Roemeense Mora (6) zocht een speld in een aantal hooibergen en er is een bijzondere speld gevonden

Roemeense Mora (6) zocht een speld in een aantal hooibergen en er is een bijzondere speld gevonden!UPDATE 7/11:

Voor Mora heeft zich een prachtige kans voor gedaan die haar baasjes met beide handen aangrijpen!

Mora mag via Liz van Stichting Animal’s Faith in Maastricht binnenkort gaan verhuizen naar Kroatië om daar haar gouden mandje te gaan zoeken. Eerst zal ze 2 weken in Maastricht verblijven om vervolgens naar Kroatië te vertrekken.

Liz zal dit traject zelf begeleiden en met de enorme hoeveelheid kennis en kunde die zij heeft komt dit helemaal goed!

Heel erg dankbaar en blij dat dit zo heeft mogen gebeuren en Mora zo een kans te geven op een leven wat bij haar zal passen ❤Update 9/10:
Voor Mora begint de tijd helaas te dringen.
Sinds half april staat ze bij ons in herplaatsing en daarnaast loopt er ook nog een “Plan B”.
Ondanks dat alles, lijkt er geen “schot in de zaak” te komen en meldt zich helaas niemand aan voor Mora en zijn de wachtlijsten nog steeds heel erg lang.
Mora zoekt nog steeds, nu met toch wel enige spoed, een rustige prikkelarme gouden mand, bij een baas waar ze zichzelf kan/mag zijn met haar rugzak(je).
Ben of ken jij zo iemand, dan horen wij graag van je, delen is ook heel erg fijn! ❤
Namens Mora, kei bedankt!
Lees haar volledige verhaal hieronder!


Heel graag stellen wij Mora aan jullie voor, een prachtig Roemeens teefje van 6 winters jong, die vanaf haar 2e bij haar huidige baasjes in NL verblijft.
Mora heeft heel veel mooie kanten, maar is ook een karakter.
Ze is erg lief en aanhankelijk naar haar baasjes, ze is een echte knuffelaar. Ze is overal graag bij en zorgt voor gezelligheid door er bij te komen zitten/liggen.
Of dat nou aan de voet is, of lekker in haar eigen mandje, dat is om het even.
Als haar baasjes buiten in de tuin bezig zijn, ook dan is Mora er zeker bij. Lekker in het zonnetje liggen of met een kluif in de weer zijn, heerlijk!
Ook speelt ze graag in de tuin, met haar baasjes samen maar ook alleen vermaakt ze zich prima.


Als het klikt met een andere hond dan vind ze het ook heel fijn om tijdens het wandelen te spelen met andere honden die ze dan tegenkomt.
Apporteren snapt ze niet, een stok gooien… prima hoor! Ze rent er heen om er vervolgens lekker zelf mee te gaan rondhuppelen, maar terugbrengen? Nee hoor!
Mora gaat wel eens uitlogeren bij “opa en oma” en doet het hier heel goed met de al aanwezige stabiele hond (Herder). Ook zijn er hier diverse andere dieren aanwezig zoals kippen, schapen, eenden en paarden. En dat gaat prima.
Een passerend paard kan nog wel eens spannend zijn, waardoor Mora kan gaan blaffen en/of er om heen gaat rennen, maar als ze op deze momenten aan de lijn zit/wordt gedaan is dit heel goed te begeleiden.


Mora doet veel voor wat lekkers, dat maakt haar daarom ook heel goed trainbaar. Daardoor is er zeker nog wel e.e.a. te trainen/oefenen en dat is fijn.
Mora kan langs de fiets meelopen, maar verwacht geen top-tempo. De eerste 500 meter gaat het nog wel in volle snelheid, maar al snel wordt het een drafje. Helemaal prima eigenlijk! Lekker genieten van de omgeving en geurtjes op snuiven en toch actief bezig zijn. Ook daar is Mora wel voor te porren.
Lange wandelingen in diverse gebieden vind Mora ook heerlijk, rugzak mee en stappen maar!
Een ietwat actiever baasje zou dus wenselijk zijn voor Mora, met regelmaat actief bezig zijn afgewisseld met wat training zou haar goed doen.


Mora kan niet omgaan met vreemd bezoek. Bezoek dat regelmatig komt, zoals naaste familie en vrienden worden op den duur getolereerd, maar ander bezoek is niet welkom. Dan blijft ze blaffen, ze wil hen dan het liefst wegjagen, ook met opspringen en happen. (angst-agressie)
Ditzelfde gedrag kán ze vertonen naar voorbijgangers op straat bijvoorbeeld als ze van een persoon schrikt of angstig wordt. Hier is met behulp van een gedragsdeskundige aan gewerkt, maar niet met het gewenste resultaat.
Dit is een kant van Mora die geaccepteerd zal moeten worden en waar, indien toekomstige baasjes hier bekend mee zijn, ruimte/begrip voor zal zijn.
Door haar, indien mogelijk, op zoveel mogelijk van deze momenten een eigen, fijne en veilige (andere) plek te bieden dan die waar de visite is, is dat al een prima oplossing.


De reden dat er een nieuw gouden mandje gezocht wordt voor Mora is de komst van een baby, waarbij de baasjes de huidige omgeving niet langer een geschikte plek vinden voor Mora.
Ze zijn daarom op zoek naar een baasje die Mora’s lieve en aanhankelijke kant kan waarderen en tegelijkertijd het positieve overwicht heeft om haar tot rust te brengen in bepaalde situaties.
Mora zou het goed/beter doen als er bij haar toekomstige baasjes-to-be een stabiele hond van gelijk/groter formaat aanwezig zou zijn waar ze een klik mee heeft (ten tijde van kennismaking)
Wat kunnen we nog meer over Mora vertellen, nou, nog genoeg!


Zo is ze zindelijk en kan prima een aantal uurtjes alleen zijn. Ze slaapt zowel in een mand als in een bench en loopt aan de lijn goed mee. Ook autorijden is geen probleem.
Als de bel gaat is ze waaks en slaat ze aan.
Loslopen kan Mora prima mits in het buitengebied/rustige omgeving en als baasjes alert zijn op voorbijgangers. Dan wordt Mora weer aangelijnd.
Als Mora katten of konijnen ziet dan wil ze er graag achteraan. Wij denken daarom dat een kat en Mora geen match zullen zijn, behalve als een toekomstig baasje ruim/achteraf woont en een kat veel buiten leeft/kan zijn is deze optie er misschien.
Mora is verder volledig gezond, geënt, gechipt, gesteriliseerd en weegt zo’n 23 kilo.


Waar we naar op zoek zijn voor Mora is:
• Een persoon, echtpaar of gezin met (klein)kinderen 12+
• Geduld, begrip en tijd voor haar karakter/gedrag en behoeften
• Een al aanwezige stabiele middel/grote hond zou geweldig zijn
• Een tuin is zeer wenselijk
• Een woonomgeving waar weinig aanloop is
Denk(en) jij/jullie Mora een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over haar?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Mora te bieden hebt.
Mora is woonachtig in Voorschoten


LET OP TER INFO:
Omdat Mora niet zo gek is op/met onbekende zullen er meerdere kennismakingen plaatsvinden voordat ze mee gaat naar haar forever home.

Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.

Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.