Cindy (5) zocht een gouden match en vond deze!

Cindy (5) zocht een gouden match en vond deze!Update 9/10:
Cindy mag/gaat per 26 oktober verhuizen naar haar nieuwe gouden mandje! Ze mag/gaat eerst 1 maand op proef, maar wij hebben er veel vertrouwen in ❤
Heel veel geluk lief meisje!
Update 2/10:
Aankomende donderdag 5/10 zal er een echtpaar kennis gaan maken met Cindy, fingers crossed!!


Hoi allemaal,
Mijn naam is Cindy, een kruising Friese Stabij/Boerenfox van nog maar 5 lentes jong en net als vele andere honden zoek ook ik een gouden mandje waar ik oud mag worden.
Helaas zit ik bij mijn huidige baasjes niet (meer) op mijn plek ondanks dat we allemaal op onze eigen manier ons best hebben gedaan er wat van te maken.
Ik hoop dan ook dat mijn nieuwe baasje-to-be hier mijn hele verhaal zal lezen.


Mijn start was niet hoe het heeft moeten zijn, mijn mama was zelf niet eens volwassen en kreeg toen mijn broertjes en zusjes en ik mocht pas met 14 weken oud naar mijn baasjes.
Daardoor is mijn socialisatie niet gegaan zoals het had moeten zijn en enkel beperkt tot daar waar ik geboren ben en deze omgeving.
Tot overmaat van ramp werd ik toen ik net bij mijn nieuwe baasjes woonde en ik werd opgetild door de zoon, in m’n achterpoot gegrepen door een hond.
Mijn achterpoot was wel echt gewond en ik was vanaf dat moment toch een beetje bang van de zoon. Dat is ook nooit meer goed gekomen.


Binnen het gezin waar ik ben opgegroeid werd ik op verschillende manieren opgevoed en was men om die reden niet consequent. Mijn baasje is dominant en schreeuwde regelmatig tegen me terwijl mijn vrouwtje heel zachtaardig is.
Dit zorgt voor zo’n verwarring bij mij dat ik mezelf ben gaan beschermen door her en der een snap en een grom te geven omdat ik me niet veilig voel/ heb gevoeld.
Ook ga ik hierdoor gedrag vertonen wat hetgeen hierboven staat bevestigd. Zo ga ik op mijn rug liggen of plas ik in huis als ik eigenlijk van mijn baasjes moet gaan wandelen.
———-
Door mijn start als pup in combinatie met deze verwarring in mijn opvoeding ben ik best wel onzeker/angstig (deels aanwezig en deels geworden) en dat voelt heel onprettig want ik laat daardoor ongewenst gedrag zien (grommen, snappen)
Er is wel een hondencoach in de hand genomen en de tips werden korte tijd wel opgepakt maar zijn ook weer verwaterd waardoor het niet helpend maar juist nog verwarrender is geweest.
Sinds een aantal maanden wordt de situatie in huis nog onprettiger. Mijn baasjes zijn gespannen omdat ik in hun ogen onbetrouwbaar ben en ik ben gespannen omdat ik me niet veilig voel en mijn rust daardoor niet krijg.


Als ik naar het pension mag doe ik het super. Hier zijn er geen spanningen, geen verwarring, want er is structuur, duidelijkheid en daardoor weet ik dus waar ik aan toe ben.
Dat is wat ik nodig heb.
Daar gedij ik (en iedere hond) het beste bij.
Daarom ben ik er ook van overtuigd dat ik in een ander mandje beter tot mijn recht zal komen en met de juiste positieve begeleiding weer een heel fijn hondenmaatje zal zijn.
Ik ben deels een Boerenfox en als je je verdiept in dat ras, dan zie je dat wij fel en waaks kunnen zijn en een consequente opvoeding daarbij vereist is.
Als je kijkt naar de Friese Stabij dan is dat een heel stabiel ras, zijn we vriendelijk, slim en leergierig, maar beide rassen zijn niet per definitie een beginnershond.
Maar is het vertrouwen er, dan kun je heel veel met “ons”.
————
In de nacht slaap ik in een (open) bench en overdag loop ik gewoon lekker los in huis, in de tuin en ook tijdens het wandelen loop ik, daar waar mogelijk, los.
Op de bank of stoel liggen vind ik ook heerlijk en gelukkig mag ik dat ook.
Wat ik heerlijk vind om te doen zijn zoek/speur/doe spelletjes zoals kluifjes in een handdoek/plaid draaien en dat ik ze mag zoeken. Ook ben ik dol op het gooien met de bal.
Ik ben dus graag actief bezig, ben een slimme dame en ben dol op wandelen en zwemmen.
Of dat nou in de zee, in de sloot of in een plas is. Ik gooi zelf soms expres mijn bal in het water om er in te kunnen gaan of om te kijken hoe de bal wegdrijft.
Ook varen vind ik geweldig, op de boot doe ik het goed.


Voor vuurwerk en harde knallen ben ik extreem bang. De decembermaand is dus echt een hel voor me. Ik ga dan echt niet meer met je mee naar buiten voor een ronde en kan dan uit angst en stress echt wel een plas/poep in huis doen.
Het heeft ook weer even wat tijd nodig, voor ik die stress te boven ben.
Misschien dat hier met medicatie/Bach Bloesem nog wat mee te winnen is.
Bij de dierenarts doe ik het gewoon goed. Ik laat alles netjes toe. In de wachtkamer vind ik het wel een beetje spannend, ik ruik daar zoveel andere luchtjes van andere dieren.
————
Wat kan ik nog meer vertellen over mezelf, nog best veel!
Mijn baasjes zijn actief met me geweest en ik heb daardoor ook de puppy en vervolg cursus gedaan.
De trucjes die ik ken zijn o.a. liggen, wachten, laag, mooi zitten en poot,
In huis ben ik naar het gezin wel eenkennig, maar naar vreemde mensen reageer ik goed. Door mijn onzekerheid reageer ik blaffend op andere honden, hier is zeker nog winst in te behalen, net als in mijn trekken tijdens het wandelen.
Aan kinderen (8+) ben ik gewend, net als aan katten en een papegaai.
Los lopen doe ik goed, een enkele keer wil ik nog wel eens ergens achteraan rennen, maar ik heb geen jachtinstinct verder.
Mijn gezondheid is helemaal prima, ik ben gesteriliseerd, gechipt en geënt. Ik weeg rond de 17 kilo.
Ben netjes zindelijk, behalve met oud & nieuw, en sloop, op knuffels na, niets.


Waar ik naar op zoek ben?
Ik zou het liefst ergens gaan wonen waar:
• Een liefdevol baasje, echtpaar of gezin mij een positieve maar consequente opvoeding wil geven.
• Ik de tijd en ruimte krijg weer vertrouwen te krijgen in mijn nieuwe baas(jes)
• Men voldoende tijd heeft om actief met mij bezig te zijn
• Men zich bewust is van mijn extreme vuurwerkangst en de gevolgen hiervan en er misschien wat aan wil proberen te doen. (vuurwerkvrij park, medicatie, e.d.)
• Misschien al een stabiele hond aanwezig is, (zeker geen must)
• (Klein)kinderen al wat ouder zijn, voorkeur 13+
• Er een tuin is.


Denk(en) jij/jullie mij (Cindy) een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over mij?
Laat het Kim van N’Djoy dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel haar uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je mij te bieden hebt.
Cindy verblijft momenteel in de regio Zaandam.
————
Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.