Goed getrainde Pip (3,5) zoekt een actieve baas

Goed getrainde Pip (3,5) zoekt een actieve baas.Hallo iedereen,

Mijn naam is Pip, een Hollandse Herder (meisje) van 3.5 jaar jong (11-’18) en ik ben op zoek naar een nieuwe gouden mand.
Omdat mijn baasjes in de nabije toekomst verandering van woon-werk situatie gaan krijgen en ze mij dan niet meer kunnen bieden wat ik nodig heb, gaan we nu alvast op zoek zodat er voldoende tijd is een passend baasje voor mij te vinden.
Ik ben een zeer leergierige en slimme dame, er is dan ook heel erg veel met mij getraind en nog steeds. Heerlijk vind ik dat om te doen, lekker bezig zijn!
Als pup heb ik de puppy cursus gehad en later heb ik een SOT-cursus gehad, dit staat voor Socialisatie, Opvoeding en Training. Daarnaast nog veel praktijkwandelingen in het dorp en gehoorzaamheid.


Mijn baasjes bieden me dagelijks voldoende uitdaging, naast de nodige beweging/wandelingen, trainen we onder het wandelen ook lekker met o.a. een bal, over obstakels heen, speuren en lekker snuffelen. Thuis ben ik ook actief bezig met de bal, zoekspelletjes en de Kong.
Loslopen kan ik prima onder een aantal voorwaarden, ik hou graag mijn baasjes in de gaten en blijf ook in het zicht, maar als er een rijdende auto, konijn of andere hond in mijn vizier komt ben ik er van tussen. Met andere honden ben ik wisselend, in mijn buurt is er een klein ouder hondje waar ik heel goed mee kan, hij laat me m’n ding doen en is niet onder de indruk van me haha, dat vind ik wel fijn.
In huis ben ik lief voor mijn roedel, ik knuffel graag en vind het heerlijk als ik geaaid word, daar ga ik dan ook echt wel voor liggen. Flapperen met/aan mijn grote oren vind ik ook heel fijn! Mensen die ik ken begroet ik altijd vriendelijk, onbekende daar blaf ik tegen, maar dat is ook snel weer voorbij.
Als de deurbel gaat reageer ik fel, dus waaks ben ik zeker wel.
Luisteren doe ik, ondanks mijn grote oren, niet naar iedereen even goed, ik weet inmiddels heel goed wie er wel en minder consequent zijn, dus ik zoek graag de grenzen op van wat ik kan uitspoken haha. Mijn nieuwe baas moet dus wel consequent zijn, met zachte hand, want dan doe ik het toch het beste.


Aan de (lange) lijn loop ik best goed mee, dit is afhankelijk van wie me uitlaat. In het begin trek ik wel, dan wil ik gewoon te graag en ben ik erg gefocust/geprikkeld, vooral omdat we dan eerst langs een drukkere weg moeten lopen waar auto’s voorbij komen. Hierdoor bijt ik wel eens in de lijn en kan ik tegen je gaan opspringen. Als eenmaal “de druk” er af is en ik lekker kan snuffelen in het bos dan doe ik het prima.
Zwemmen vind ik leuk, alhoewel ik het niet super goed kan. Ik spring gewoon lekker in het water en dan komt het altijd goed!
Ook hebben mijn baasjes, al wel geruime tijd terug, geoefend met naast de fiets mee rennen. Dit deed ik toendertijd netjes en dit zou zeker na oefening iets zijn wat ik leuk vind.


Door alle training die ik heb gehad en de hoeveelheid tijd en energie die mijn baasjes in mij hebben gestoken kan en ken ik heel veel commando’s/trucjes!
Naast alle basiscommando’s zoals zit, af, plaats en wacht, kan ik ook de volgende:
• Terug, springen, paal
• Vang, los, zoek
• Op, door, binnen
• Rondje (360 graden draaien)
• Pot (bal in pot/bak leggen)
• Eet smakelijk (dan pas gaan eten)


Zoals al benoemd ben ik ook enorm dol op de bal, hier doe ik bijna alles voor. Onder het wandelen helpt een bal meenemen absoluut om mijn aandacht er goed bij te houden. Als ik los mag lopen en je gooit de bal vind ik het heerlijk om hier op hoge snelheid achteraan te sprinten.
Binnenshuis vind ik het heel fijn om zelf te voetballen terwijl ik een Kong in m’n bekkie heb.
Als mijn baasjes weg gaan ga ik in de bench, hier slaap ik ook snachts in. Dat vind ik prima.


Zoals veel herders ben ook ik in bepaalde situaties schrikachtig/onzeker. Zo kan ik van een schaduw of onverwachte bewegingen schrikken.
Omdat er niet is gelet op de stress-signalen die ik wel heb laten zien, heb ik 2 “snap-incidenten” op mijn naam staan, waarbij ik heb gesnapt naar mensen die onverwacht snel naar voren/me toe kwamen. Ik schrok enorm van ze en kan in dit soort situaties ook omhoog springen. Dat is een punt van aandacht, maar zou geen probleem moeten zijn als men mijn lichaamstaal ziet en respecteert.
Bij de dierenarts ben ik erg bang. Ik heb mijn staart dan tussen de benen en ben alleen maar bezig met weer naar buiten gaan. Mijn baasjes geven me hier een snuitje om, just in case.
Wat ik verder nog meer over mezelf kan vertellen is dat ik gechipt, geënt, gesteriliseerd en verder volledig gezond ben. Ik ben zindelijk en kan prima een paar uurtjes alleen thuis zijn.


Waar ik naar op zoek ben?
Ik zou het heel fijn vinden als mijn toekomstige baasje(s)
• Kennis hebben van en ervaring hebben met het opvoeden van honden
• Tijd hebben met mij te blijven trainen/werken en lekker te wandelen
• Geen katten/kleine huisdieren hebben
• (Klein)kinderen kan mits 12+
• Andere hond kan mits een klik
• Een huis met een tuin hebben


Denken jullie mij een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over mij?
Laat het N’Djoy dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel hen uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je mij te bieden hebt.
Ik ben woonachtig in de omgeving van Apeldoorn.


Mocht je interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.