Stafford Bob (5) zocht een veilig thuis en vond deze!

Stafford Bob (5) zocht een veilig thuis en vond deze!UPDATE 1/8:

Grandioos nieuws!!
Bob is vandaag verhuisd naar zijn forever mandje!!
Wij zijn zo blij!!!
Na ruim 3 maanden in het pension, waar hij overigens heel goed en liefdevol is verzorgd in de breedste zin van het woord, mag hij vanavond weer lekker binnen op de bank liggen!
Na een lang telefonisch gesprek met mensen met verstand van honden en een kennismaking tussen hen en Bob was de keuze al heel snel gemaakt dat dit een 100% ja zou worden.
Lieve jongen, op naar een fijne, veilige toekomst zonder geweld! ❤

Hallo baasje-to-be,
Mijn naam is Bob (niet mijn echte naam)
Ik ben een prachtige ongecastreerde Stafford reu van net 5 jaar oud en ik ben op zoek naar een veilig en betrouwbaar gouden mandje.
Ik ben afkomstig uit een situatie waarbij ik zo’n 2 jaar lang bijna wekelijks wel 1 of 2 keer werd geslagen en geschopt door mijn baas.
Dit is onder geen enkele voorwaarden goed te praten, het enige wat wel voor mijn voormalige baas pleit is dat hij zelf om hulp heeft gevraagd om voor mij een veiliger heenkomen te zoeken ter bescherming van hem.


Helaas heeft dit wel nog maanden geduurd, omdat niemand mij kon/wilde helpen omdat ik een Stafford ben en/of alles vol zat.
Uiteindelijk klopte mijn baas aan bij N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes en werd er door Kim binnen 30 minuten een veilige plek in het Healthy Dogs pension voor mij gevonden waar ik nu sinds begin mei verblijf.
Omdat ze me nog niet zo goed kende en me ook wat tot rust wilde laten komen konden en wilden ze me niet gelijk ter herplaatsing “aanbieden”.
Graag geef ik Kim het woord om mij verder voor te stellen.


Bob is ondanks alles wat hij heeft meegemaakt echt een lieve vriendelijke jongen die zich makkelijk laat aanraken als dit gewoon rustig gebeurt.
Hij is op het eerste oog afwachtend maar dit gaat snel over in blijdschap. Hij is nu in de opvang goed met kinderen 12+ maar hij is ook bekend/gewend aan jongere kinderen.
Als Bob je (her)kent is hij helemaal een blij ei en springt dan wel tegen je op.
Als je nieuw voor hem bent is hij afwachtend, snuffelt eerst en als hij je vertrouwd is er wederom die blijdschap.
Voor zover wij weten heeft Bob nog nooit iemand (mens) gebeten, maar is er wel een enkele keer wat voor gevallen met een andere hond (uitvalgedrag, droeg muilkorf buitenshuis)
De ontvangen informatie over Bob van de voormalige eigenaar strookt alleen totaal niet met hetgeen wij nu zien bij Bob. Vandaar dat we de ontvangen informatie ook niet betrouwbaar genoeg vinden hier te delen gezien de situatie waar Bob uit komt.


Bob is met Adrie (eigenaar Pension Healthy Dogs) naar de dierenarts geweest voor een checkup en zijn entingen. Bob deed het super goed, liet zich netjes na kijken was vriendelijk en is volledig gezond gekeurd.
In het pension heeft hij een eigen kennel en groot buiten verblijf (gras). Hij is vriendelijk tegen andere honden (teef en reu) zolang deze niet dreigend over komen.
Blaffende honden vind hij niet leuk/fijn, vermoeden is dat hij hier een nare associatie mee heeft.
Honden die met hem willen spelen beantwoord hij vriendelijk en daar wil hij ook mee spelen.
Als mensen met hem willen spelen is hij dol op een bal of het trektouw. Ook in z’n eentje vermaakt hij zich hier prima even mee.
Apporteren kan hij ook, net als netjes los laten.


Bob trekt niet aan de lijn en wordt nu uitgelaten met een halsband/riem. Een tuig zou ook tot de mogelijkheden behoren. Geen sliplijnen/kettingen!
Hij kent de basis commando’s (zit, af) en loopt bij Adrie (van het pension) los en blijft dan netjes in de buurt.
Overige informatie bij ons bekend:
• Bob lust tot nu toe alles en volgt verder geen speciaal dieet.
• Hij doet het prima in de auto
• Bob heeft geen jachtinstinct en gaat doorgaans niet achter vogels, konijnen e.d. aan
• Bob is niet bekend met katten.
• Hij heeft samengeleefd met andere honden en dat ging goed. Een al aanwezige stabiele niet overheersende hond zou, na een kennismaking, wel eens prima kunnen gaan.
• Bob kan met jongere/kleine kinderen, hij is hier mee bekend. Wij denken dat een gezin met kids 12+ voorspelbaarder voor hem zal zijn qua bewegingen/geluiden. Mocht je dit lezen, verliefd zijn geworden op Bob, maar je kinderen zijn jonger, reageer dan toch gerust!


Waar we naar op zoek zijn voor Bob?
• Op de eerste plaats een 100% betrouwbare baas/omgeving waar hij zich volledig veilig kan (gaan) voelen.
• Een baas, baasjes, gezin met (klein)kinderen 12+ die hem de tijd en ruimte kunnen/willen en gaan bieden om weer vertrouwen te krijgen in de mens.
• Een omgeving waarin er overall rust heerst, zowel verbaal als in beweging.
• Heel veel liefde en tederheid.
• Een stabiel, rustig maatje is zeker welkom.
Bob verblijft momenteel in pension Healthy Dogs in Venhorst.
Helaas hebben we nu (nog) geen betere/mooiere foto’s van Bob


Denk(en) jij/jullie Bob een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Bob te bieden hebt.
Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.