Ik moet helaas even aan de rem gaan trekken!

Ik moet helaas even aan de rem gaan trekken!Momenteel worden er zo extreem veel honden ter herplaatsing aangeboden dat er al geruime tijd enorm lange wachtlijsten zijn bij alle organisaties die kunnen helpen in/bij elke vorm van ondersteuning in dit soort situaties.
Helaas geeft dit de meeste organisaties dan ook “de luxe” veel honden gewoonweg niet te willen helpen omdat ze afkomstig zijn van een bepaald ras, uit het buitenland of omdat ze een gedragsissue hebben.
N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes staat er om bekend zich altijd hard te maken voor iedere hond, welk ras of welke afkomst dan ook. Wij vinden dan ook dat alle honden een 2e kans verdienen en willen ze dit ook bieden.


Omdat deze groep honden steeds groter is geworden neemt voor mij ook de “100% plaatsing garantie” af.
Had ik deze tot 1 a 1,5 jaar geleden nog wel, tegenwoordig kan ik dat niet meer garanderen. Er zijn teveel honden op zoek naar een nieuwe gouden mand en daarnaast zijn veel van deze honden ook op een bepaalde manier en in de breedste zin van het woord “beschadigd”.
Momenteel word ik overspoeld door herplaatsings-aanvragen waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie.
Daarnaast werk ik al enkele jaren samen met Stichting Zino, en zij sturen al geruime tijd baasjes door naar mij, maar helaas moet ook ik nu aan de rem gaan trekken.


Momenteel loopt ook mijn wachtlijst al op tot zeker in september, dus moet ook ik spijtig genoeg een pas op de plaats gaan maken.
Naast mijn drukke baan in loondienst ben ik nu op een vrije dag voornamelijk mails aan het beantwoorden, mails aan het maken en aan het bellen met baasjes die hun hond willen herplaatsen.
Ik kom niet eens meer toe aan het maken van de oproepen voor de honden die ik wil gaan herplaatsen of aan het bijwerken van de website.
En dat kan niet de bedoeling zijn…..
Daarbij komen er ook nog soms spoedjes tussendoor waarbij een hond in nood is en veilig moet worden gesteld, ook daar zet ik me dan, samen met o.a. Healthy Dogs voor in.


Voor nu moet ik dus helaas, met heel veel pijn in m’n hart, mededelen dat ik vanaf vandaag dinsdag 9 mei, geen nieuwe herplaatsers meer kan aannemen.
Voor spoed/noodgevallen waarbij een hond in gevaar is maak ik altijd een uitzondering en zal ik me, met lieverds uit mijn netwerk, altijd blijven inzetten!
Lieve groet Kim