Door oorlog getraumatiseerde Doodee (4) vond haar gouden mand!

Door oorlog getraumatiseerde Doodee (4) vond haar gouden mand!Update 3/1’24:

Doodee is eind november verhuisd naar haar forever home en doet het hier erg goed volgens de eerste berichten ❤
Grandioos nieuws dus
Het gaat je goed meisje!
UPDATE 24/10:
Voor Doodee waren 2 geinteresseerden via N’Djoy, maar in de tussentijd had het baasje ook contact met een 3e partij.
Hoe prachtig dat er zoveel lieve mensen interesse hebben getoond in haar! ❤
Doodee heeft dus haar gouden mandje gevonden en zal volgens de eigenaresse eind november naar haar nieuwe forever home gaan. Heel veel geluk mooi meisje!


Mijn naam is Doodee (Dudi) een meisje van 4,5 jaar oud en ik lijk het meest op een mix van een kruising Dobermann – Herder.
Ik ben een hond die door de oorlog in de Oekraine voor het leven is getekend en ik hoop dat er hier iemand is die mij een veilig mandje te bieden heeft, ondanks mijn trauma.
Halverwege 2022 ben ik gered uit een shelter in de Oekraine (Kiev) ten tijde van heftige bombardementen en ben ik met nog een andere hond meegenomen naar mijn huidige baasje in NL.
Ik heb eerst een korte tijd in een gastgezin gewoond en ben daarna bij mijn huidige baasje, een dame oorspronkelijk uit de Oekraine, in Utrecht komen wonen.
————
Al enkele maanden wordt er voor mij gezocht naar een nieuw gouden mandje, omdat gebleken is dat ik nu niet op m’n plek zit, ondanks alle liefde die ik hier krijg.
Doordat mijn vrouwtje door diezelfde oorlog, net als mij, haar rugzak ook helemaal vol heeft zitten, leef ik nu een leven hoe het niet bedoeld is voor een hond.
Als pup ben ik in deze shelter gekomen waar ik ben opgegroeid en gewoond heb tot en met mijn 3e jr. Ik heb daarom helaas nog niet zo veel gezien en geleerd.
Het afgelopen jaar is er met me gewerkt waardoor ik binnenshuis al verschillende eerste stappen heb gemaakt, maar we hebben nog een flink stuk(je) te gaan.
Wat voor veel andere honden normaal is, was en is voor mij allemaal nieuw.
Neem bijvoorbeeld het wandelen aan een riem en dan een plasje doen buiten. Alleen al het op de straat lopen en alle indrukken die ik daar op deed waren nieuw.
Helaas is hier het laatste half jaar “de klad” ingekomen, en zal uberhaupt het wandelen en aan een riem opnieuw moeten worden opgepakt. Dit kan bij serieuze interesse nog verder worden toegelicht.


Ik denk dat ik mezelf het beste kan omschrijven als een hond die graag de ruimte krijgt “gewoon gelaten” te worden. Dus geen verwachtingen en de mogelijkheid dat ik zelf kan aangeven of ik me terug wil trekken of een aai over mijn bol zou willen hebben.
En ik begrijp dat dat zeker niet overal zo maar kan.
Toch hoop ik dat iemand mijn oproep leest en zo’n uniek plekje voor me vrij heeft.
Ondanks mijn dingetjes ben ik een hond die je er goed bij kunt hebben, mits ik gewoon gelaten kan worden.
Ik kan doorgaans goed met andere honden en zou het wonen bij een andere stabiele hond heel erg fijn vinden.
Dat zou mij op diverse vlakken zeker helpen en me steun geven. Van nature ben ik namelijk wat angstig en terughoudend.
Als ik me fijn en veilig bij je voel ben ik graag bij je en zou ik eerlijk gezegd ook wel bij je op/naast de bank en in bed willen slapen, maar, ik ben ook heel erg op mezelf. Daarmee bedoel ik dat ik ook graag alleen ben en het dan erg fijn vind als ik de ruimte krijg mezelf terug te trekken in mijn mand of in een andere ruimte. En soms lig ik op een afstandje alles mooi te bekijken en meld ik me bij je als ik graag een aai of wat aandacht wil.


Ik ben zachtaardig en loyaal en voornamelijk hond-georienteerd. Met mensen heb ik gewoon een stuk minder. Ik heb nooit leren spelen met een bal, tak of ander speelgoed, daar kijk ik dus ook niet naar om, maar ik vind het wel heel leuk om met andere honden te spelen.
In een nieuwe omgeving en bij het kennismaken met vreemde mensen ben ik voorzichtig. Als ik de tijd en ruimte krijg dit op mijn eigen tempo en manier te doen gaat dat beter/goed.
Als ik naar de vreemde toe ga en de vreemde niet naar mij heb ik zelf de controle en gaat kennismaken altijd goed.
Van drukte houd ik niet, een druk feestje thuis is niet mijn ding, net als meegaan naar een vol terras.
Als je me ziet “glimlachen” voel ik me blij en als je in mijn hart zit zullen we enorm van elkaar genieten.


Naar katten (buitenshuis) en vogels kijk ik niet om, ik heb geen jachtinstinct. Hoe ik reageer op katten in huis is onbekend.
Ik ben dol op kauwen, dat geeft me naast dat ik het erg fijn en lekker vind ook ontspanning en rust als ik gespannen ben.
Als ik alleen thuis moet blijven is iets lekkers om langer op te kauwen ook prettig. Alleen thuisblijven vind ik namelijk eng. Ik zal dan in het begin wat “huilen” en daarna kan ik af en toe een keer een blaf geven.
Met kinderen ben ik niet bekend en ik voel me ook niet prettig met kinderen om me heen. Hoe ik op ze zal reageren als ik aan ze ben gewend en/of als er kinderen om me heen zijn die druk zijn, spelen en/of gillen dat weet ik niet.
Om die reden lijkt het ons verstandiger dat we op zoek gaan naar een gouden mandje in een omgeving zonder (klein)kinderen of (klein)kinderen van 14+.


Een tuin is een absolute must omdat ik naast het heerlijk buiten liggen en spelen het wandelen aan de lijn en het dan buiten ontlasten toch wel erg spannend vind.
Ik ben nu getraind om op een puppypad te plassen binnenshuis, toen ik in NL kwam was ik namelijk niet zindelijk en omdat ik het buiten vaak zo spannend vind is dit voor mij een prettige manier, maar als ik dan soms een plasje in de tuin kan doen is dat erg fijn.
Waar ik absoluut niet van hou is als ik word geknuffeld, er armen om me heen worden geslagen of als ik zou worden opgetild en gedragen.
Ook aan mijn poten komen of kusjes geven op/in de buurt van mijn hoofd kan ik niet waarderen.
Aaien daarentegen mag wel, bij voorkeur mijn borst en rug 
Als je me wilt kammen/borstelen zal ik dat wel toelaten, maar ik geniet er niet van.


Loslopen heb ik nog nooit gedaan. Ik denk ook niet dat dat verstandig is. Een hele lange jachtlijn zodat ik meer vrijheid heb is een betere optie.
Door de oorlog in de Oekraine ben ik namelijk heel erg bang voor harde geluiden. Dat kunnen ronkende motoren zijn, dingen die (om)vallen, gillende kinderen, dichtslaande deuren maar ook en bovenal vuurwerk.
Als ik los zou lopen zou ik kunnen vluchten met alle gevolgen van dien.
Vandaar dat buiten wandelen aan de lijn voor mij lastig is. Harde geluiden zijn niet te voorkomen. Wandelen op afgelegen plekken zoals langs het water of in het bos hebben daarom absoluut de voorkeur.
Verder ben ik een gezonde dame, ben ik gesteriliseerd, gechipt en geënt.
Ik eet brokken en natvoer en ben gek op lekkers, maar kan daarin wel kieskeurig zijn.
Soms krijg ik van mijn vrouwtje een lekker ei, wat groente of fruit of soms zelfs een stukje vlees. Fruit ben ik niet zo dol op, maar voor een stukje worst doe ik veel!


Mocht je inmiddels nog niet afgehaakt zijn en je mijn oproep nog aan het lezen bent…. dank daarvoor!
Waar ik naar op zoek ben is dus:
• Een persoon/echtpaar zonder (klein)kinderen of (klein)kinderen 14+
• Een persoon/echtpaar die mij kunnen accepteren en laten zijn zonder verwachtingen
• Een stabiel hondenmaatje zou echt heel erg fijn en wenselijk zijn
• Een huis met een (grote) tuin
• Een rustige zo prikkelarm mogelijke omgeving qua (harde) geluiden
• Een baasje met tijd, begrip, ruimte, rust en geduld, dan geef ik jou heel veel liefde terug.


Denk(en) jij/jullie mij (Doodee) een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over mij?
Laat het Kim van N’Djoy dan weten en stuur haar een mail via info@ndjoy.nl.
Vertel haar uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je mij te bieden hebt.
Ik ben woonachtig in Utrecht.
Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.