Slimme Bo (2) zoekt een lieve consequente baas.

Slimme Bo (2) zoekt een lieve consequente baas.Hoi allen
Voor Bo, een mix met o.a. Bordercollie van bijna 2 (05-’20) zijn we op zoek naar een nieuwe gouden mand.
Bo is een gecastreerde reu die graag bij zijn roedel is en het heerlijk vind geaaid en geknuffeld te worden. Vreemde mensen binnens/buitenshuis vindt hij in het begin even spannend, maar na een rustige kennismaking ontdooit hij al snel.
Met andere honden kan hij prima.
2 dagen per week gaat hij naar de dagopvang en loopt hier dan vrij in de roedel mee. Hij gaat er met veel plezier naar toe en er doen zich hier ook geen problemen voor.
Een enkele keer kan hij, als hij met zijn vrouwtje is en losloopt, een andere hond of jogger opjagen, dit is een punt van aandacht.


Aan de lijn loopt hij doorgaans rustig mee en is de omgeving rustig, dan kan hij dus ook prima loslopen. Als zijn vrouwtje onzeker is over of Bo de situatie wel aankan, kan Bo wel uitvalgedrag laten zien aan de lijn. Bo voelt heel goed aan wat de emoties van de omgeving zijn.
Bo heeft de puppy-, en basiscursus netjes doorlopen en er is goed met hem gewerkt. Met behulp van een gedragsdeskundige zijn er trainingen met hem gedaan en met regelmaat worden er snuffelspelletjes thuis gedaan.
Ook kent hij veel commando’s/trucjes zoals:
• Zit, lig, naast, voet, zij
• Focus, hier, klaar, wacht, deze kant
• Bed/plaats/mand, en soms los.


Wat betreft zijn jachtinstinct is dit toch wel in voldoende mate aanwezig. Bo gaat in ieder geval achter katten, konijnen en hazen aan.
Een nieuw mandje waar ook een kat woont lijkt ons daarom geen goede match.
Met andere dieren is hij niet bekend.
Zoals veel “Bordercollie-achtigen” is ook deze jongeman erg slim en leergierig. Hij speelt heel graag met soortgenoten en/of mensen. Bal spel, takken gooien, het water in…. hij geniet er van en is ook erg fanatiek!
Hij spreekt de hondentaal perfect en weet precies wat hij moet doen in spannende situaties als het om honden gaat. Alleen naar een hond die vluchtgedrag heeft, gaat Bo najagen.
Bo zou het heel fijn vinden als hij, daar waar zijn gouden mandje staat, samen kan zijn met een stabiele volwassen hond die niet al te druk is en waar hij zich een beetje aan kan optrekken.


Zijn vrouwtje omschrijft hem als volgt:
”…..Bo is vrij pittig, ik zou hem niet graag in een stad plaatsen door de vele prikkels die er zijn. Hij zou het beste op zijn plek zijn in een omgeving met meer rust en een consequente baas. Bo houdt van structuur en je doet hem geen plezier als je hem mee neemt naar een restaurant, terras of de stad in……”
Ook zegt ze:
“….. Bo kan prima alleen thuis zijn. Wij hebben samen dingetjes ontwikkeld waardoor hij weet wat er gaat gebeuren en dat maakt het voor hem makkelijker. Ik weet zeker dat Bo nog veel te leren is, hij is erg slim, maar dan door een stabiele zekere baas…..”
En dat maakt ook gelijk de reden van herplaatsing grotendeels duidelijk.


Zijn huidige baasje kan hem niet voldoende bieden als het gaat om consequent en stabiel zijn. Omdat Bo echt beter gedijd bij structuur, regelmaat, duidelijke grenzen en een baas de leiding neemt en hij dat nu niet voldoende krijgt, ziet zijn vrouwtje een hond die niet tot zijn recht komt en veel stress hierdoor heeft. Uit liefde, maar met heel veel pijn in het hart, is daarom de keuze gemaakt om te herplaatsen in het belang van Bo.
Bo heeft 1 bijtincident op zijn naam staan en eerlijk is eerlijk, Bo heeft zijn uiterst best gedaan duidelijk te maken dat hij de situatie heel erg spannend vond, maar helaas zijn zijn signalen niet tijdig opgepikt/onderschat. Hierdoor heeft Bo zich genoodzaakt gevoeld uit te vallen en toen zijn vrouwtje hem tegenhield beet hij haar.
Ook de dierenarts is traumatisch voor hem geworden, waardoor hij daar alleen nog maar welkom is met een muilkorf om. Zijn baasje is daarom nu bezig met muilkorf training.


Wat kunnen we nog meer vertellen over Bo?
Nou nog genoeg!
In huis is Bo absoluut een ontzettende lieverd en luistert hij erg goed. Als de deurbel gaat kan hij wel even aanslaan, wil hij het bezoek dan ook graag besnuffelen en begroeten en wil daarna het liefst veel aandacht en veel knuffels van ze.
Als hij dan het commando “klaar” krijgt en hij naar zijn mand wordt gestuurd, luisterd hij ook prima en gaat daar ook naar toe.
Het liefst ligt hij samen met je op de bank lekker tegen je aan….. als hij het contact maar met je kan houden geniet hij het meest. Hij is een enorme knuffelaar.
Bo is enthousiast en aan zijn ogen en koppie is, volgens zijn vrouwtje, heel goed af te lezen wat hij je wil vertellen.


Bo, geboren in Roemenië en als pup naar Nederland gekomen, is lichamelijk volledig gezond, gechipt en geënt.
Hij is zindelijk en kan een aantal uren alleen blijven in huis, loopt dan los en sloopt niets. Hij kan absoluut niet in een bench, hem opsluiten is echt een no-go.
Wel heeft Bo een allergie waarvoor hij dagelijks Apoquel krijgt.
Dit is redelijk prijzig, denk hierbij aan zo’n 50 euro per maand, dus dat is wel een belangrijk gegeven om te weten.
Aan kinderen is Bo niet gewend, hij wordt zeer onrustig en gespannen van de drukte van kleine kinderen. Daarom wordt Bo alleen geplaatst bij een familie/echtpaar/persoon zonder kinderen of met (klein)kinderen van 14+.


Wat wij zoeken voor Bo is het volgende:
• Een gouden mand zonder al te veel hectiek, chaos en drukte in de breedste zin van het woord.
• Een familie/echtpaar/persoon waar hij structuur, regelmaat en een consequente opvoeding krijgt met zachte hand.
• Een al aanwezige stabiele rustige hond zou wenselijk zijn zodat Bo zich daar aan kan optrekken. Katten en/of andere kleine huisdieren zijn géén match.
• Een baas die naast geduld ook voldoende tijd heeft om lekker met Bo aan het werk te gaan, naast de wandelingen. Bo vindt het heerlijk om bezig te zijn.
• Iemand die zich bewust is van “de extra kosten” die Bo met zich meebrengt in de vorm van medicatie.

 


Denken jullie Bo een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Bo te bieden hebt.
Bo is woonachtig in de omgeving van Zwolle.


Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.