Sienna heeft een thuis

Sienna heeft een thuis


Update 02/11/2019:

Lieve knappe Sienna is vanochtend naar haar nieuwe gouden mandje verhuisd
Het verdriet door/om het afscheid van hun geliefde meisje én de blijdschap van het vinden van deze fijne nieuwe baas voor haar liepen door elkaar heen bij haar (voormalige) baasjes.
Sienna krijgt een geweldig fijn nieuw thuis en zal dagelijks mee mogen naar het werk van haar nieuwe baasje!! Wat een fijne toekomst gaat zij tegemoet!
Veel geluk lief meisje!! 


Update 28/10/2019:

Afgelopen weekend heeft er een kennismaking plaatsgevonden tussen Sienna en haar, zoals het er nu naar uit ziet, nieuwe baas!! <3 Als alles goed gaat zal Sienna aankomend weekend verhuizen….. wordt dus vervolgd! 🙂


Ter Apel, Stadskanaal, Winschoten, 23 oktober 2019

Hoi!

Mijn naam is Sienna (3), een labrador mix teefje van een kilo of 19.

Ik ben geboren in Spanje en opgegroeid in huiselijke kring met mijn broertjes en zusjes. Toen ik 8 weken oud was ben ik geadopteerd door mijn huidige baasjes.

Mijn baasjes woonden jarenlang in Spanje maar sinds kort zijn we weer in Nederland en is het huis daar verkocht. De bedoeling is dat we met z’n allen in een camper gaan rondtrekken in Europa om daar andere hondjes te gaan helpen.

Met “we” bedoel ik mijn baasjes en de 2 andere hondjes met wie ik samen leef.

Toen we in Spanje woonden liepen we veel los en omdat we daar geen omheinde tuinen hadden/kennen zoals hier, liepen en speelden we soms met andere honden samen. De andere 2 honden vonden dat allemaal prima, ikzelf vond het niet zo nodig en heb een keer ruzie gemaakt met een buurhond.

Nu we terug zijn in Nederland en mijn baasjes met ons in een camper wonen én binnenkort willen gaan rondtrekken heb ik ze verteld dat ik heel graag meer eigen ruimte wil hebben. Nou ja…. verteld…..ik heb eigenlijk gewoon 1 van de 2 andere honden (teef) in d’r oor en neus gehapt.

Maar ja…. dat is natuurlijk voor niemand fijn…..

Gelukkig willen mijn baasjes het allerbeste voor me en hebben ze, nadat ik ze dus verteld heb dat ik niet mee wil in de camper, N’Djoy benaderd of zij willen zoeken naar een ander gouden mandje waar ik meer vaste grond onder de pootjes krijg.

Vandaar dus hierbij een oproep voor mij!

Sienna is een echte vrolijke knuffeltante.Ze geeft je het liefst de hele dag kusjes en houdt ervan om lekker tegen je aan te liggen en om te kroelen.

Ze is heel sociaal en houdt echt van mensen. Ze kan prima met kinderen van alle leeftijden, maar omdat ze heel veel kusjes/likjes wil blijven geven kan ze wat opdringerig overkomen. Dus voor de nog kruipende kindjes is Sienna absoluut wél lief, maar misschien niet helemaal geschikt.

Ze houdt er niet van als je haar wilt wegduwen me je voeten/benen, ze kan dan wat gaan brommen om vervolgens op te springen en zelf dan maar ergens anders te gaan liggen.

Sienna heeft met katten samen gewoond, ondanks dat zal ze er waarschijnlijk eerst wel even achter aan gaan om met ze te spelen. Als de kat gewoon blijft zitten dan is het niet meer interessant genoeg en is ze er wel klaar mee.

sienna-hondenadoptie-ndjoy-hondenherplaatsing-foto3

Wat betreft opvoeding is er nog zeker wel wat te behalen met haar en hier zal dan ook in geïnvesteerd moeten worden. Ze heeft geen training gehad, maar dit zou haar op veel vlakken heel erg goed gaan doen.

Sienna kent wat basiscommando’s, maar loslopen en trekken aan de lijn zijn punten van aandacht. Omdat ze in Spanje altijd haar eigen ding heeft mogen doen als ze los liep doet ze dat nu ook. Ze komt dus wanneer het haar uitkomt.

Met het wandelen trekt ze niet echt aan de lijn, maar er zijn ook momenten dat ze dit dus wel doet.

Ook haar overmatige kusjes/likjes en haar ietwat onzekere gedrag zijn zaken die makkelijk te trainen zijn. Aangezien ze heel erg graag werkt en leergierig is zal ze hier haar beste pootje zeker voor gaan zetten. Een baasje met discipline én een zachte hand is wat haar zeker zal helpen.

Haar soms ongewenste gedrag naar andere honden is voor ons nog niet geheel duidelijk.

sienna-hondenadoptie-ndjoy-hondenherplaatsing-volwassen-hond

Zoals nu bekend is, vanuit de baasjes, lijkt ze met reuen beter overweg te kunnen dan met teefjes, maar of nou de/een hond, de omgeving waar ze woont of haar ietwat onzekere houding reden zijn voor dit gedrag, dat is iets waar naar gekeken zou moeten worden. Bij een gediplomeerde hondenschool die op positieve wijze te werk gaan hebben ze dit snel genoeg gezien en zullen ze absoluut de juiste handvatten geven.

Wat we nog meer over haar kunnen vertellen is dat Sienna enorm graag mee gaat rennen naast de fiets. En als ze weet dat er gewandeld gaat worden gaat ze piepen….. ze heeft dan geen geduld meer….. zo heerlijk vind ze het! Opspringen tegen mensen is ook wel een dingetje wat ze doet, maar ook dit is prima trainbaar. Ze houdt enorm van spelen met stokken, flos en knuffels. Die laatste 2 sloopt ze ook graag en soms verdwijnt er ook nog wat van in haar bek.

Ook houdt ze enorm van autorijden. Ze steekt dan graag haar hoofd uit het raam zodat haar oren gaan flapperen in de wind.

Sienna kan zelfs lachen als ze heel erg blij of enthousiast is, ze laat dan haar tanden zelfs zien. Sommige mensen vinden dit eng omdat ze al gauw denken dat dit agressie is, maar ze bedoelt er echt niks mee.

Sienna is verder een gezonde dame, ze is gesteriliseerd, gechipt en nog zeer recent geënt en ontvlooid/ontwormd. Ze is ook helemaal zindelijk.

Mocht je haar willen ontmoeten dan kan dat absoluut! Ze wacht vol enthousiasme op jullie!

Ze verblijft momenteel in de driehoek tussen Ter Apel, Stadskanaal, Winschoten

Wat wij zoeken voor Sienna is een baas die ook echt tijd in haar wil investeren om lekker met haar bezig te zijn. Actief zijn en samen werken aan de puntjes die er voor zullen zorgen dat Sienna naast zekerder ook een nog fijnere hond als dat ze al is, zal worden.

Wij plaatsen haar niet bij een andere hond. We gunnen haar echt een eigen plekje zodat ze weer de rust kan vinden om van daaruit weer te kunnen groeien. De verhuizing van Spanje naar Nederland en alles wat daar bij is komen kijken hebben wel voor wat stress bij haar gezorgd.

Kun jij/kunnen jullie haar dit bieden, naast onvoorwaardelijke liefde, genoeg beweging en een hand die haar lekker vaak kriebelt en kroelt…. dan horen wij erg graag van jullie!

Mail ons dan via info@ndjoy.nl en vertel ons wat meer over jezelf en waarom Sienna bij jullie zou passen. Ook als er meer vragen zijn dan horen wij dat natuurlijk erg graag.

Omdat de baasjes van Sienna op zeer korte termijn naar het buitenland zullen vertrekken om hier rond te reizen is een proefplaatsing heel erg lastig. Hier moet wel rekening mee gehouden worden.

Negatieve reacties dragen niet bij aan het herplaatsen van Sienna, delen wel!