Lieve actieve Jax (1,5) zocht actieve baas en heeft deze gevonden!

Lieve actieve Jax (1,5) zocht actieve baas en heeft deze gevonden!UPDATE 4/9:
Jax is op 13 augustus j.l. na een meer dan fantastische kennismaking meteen verhuisd naar zijn echt zekers te weten forever home! ❤
Wat een prachtige match is dit!!
Een lieve man, wiens hond enkele maanden eerder plots was overleden en waar Jax toch wel veel van weg had, is de gelukkige geworden ❤
Jax is van een druk “jong-gezin” leventje naar een prikkelarme(re) omgeving gegaan waar meneer alle tijd voor hem heeft, bijna dagelijks lange wandelingen langs het strand met hem maakt en lekker met hem aan de bak is/gaat zodat hij de komende jaren een nog slimmere jongen gaat worden dan hij al was.
Jax doet het echt al enorm goed, luisterd netjes en geniet intens van alles wat hem overkomt. De filmpjes en foto’s die zowel zijn voormalige baasjes als ik hebben mogen ontvangen waren zo liefdevol en ontroerend om te zien. Wat is het toch om te janken zo prachtig een hele blije en actieve Jax te mogen zien. Wat een schot in de roos is deze match! ❤
Heb een mooi leven lieve Jax, maar dat zit absoluut goed!!
UPDATE 9/8:
Geweldig nieuws voor Jax!!
A.s. zaterdag komt er een meer dan geweldig baasje kennis met hem maken. Iemand met veel ervaring en kennis en de perfecte omgeving om Jax dat te bieden wat hij absoluut geweldig zal vinden.
Lange wandelingen, rust op z’n tijd, lekker struinen langs het strand, veel aandacht en liefde en iets minder hectiek om hem heen.
Oh oh oh wat hopen we dat dit een match gaat zijn!! Fingers crossed!!

Namens Jax (1,5) zeg ik: Hi allemaal!
Jax is een enorm lieve en vooral actieve jonge vent, logisch ook als we vertellen dat hij een mengeling is van een Bordercollie en een Mechelse Herder.
Jax woont momenteel in een jong gezin waarin het vaak druk en hechtisch is en daarnaast moet er ook nog gewerkt worden.
En heel eerlijk, ze hebben zich dan ook enorm verkeken op het “kaliber” hond wat Jax is i.c.m. het gezin/werk.
Jax krijgt ondanks voldoende wandelingen en spelletjes, niet dat wat hij nodig heeft en dat is iets wat het gezin zich nu ook wel beseft. Vandaar dat we op zoek gaan naar een gouden mandje voor Jax waar hij de tijd, aandacht en opvoeding krijgt die hij verdiend.


In Jax zit geen spatje kwaad. Naast zeer gefocust op alles wat valt uit de handen van de kinderen (en er dan op duiken), tegen ze opspringen in zijn enthousiasme en blaffen als er iemand voorbij komt lopen/fietsen, is het een vrolijke jongen die graag bij zijn roedel is.
Omdat hij continu lijkt te willen werken en “aan” staat, zoeken we een baas waar hij, vooral in het begin, ook zijn verplichte rust-momenten krijgt. Om er op die manier ook achter te komen of hij niet gewoon zwaar overprikkeld is geraakt en daarom zo hieperdepiep doet of dat hij zich verveeld.
Jax heeft naast de puppy-cursus ook gehoorzaamheid 1 gevolgd, ondanks dat is er nog wel wat werk aan de winkel. Jax is dus dol op alles wat er op de grond ligt/valt en aan de riem wil hij zeker trekken.


Wat betreft zijn speelgoed is hij niet kieskeurig, hij vind alles interessant, zolang je er maar mee kan gooien en hij het kan gaan halen. Flostouwen en balletjes heeft hij nu het meest, want krijgt hij een knuffel, dan is dat binnen no-time aan gort getrokken en maakt hij er dan ook een goede rotzooi van!
Ook krijgt hij regelmatig Kong-speeltjes gevuld met snoep/pate, een snuffelbal met brokjes of een strak opgerolde handdoek met koekjes erin, zodat hij lekker actief bezig is met z’n koppie én wordt beloond hiervoor.


Met de kinderen in huis is hij enorm lief, de kinderen kunnen “alles” met hem doen, en als de kinderen met elkaar gaan stoeien doet Jax graag mee. Wanneer de kinderen druk zijn is Jax dit ook en wanneer de kinderen rustig zijn gaat hij er lekker bij liggen en is hij ook rustig(er).
In zijn enthousiasme springt hij wel eens tegen de kinderen op, bij vreemde kinderen snuffelt hij vooral.
Bij vreemde volwassenen wordt Jax druk en springt tegen ze op. Dit wordt na een minuut of 10 minder. Ook dit is een punt van aandacht waar nog aan gewerkt moet worden.
Of Jax het commando los kent is de vraag, wel wil hij best ruilen als hij iets/een speeltje heeft gepakt. Hij geeft het dan makkelijk terug en vind het dan ook prima.


Als Jax los loopt (omheind) en/of op vreemde grond is, dan kan hij prima met andere honden. Is hij aan de lijn of op eigen grond dan blaft hij absoluut naar andere honden.
Aan een korte lijn trekt hij veel, maar aan de flexlijn is dat logischerwijs een stuk minder omdat hij meer ruimte krijgt om te snuffelen en meer meters kan maken.
Bovenstaand is een punt van aandacht. Er moet nog flink met Jax worden getraind zodat hij aan de lijn zonder trekken gaat meelopen als er daarnaast voldoende los kan worden gelopen op veilige plekken en niet alleen in omheinde hondenveldjes.
Of Jax met katten kan, kan niet worden gezegd. Hij woont nu niet met katten en de buurkat is absoluut niet favoriet.


Wat we nog over hem kunnen vertellen is erg divers, zo vind Jax water enorm interessant, maar verder dan pootje-baden gaat hij niet. En de keren dat hij nu bij de dierenarts is geweest was hij heel lief.
Een mand, kussen of bench vind Jax maar niks, hij heeft er wel één, maar hij ligt altijd op de bank.
Hij is dol of knuffelen en kroelen en is erg speels.
Qua eten krijgt hij een zeer goede kwaliteit brok en af en toe wordt er vers vlees voor hem gehaald, beide smaken hem erg goed.
Jax is verder compleet gezond, is geënt, gechipt en gecastreerd.
Hij is zindelijk, sloopt niets (behalve z’n knuffels) en kan prima met kinderen van alle leeftijden.


Waar we voor Jax vooral naar op zoek zijn is:
• Een liefdevol gezin met kinderen, een echtpaar/persoon.
• Al een hond in huis is geen probleem, mits een klik.
• Echt voldoende tijd om te investeren in Jax, ondanks een gezin, zodat samen cursus lopen en met hem aan het werk gaan ook gebeurt.
• Een huis met een tuin, geen appartement
• Enige kennis van 1 of beide rassen zou welkom zijn.
Denken jullie Jax een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Jax te bieden hebt.
Jax is woonachtig in de omgeving van Boxmeer.


Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.