net als voor zwemmen niet, daarin ben ik anders dan andere Bordercollies.
Waar ik dan wel van hou?
Samen (bezig) zijn met mijn baasjes vind ik heel erg fijn. Speuren en hondenpuzzels vind ik heerlijk om te doen, net als het maken van lange wandelingen of met mijn baasje mee hardlopen, wat ik nu 2 x in de week doe.
Ook lijkt het me enorm leuk om agility te gaan doen, dit was iets wat mijn baasjes met me wilde gaan doen, maar door Corona is dit er niet meer van gekomen. Net als langs de fiets mee rennen…..
Dus…. hopelijk gaan wij, mijn nieuwe baasjes en ik, dit in de toekomst wel doen!


Loslopen doe ik prima, ik luister goed. Aan de lijn kan ik wel eens trekken, maar aangezien ik nog jong ben kunnen we daar nog aan werken.
Ook heb ik wel een jacht-instinct. Ik ga absoluut niet achter joggers of fietsers aan, maar wel achter katten, vogels en eenden, maar eerlijk is eerlijk…. dat doen heel veel andere honden ook, ja toch!
Als pup heb ik de puppy-cursus gehad. Ik deed dit zo goed dat de trainer mijn baasjes vertelde dat ik de gehoorzaamheid-cursus niet echt meer nodig had. Ik ken de basiscommando’s dus prima.
Met andere honden kan ik over het algemeen goed.
Kleinere honden vind ik vanwege hun hoge geblaf spannend. Soms ben ik wat onzeker/angstig zeggen mijn huidige baasjes. Dit geldt overigens ook met vreemde mensen, tegenover hen kan ik ook onzeker/angstig zijn. Hier zou ik graag samen met mijn nieuwe baasjes aan werken.
Als ik mensen beter/langer ken dan wil ik het liefst veel aandacht en door diegene lekker veel en lang geaaid worden. Bij vreemde mensen die langs het huis komen lopen, een glazenwasser of de postbode kan ik (erg) waaks reageren, net als mijn moeder. (Friese Stabij)


Wat ook nog belangrijk is om te vertellen is mijn extreme angst voor de dierenarts, zelfs met een muilkorf is, indien nodig, onderzoek haast onmogelijk.
Om die reden heb ik ook geen vaccinaties meer gehad na mijn puppy-vaccinaties.
Wel ben ik gechipt, gecastreerd, ontvlooit, ontwormt en heb ik de kennelhoest enting gehad.
De reden van mijn angst/deze angst is gekomen door onjuist (be)handelen bij de dierenarts door een stagiair, waarbij ik uiteindelijk door 2 personen werd vastgehouden om een onderzoek te ondergaan en uiteindelijk zelfs een muilkorf om kreeg. Dit is traumatisch geweest.


Ik heb een gevoelig maag/darmstelsel en had daardoor snel diarree en/of last van braken. Doordat ik nu Royal Canin Hypo-alergenic brokken krijg én elke dag een maagbeschermer is dit prima onder controle.
Dit voer en deze tablet zal ik ook bij mijn nieuwe baasjes moeten blijven krijgen en de gemiddelde kosten van dit tezamen ligt rond de 50 euro per maand.
Aan snacks krijg ik alleen natuurlijke snacks zoals konijnen-oren, runderlong en hoefjes, daar ben ik dol op en dat gaat prima samen met het speciaal voer wat ik krijg, omdat hier geen granen in zitten.
Wat ik jullie nog meer over mezelf kan vertellen is dat ik graag mee ga in de auto, ik zit dan de hele rit uit het raam te kijken.
Verder kan ik prima een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Ik sloop verder niets en ben netjes zindelijk.
Tot slot, mij in een bench houden is echt een no-go, dit vind ik zeer onprettig.


Waar ik naar op zoek ben?
Ik zou het heel fijn vinden als ik ergens mocht komen te wonen waar:
• Mijn baasjes geen (klein)kinderen hebben of dat deze 14+ zijn
• Er voldoende tijd is met mij te “werken” , dingen te ondernemen/wandelen.
• Niet teveel aanloop is van bezoek/geen drukke woonomgeving rondom het huis.
• Kennis is van honden met een rugzakje, mijn baasjes er met mij aan willen werken en dit geen issue wordt aangezien het op voorhand bekend is.
• Men mij de sturing kan geven die ik nodig heb, op een positieve manier en met zachte hand.
Als ik zo’n gouden mandje zou kunnen vinden en mijn nieuwe baasjes de hondentaal goed spreken, ben ik er van overtuigd dat ook mijn gedrag zal verbeteren en dat dat incidenten in de toekomst zal gaan/kunnen voorkomen.


Denken jullie Beau een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Beau te bieden hebt.
Beau is woonachtig in de omgeving van Alblasserdam.


Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.