Opnieuw baasje gezocht voor Zhiva!

Opnieuw baasje gezocht voor Zhiva!


Update 26 januari 2020

Wat zijn we bij N’Djoy, maar vooral het baasje van Zhiva, enorm verdrietig…..

Zhiva is na zijn 1e herplaatsing zoals jullie hebben kunnen lezen in september helaas weer terug gebracht. Vol goede moed zijn we weer begonnen aan een nieuw herplaatsingstraject voor hem en Zhiva werd voor de 2e keer herplaatst, dachten we…..
Na alles meerdere malen goed te hebben besproken en na 2 bezoekjes bij Zhiva thuis mocht hij dan mee! Het was op een vrijdagavond dat hij mee mocht met zijn nieuwe baasje, maar binnen 2.5 uur werd de eigenaresse al gebeld dat ze Zhiva weer terug kwamen brengen…… Om een lang verhaal kort te maken, het was toch een zeer ondoordachte keuze en hierdoor kreeg Zhiva echt 0,0 kans.
Nadat we Zhiva hebben laten bijkomen van dit kortstondig nare avontuur kwam er begin december een nieuwe “kandidaat” die we uitvoerig alles uit de doeken hebben gedaan over wat er allemaal al was voorgevallen en dat deze keer alles ook echt 100% goed moest gaan. Na een fijne kennismaking, telefonisch/app en mail contact als ook ruim 3 weken bedenktijd kwam er eind december een volmondig JA en werd er, i.v.m. oud & nieuw een datum in het nieuwe jaar gepland om Zhiva naar zijn forever home te brengen.
Maar…….

Helaas….. na 1.5 week kwam er een mail bij N’Djoy binnen dat het toch beter was als Zhiva weer terug ging. In de persoonlijke omstandigheden die er speelde bij Zhiva’s nieuwe baasjes lukte het niet hem datgene te bieden wat hij nodig had.
Verbouwereerd en ook geschokt dat dit wéér gebeurt, ondanks zeer zorgvuldig handelen, is Zhiva afgelopen week voor de 3e keer naar huis gebracht, waar zijn vrouwtje en de kids hem met open armen weer hebben verwelkomd.
Wat nu?
We doen nu even niets en laten Zhiva weer eerst eens bijkomen. Daarna gaan we verder kijken en ons richten of we niet iets kunnen bedenken dat Zhiva toch thuis kan blijven wonen……

3 x is scheepsrecht zeggen ze….. zijn forever home is dus gewoon lekker thuis!


Update 1 oktober 2019

Helaas voor kleine Zhiva moeten we wederom op zoek gaan. Deze keer moet het écht een gouden mand zijn waar hij kan blijven.

In juli gingen we op zoek naar een gouden mandje voor hem en vonden we deze al snel. Begin augustus verhuisde hij naar zijn nieuwe mandje, maar 1.5 week geleden kregen we een belletje dat ze hem toch niet meer wilde hebben en of we hem z.s.m. konden ophalen.

De eigenaar van Zhiva heeft hem meteen opgehaald, maar voor haar is herplaatsing nog steeds noodzakelijk zoals ook in juli toen we op zoek gingen.

Door Zhiva terug te nemen in haar gezin, bij haar kinderen, is dit heel erg moeilijk voor hen. Na afscheid te hebben genomen hem nu weer terug te hebben om te weten dat ze straks wéér afscheid moeten nemen…….een teken van enorme liefde hebben voor je dier….. hoe intens verdrietig alles ook is….Dus, helpen jullie weer mee!


Update 6 augustus 2019

Vandaag is de dag voor Zhiva om naar zijn forever home te verhuizen!

Ook deze kleine lieve jongen gaat een heel fijn mandje krijgen in een liefdevol gezin.

Ze stonden al een paar weken te popelen om hem voor altijd in huis te nemen, maar i.v.m. de vakantie werd hun geduld eventjes op de proef gesteld

Vandaag is dé dag en komt Zhiva dan eindelijk écht!

Ondanks alle vreugde bij de nieuwe baasjes, wil ik ook echt even stil staan bij de baasjes die hun geliefde viervoeter, om welke reden dan ook, hebben moeten herplaatsen en nu met een enorme leegte en veel verdriet achter blijven.

Het blijft zo enorm dubbel…. veel vreugde en veel verdriet…..

Gelukkig is het doel wél gemeenschappelijk, namelijk een gouden mandje en een gouden toekomst voor het dier.

En dat hebben we met elkaar absoluut bereikt!

Dat is wat telt! ♥


Hoogeveen, 10 juli 2019

Voor Zhiva (reu, 28-02-2018) gaan wij op zoek naar een fijn gouden mandje. Zhiva is een kleine kruising met iets Terriër-achtigs erin (Jack Russel/Fox), afkomstig uit Roemenië. Toen hij 4 maanden oud was is hij naar Nederland gekomen.

Als we hem zouden moeten omschrijven dan denken we dat hij het beste tot zijn recht komt met:

Een enorme lieve, ondeugende en zeer actieve jongen die graag (geestelijk) uitgedaagd wil worden. Hij is dol op spelen met zijn roedel als ook met andere honden. Balletjes zijn favoriet.

Ondanks zijn Terriër-achtige achtergrond blaft hij weinig en hij is ook heel goed zindelijk.

Voor wat lekkers doet hij heel veel, hij werkt graag voor z’n baasje.

Een cursus behendigheid of zoeken/speuren zouden hem heel erg gelukkig maken en hem ook uitdaging bieden zodat hij wat meer rust kan vinden gedurende de dag.


Zhiva is een gemakkelijk hondje wat je best overal mee naar toe kan nemen, in de fietsmand, in de winkelwagen, alles is hem goed.

Hij is heel sociaal naar mensen (jong en oud) en andere honden. Grote honden vind ie soms wat spannend, maar logisch ook als je zo klein bent. Verder is hij dol op knuffelen, aaien, kroelen en kauwt hij graag op botjes. Ook komt hij erg graag bij je liggen en is hij graag buiten.

Hoe hij op katten reageert is wisselend. Soms gaat hij er op af (geen agressie) en soms ook niet. Wij vermoeden dat hij hier nog prima aan gesocialiseerd kan worden. Met (kleine) kinderen als ook met konijnen is hij bekend en dit gaat allemaal prima.

Als Zhiva niet voldoende wordt uitgedaagd, niet voldoende aandacht en beweging krijgt dan gaat hij dit compenseren door gedrag te laten zien uit verveling. Niks ergs ofzo, denk hierbij aan dingen zoals aan sokken/sloffen trekken. Ook is te veel alleen laten iets wat hij heel onprettig vind. Zhiva kan prima een paar uurtjes alleen zijn, maar veel alleen zijn en te weinig aandacht krijgen is iets wat hem, en geen enkele hond, goed doet.

Reden van afstand

Dit is dan ook de reden van afstand. Zhiva geeft duidelijk aan dat hij erg tekort komt en piept ook als hij weer alleen wordt gelaten.

Zhiva is een ongecastreerde jonge god. Is verder helemaal gezond en heeft zeer recent zijn inentingen gehad.

Zhiva trekt niet/zelden aan de lijn, behalve als hij een lekker luchtje op het spoor is of nodig moet kan hij wat trekken.

Hij krijgt nu te weinig beweging en mag niet los dus hij kan zijn energie niet kwijt waardoor het trekken ook iets meer kan zijn.

Wat wij zoeken voor Zhiva?

Wat wij zoeken voor Zhiva is wat wij iedere hond gunnen en voor iedere hond wensen.

Baasjes die hem dat geven waar hij om vraagt en ook recht op heeft.

Voldoende aandacht en beweging, als ook geestelijke uitdaging in sport en spel.

Een gouden mandje waar hij lekker met iedereen mag knuffelen en oud mag worden. En als het even kan, waar hij ook met zijn roedel lekker mee op pad mag.

Wat je er voor terug krijgt is heel helder……

Een lieve energieke speelse jonge knul die je eeuwig dankbaar zal zijn!

Zhiva is woonachtig in Hoogeveen (Drenthe) en kijkt uit naar je komst!

Wil je hem beter leren kennen? Of wil je graag nog wat meer informatie over hem?

Mail ons dan op info@ndjoy.nl Vertel je ons dan gelijk wat meer over jezelf en wat je Zhiva te bieden hebt?