N’Djoy – hulp voor hulp aan honden en hun baasjes bestaat alweer 7 jaar!!

N’Djoy – hulp voor hulp aan honden en hun baasjes bestaat alweer 7 jaar!!


Op 22 maart a.s. bestaat N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes alweer 7 jaar!!
En wat is er in die 7 jaar veel gebeurd.
Normaal stond met name onze dierenvoedselbank in de schijnwerpers, maar omdat we daar sinds 1 januari j.l. mee gestopt vond ik het nu eens een mooie gelegenheid om alle honden die bij mij in herplaatsing zijn geweest hier de revue te laten passeren.
En, dat zijn er maar liefst 65 (!!!) geweest de afgelopen 7 jaar!
Dit wordt dus een hele lange posting!!
Ben je dus benieuwd naar welke honden we allemaal hebben herplaatst of naar een specifieke hond die je ooit eens voorbij hebt zien komen bij N’Djoy en wil je weten hoe het met hem/haar is afgelopen… Lees dan snel verder.

Bij het zien van alle foto’s van deze lieverds komt er weer veel boven.
Van de meeste honden weet ik nog heel veel, sommige honden waren zo snel herplaatst of is het alweer lang geleden waardoor het minder goed is blijven hangen.
Sommige honden volg ik nu nog op een afstand m.n. via Facebook of soms krijg ik een update per app. En dat is heel fijn ❤
In bijna alfabetische volgorde stel ik jullie graag weer voor aan:

ANGEL, haar herplaatsing ging boven verwachting snel en zij is dan ook terecht gekomen in een liefdevol gezin met nog een hondenvriendje erbij.


BAILEY, zijn herplaatsing had een flink voortraject en een lange aanloop voordat hij klaar was te gaan verhuizen. Gelukkig was die ruimte er ook. Hij kwam in een platina mandje terecht. Helaas is hij daar na enkele jaren toch moeten verhuizen wat ik heb vernomen en is hij op een goede plek terecht gekomen van waaruit ze met hem aan de slag zijn gegaan zodat hij weer plaatsbaar zou zijn.


BAS, nog maar 9 maanden oud en al een hele pittige jongen. Hem heb ik in mijn begin periode mogen herplaatsen. Uiteindelijk is Bas met een man (werkzaam bij de politie) meegegaan die wel met m wilde werken (speuren) en thuis nog een hondenmaatje voor hem had.


MAX’s baasje werd opgenomen in een hospice en kwam op die manier bij mij in herplaatsing. Dit raakte me diep. Inmiddels is dit al enkele jaren geleden, maar Max volg ik op een afstandje nog steeds en dat is fijn. Hij heeft naast een hondenmaatje ook nog eens een platina mandje gevonden. Geweldig toch!


BEX is vanwege verdrietige omstandigheden moeten verhuizen en was al op leeftijd. Voor hem hebben we een hele fijne plek in het Noorden van het land gevonden bij een al iets oudere man. Zo kan Bex lekker rustig genieten van zijn oude dag.


BO’s herplaatsing bleek uiteindelijk een (voor mij) onmogelijke herplaatsing te worden o.a. vanwege zijn rugzakje. Geen enkele aanmelding kwam er voor hem binnen. Wat ik ook probeerde, er kwam geen beweging.
Na maanden proberen heeft de eigenaar met hulp van andere instanties waar ik naar had doorverwezen hulp gekregen bij/met Bo en is hij daar intern opgenomen.


BEAU’s herplaatsing was net als de BO hierboven een moeilijke. Beide honden hadden een rugzakje, vandaar. Uiteindelijk dachten we een gouden mandje voor Beau te hebben gevonden en is Beau ook daadwerkelijk verhuist, totdat zeer korte tijd later het echtpaar ons mededeelde dat ze zich toch hadden vergist in het aanschaffen van een hond en hoe leuk dat wel niet was. En Beau kon onverrichterzake weer terug naar zijn oude mandje. Dit was zo ontzettend vervelend, dat dat ondanks een zeer zorgvuldig voortraject toch gebeurde. Ook omdat er bij thuiskomst al een ander hondenvriendje aanwezig was (ongepland, maar wel zeer welkom) Toch heeft dit nieuwe hondenvriendje heel veel veranderd in positief opzicht en kon Beau gewoon thuis blijven wonen!


BOEF, een heerlijke kruising van maar liefst 4 honden. Een maatje te groot en te pittig voor zijn eigenaren en vandaar dat herplaatsing voor hen en uiteindelijk ook voor Boef het beste was. Boef heeft een platina mandje gevonden en de oude/nieuwe eigenaren hebben zelfs na jaren nog af en toe contact. Hem gaat het grandioos!


BUDDY, een zeer recente herplaatsing met ook een fijne wending. Voor Buddy had zich 1 persoon aangemeld die zich ook net zo snel weer afmeldde. En toen bleef het stil en meldde zich niemand meer voor hem. Vorige week (03-’23) is er besloten dat Buddy alsnog lekker thuis mag blijven wonen!! ❤ Al met al dus geweldig!


BUNQ & SAARTJE, vele reacties van mensen die vonden dat ze samen moesten blijven, maar soms weet je gewoon dat het voor de honden beter is als ze gescheiden worden herplaatst. Ook in dit geval was mijn gevoel hierin goed, want beide hondjes genieten op dit moment intens van hun nieuwe leventje. Bunq is inmiddels ook geopereerd aan zijn bijna gesloten neusgaten en is na een zeer pittig herstel traject nu weer volledig hersteld. Het gaat beide hondjes zeer goed!


CALLAS, een prachtige jongen maar hij zat niet op de juiste plek. Al vrij snel meldde zich een hele fijne stabiele mand voor hem aan met baasjes die ervaring hadden met honden zoals Callas en lekker met hem aan de slag wilde gaan.
Dat ging niet meteen over rozen en vergde flink wat tijd en energie, maar de laatste berichten die ik nog heb ontvangen over hem is dat er positieve veranderingen zichtbaar waren. Ik ben er van overtuigd dat ze er zeker gaan komen.


CATO ✨️, jij bent voor mij een heel bijzonder meisje. Door jouw vrouwtje ben ik gaan herplaatsen. Jouw vrouwtje heeft mij benaderd of ik voor jou een ander mandje wilde gaan zoeken en zo begon mijn “herplaatsen vanuit huis”.
Na een korte herplaatsing in een platina mandje, bleek je geen goede match te hebben met de al aanwezige viervoeter, dus haalden we je weer op na enkele weken.
Voor jou vonden we al snel een ultiem fijn mandje dicht bij je “oude” huis wat ook fijn was voor je vrouwtje.
Helaas ben je inmiddels overleden een jaar of 2 geleden.
Cato’tje, dank je wel voor alles wat jij voor mij en alle honden die ik inmiddels heb herplaatst hebt betekend. ❤


CHOCO, een pupsel in een groot lijf, lekker lomp, lekker blij, lekker druk. Voor jou vonden we in een extreem rap tempo een prachtige mand op een plekje waar je veel ruimte had en een heerlijke hondenmaatje om mee op te groeien. Jij zit daar helemaal goed.


DEMI, wat heb jij het getroffen met je nieuwe mand. Je kwam uit “het Noorden” van het land en ik mocht je heel dicht in mijn buurt herplaatsen. Wat werd jij ontvangen in je nieuwe familie. Er werd een prachtig nieuw groot luxe huis voor je getimmerd zodat je lekker buiten kon zijn. Dat was je ook gewend. Natuurlijk ben je ook binnen welkom, maar ze doen je een groter plezier met lekker buiten ravotten. Ik ben je na een tijdje komen op zoeken, wilde kennis met je komen maken en aangezien je zo dichtbij was komen wonen ging dat ook prima. Ook je “oude” baasjes en hun gezin zijn na een aantal maanden op visite geweest bij je. Jij zit ultiem…. wordt daar maar lekker heel oud!


DENZO, 1 van de herplaatsers uit het begin van N’Djoy. Je was woonachtig bij een jong stel maar vertoonde al pittig gedrag met een bijtincident tot gevolg. Uiteindelijk ben je in een gastgezin van ons terecht gekomen om te rehabiliteren en ben je van daaruit herplaatst.


DIABLO, jouw verhaal staat me ook nog bij. Het boterde niet goed tussen jou en de andere al aanwezige hond en de spanningen zorgde voor de verdrietige keuze jou te gaan herplaatsen. Jullie hadden samen heel erg gevochten met flinke schade tot gevolg. Uiteindelijk hebben we een heel fijn veilig plekje voor je gevonden bij een echtpaar wat gelijk verliefd op je was geworden.
Maar wat er toen gebeurde had niemand zien aankomen. De andere al aanwezige hond had ook een andere hond aangevallen en moest uiteindelijk ingeslapen worden. En zo hadden jouw baasjes plots allebei hun honden moeten “afgeven”. Intens verdrietig….. het heeft me toendertijd echt geraakt.


DIESEL & DIEGO, jouw baasjes hadden al alles geprobeerd om hulp te krijgen jullie te herplaatsen, maar kregen overal een nee. Een noodkreet op Facebook over ze anders in moeten laten slapen kwam bij mij voorbij en ik ben in contact met jullie gekomen. Ik ben zelfs naar Drenthe gereden. Een flinke herplaatsings-klus, maar na een aantal weken waren jullie beide afzonderlijk herplaatst. Voor mij waren het niet de gouden manden waar ik normaal alleen maar voor ga, maar ik kon in deze situatie niet anders. Het was dat of de spuit en dat laatste was helemaal een no-go.


BOWIE, een Engelse Stafford pup, over jou weet ik niet meer heel veel. Jouw herplaatsing ging heel snel en verliep na het aanmelden van een “kandidaat” geheel via jouw eigen baasje.


FLOKI, jij kwam als pup in herplaatsing onder de noemer “spoedje”, maar het ging helaas niet snel genoeg. Na 2 of 3 weken kreeg ik het bericht dat je naar het asiel was gebracht. Je bent daarna bij mij “uit de herplaatsing” gehaald.


FRANSJE ✨️, een Franse Bulldog pup die niet werd geaccepteerd door de al aanwezige hond. Nadat we Fransje hadden herplaatst kregen we al snel het bericht van zijn nieuwe baasjes dat er iets niet goed zou zijn aan Fransje. Hij leek een soort van aanvallen te hebben werd ons verteld. Dit klonk onbekend in de oren van zijn voormalige vrouwtje, maar Fransje is opgehaald en daarna door de dierenarts meerdere malen onderzocht. Het bleek dat Fransje een vorm van epilepsie had en de aanvallen werden in rap tempo vele malen erger. Uiteindelijk moest de keuze worden gemaakt Fransje te laten gaan.


FRED, een enorm knappe Duitse Staander kruising mét flinke rugzak die momenteel nog steeds een nieuw baasje zoekt. Mocht je interesse hebben of zijn verhaal willen lezen, klik dan op onderstaande link:


JOEP*, Ook hij was tot vorige week bij ons in herplaatsing, maar ook hij mag vooralsnog thuis blijven!! Na 5 maanden in herplaatsing, 3 platina mandjes die op het laatste moment keer op keer afhaakten, is er besloten thuis wat drastische aanpassingen te gaan maken om te kijken of dit voldoende gaat helpen om voor een ieder en dus ook voor Joep, een fijne leefomgeving te creeëren. Fingers crossed dus!


GRADJE, een meisje waar je gewoon verliefd op moet worden!
De keuze haar te gaan herplaatsen was er een die ook mijn hart brak. Haar baasjes hadden, zoals alle andere baasjes, hier enorm veel verdriet van en moeite mee, maar in dit geval was het net nog een fractie groter….
Gradje had al een briljante mandje, en ga daar dan nog maar eens overheen….. maar…. we vonden dit mandje!! En oh oh oh, wat is iedereen met de neus in de boter gevallen en Gradje in het bijzonder. Dit had niet mooier kunnen aflopen dan dit en ook de voormalige baasjes van Gradje zijn intens gelukkig dat ze hier is komen wonen! ☺️


HARRIE, een heerlijk ondeugend mops-hond pupje waar je op slag verliefd op bent als je z’n snoetje ziet. En dat gebeurde dus ook! Massa’s mensen reageerde op hem en probeer daar dan maar eens het beste mandje uit te kiezen. En toch…. het is ons gelukt!! Samen met de baasjes van Harrie hebben we uit al deze inzendingen een echt fenomenaal mandje kunnen kiezen en hebben zowel de voormalige baasjes als ik nog regelmatig contact met het meer dan platina mandje waar Harrie nu in mag verblijven. ❤


JAAP ✨️, jij grote zwarte lobbes. Wat heb jij een fijn leven gehad bij jouw vrouwtje, maar wat heeft zij voor jou moeten vechten.
Ondanks jarenlang zoeken naar een (nog) betere plek voor jou wilde dat maar niet lukken. Ook niet nadat ik werd ingeschakeld.
Ze zeggen dat zwarte honden vaak niet worden gekozen en voor jou leek dit ook echt op te gaan.
Ze heeft je moeten laten gaan….. na meer dan 10 jaar voor je te hebben gevochten… lieve Jaap…. het is goed zo…..


JACK ✨️, door familieomstandigheden moesten we op zoek naar een nieuwe plek voor jou en wat hadden we die snel gevonden in een heerlijk jong gezin. Maar zo snel als dat je daar kwam te wonen, zo snel moesten ze je ook weer laten gaan…. je was ziek…. zo ontzettend ziek, dat had niemand kunnen voorspellen/zien.
Rust zacht lieve jongen…..


JAX, je was nog een jonge vent, een druktemaker, een spring in het veld. Je bent een heerlijke hond, lief, grappig en eigenlijk was er niets mis aan je alleen dat je baasjes het iets hadden overschat… een druk gezin, drukke banen en dan een jonge hond.
Na een aantal maanden zoeken vonden we voor jou een meer dan geweldige plek bij een man wiens hond recent was overleden. Jullie leken veel op elkaar, maar jij was een soort van kleinere variant Nu mag je iedere dag mee in de Jeep, lekker ravotten op het strand, rennen tot je niet meer kan, er wordt met je gewerkt, getraind, want ontstuimig…. dat was je absoluut. Maar de berichten die ik over je hoor. Super trots ben ik op jou Jax. Geniet van het mooie leven wat je nog allemaal te wachten staat!


JIP, jij ondeugend mannetje. Een beagle pup die enorm geliefd was, maar waarbij de gezondheid van je baasjes zorgden voor een kink in de kabel. Voor jou zochten we en vonden we al enorm snel een heerlijke plek met 2 hondenvriendjes en heel veel andere dierenvriendjes om als een god in Nederland te mogen wonen. Jij gaat een heerlijk leven tegemoet lieve Jip. Wordt maar lekker groot lieve jongen.


KALOO & NIBBIT, 2 enorm grote dames (Duitse Doggen) van maar liefst 65 en 75 kilo schoon aan de haak. Ook hier wilden ze ze graag samen herplaatsen, maar tja…. niet iedereen wil 2 zulke grote honden in huis. Ook op mijn advies was apart plaatsen de beste optie. Niet zozeer omdat 2 zulke grote honden lastig te plaatsen waren, maar ook omdat ik zag dat ze afzonderlijk van elkaar het beter zouden gaan doen. Zo gebeurde het dat 1 van deze dames afreisde naar het Noorden van NL en de ander helemaal naar het Zuiden van NL. Beide hebben ze een nieuw hondenmaatje gekregen, de 1 een chihuahua en de ander een oude herder. En zoals gedacht… Nibbit bloeide helemaal op zonder Kaloo en ook Kaloo deed het heel goed zonder Nibbit. Ze doen het goed, deze dames.


KIRA, wat verdrietig allemaal. Plots je vrouwtje moeten verliezen om vervolgens ook nog heel kort daarna je baasje te moeten verliezen. Door omstandigheden duurde het ook nog even voordat ik werd ingeschakeld, dus uitlaten gebeurde door lieve mensen uit de straat. Gelukkig vonden we al snel 3 fijne kandidaten die jou graag in hun gezin wilde opnemen, maar uiteindelijk heb jij zelf de keuze gemaakt welk gezin dit mocht gaan worden. Overduidelijk…. lieve Kira, koos jij je platina mandje!!


KOBUS, jouw baasjes waren op leeftijd toen je werd aangemeld voor herplaatsing en in de tijd overleed jouw baasje ook nog. De herplaatsing ging snel, maar ook al snel vernam ik dat het niet matchte met de al aanwezige hond. Je kon niet meer terug naar je vrouwtje en ik kon je niet zo snel ergens anders onderbrengen. Daarom droegen je nieuwe baasjes je over aan een stichting gespecialiseerd in keeshonden en ben ik alle contact met je kwijtgeraakt. Ik ga er vanuit dat je goed terecht bent gekomen.


KYRA, een van de honden van het eerste uur. Ook voor Kyra vonden we een platina mandje met een liefdevol gezin en wat andere diertjes rondom het huis.
Kyra zie ik héél af en toe nog eens voorbij komen op social media, het gaat haar heel goed!


LANA, jouw herplaatsing kwam voort uit het niet meer goed kunnen met de andere hond in huis en al snel vonden we voor jou een fijn gezin waar geen andere hond in huis was en ze specifiek een Rottweiler wilde.
Helaas ging het hier heel erg mis omdat de regels die we nadrukkelijk hadden meegegeven, niet werden nageleefd. Met als gevolg dat ik een appje kreeg dat je 1.5 dag later zou worden ingeslapen.
Gelukkig is mijn netwerk groot en ben ik met hulp van een andere instantie er in geslaagd je binnen 24 uur veilig onder te brengen bij iemand die verstand heeft van Rottweilers. De updates die ik daarna over je ontving waren positief en dat gaf hoop.


MAX, jij behoort ook tot 1 van de eerste herplaatsingen, dus helemaal helder heb ik het niet meer…. wat ik weet is dat je met veel verdriet herplaatst moest worden i.v.m. de gezondheid van jouw baasje. We vonden voor jou een zeer bijzondere plek, namelijk een enorm grote woonboot die vastlag en daar aansluitend een enorm grote tuin had. Er waren daar ook nog 2 hondenvriendjes voor je. Je deed het daar super goed en de geluiden die ik hoorde waren super fijn.


MISHA, jij was niet heel lang in herplaatsing bij me ondanks dat je vrouwtje en ik het ergens somber inzagen. Toch kwam er via je vrouwtje een prachtige mand op haar pad waar je naar toe bent verhuisd. Het gaat je goed lieverd!


NIKKI, door verdrietige omstandigheden waarbij je je beide baasjes plots moest missen kwam je daardoor in een druk gezin met andere diertjes te wonen. Dit was niet iets waar jij aan kon wennen en je gelukkig bij voelde. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een ander rustiger huishouden wat we vonden! Een dame alleen met een andere hondenvriendje en een grote tuin. Een heel mooi plekje dus!


NOA, ook jij hebt een speciaal plekje in mijn hart. Je baasjes hadden zich ietwat vergist in jouw ras en de match was er niet tussen jullie. Je was nog een pup, maar vertoonde gedrag wat liet zien dat ook jij niet happy was.
Ik heb je zelfs 1 dag mee naar huis genomen. Je kwam in herplaatsing en er meldde zich een fijne jongeman die vanuit België de lange rit maakte om jou te ontmoeten. En dat deed hij gewoon daarna nog een keer.
Inmiddels is dit alweer zeker 2,5 a 3 jaar geleden en krijg ik nog regelmatig updates over je te zien. Wat doe je het goed en wat heb jij een meer dan heerlijke plek daar gekregen. Zo blij dat jij daar hebt mogen komen wonen!


OBI ✨️, je was al op leeftijd toen we op zoek moesten gaan naar een ander plekje voor je. Super verdrietig voor jou….
We vonden een heel fijn mandje voor je bij een lieve dame en haar hondje en dat ging best goed. Niet meteen, maar uiteindelijk deed je het daar goed. Helaas hebben jullie niet heel lang van elkaar mogen/kunnen genieten en ben je na 1 a 1,5 jaar (schat ik) overleden.


PABLO, ook jij was nog een pup toen je aangemeld werd voor herplaatsing. Jouw baasjes hadden zich toch ietwat verkeken op nog een hond erbij nemen.
Al snel hadden we voor jou een heel fijn plekje gevonden waar ik ook nog een middag naar toe ben gegaan om wat handvaten te geven hoe met jou aan de slag te gaan.


PIP, een prachtige mooie jongedame, veel mee getraind en gewerkt, maar nog wel werk aan de winkel. Helaas is het niet gelukt voor jou een fijne plek te vinden. Helaas heb ik ook geen recente update van je hoe het met je gaat nu.


POTTE, meegekomen vanuit Brazilië met je Nederlandse baasjes die daar lang hebben gewoond. Voor jou een enorm cultuurshock om van het leven buiten in alle rust te moeten aarden in 1 van de grootste steden van NL.
Overal auto’s, fietsers, voetgangers, mensen en andere honden.
Dit zorgde voor wat problemen bij jou, wat totaal te begrijpen was. Je werd steeds ongelukkiger. Herplaatsing leek de beste stap voor jou. We vonden een fijn gezin met wat oudere kinderen waar je na wat incidenten, hulp en training je plek gevonden lijkt te hebben.


RIDGY, jij kwam bij mij in herplaatsing, maar al meteen werd duidelijk dat dit voor mij echt een brug te ver was. Ridgy was onbenaderbaar en dulde niemand in zijn buurt. Ik heb jouw vrouwtje en jou lange tijd geholpen en gevolgd en uiteindelijk ben je veilig opgenomen in een opvang waar honden worden gerehabiliteerd. Hier heb je lange tijd gezeten en van daaruit ben je herplaatst in een rustige stabiele omgeving. Het gaat goed met je nu en dat is heel fijn om te weten.


ROEF, ook bij jou wilde het maar niet lukken om een fijne mand te vinden. Niemand die op jou reageerde. Zelfs niet nadat we alles hadden geprobeerd wat binnen de mogelijkheden lag. Je vrouwtje was in de tussentijd op cursus met je gegaan om te kijken of daar nog resultaat in te behalen was en dat bleek goed te gaan. Zo goed dat je na maanden van pogingen tot herplaatsing toch thuis mocht blijven. Grandioos natuurlijk!!
Zeer recent heb ik vernomen dat er toch op zoek moet worden gegaan naar een andere plek, na +/- een jaar thuis wil het toch niet zo goed gaan als gehoopt. Hoe dit zich verder ontwikkeld is nog niet bekend bij mij.


RONJA, een enorm grote dame die totaal geen vlieg kwaad doet. Wel houdt ze niet zo van vreemde mensen en wil ze gewoon met rust gelaten worden. Voor haar waren er ook geen hordes kandidaten, maar 1 is genoeg! En die was er. In een rustig gezin met 1 ouder kind en voldoende ruimte buitenshuis waar ze lekker kan struinen is Ronja terecht gekomen in een heel fijn mandje!


RUBY, als je haar ziet ben je op slag verliefd. Als pup al 2 eigenaren gehad, maar de 2e baas had haar geadopteerd maar achteraf gezien met niet de juiste informatie. Ondanks dat heeft Ruby alles gekregen wat haar hartje begeerde, maar begon het toch te vreten aan het baasje dat hij haar niet datgene kon geven wat hij zou willen. Vandaar toch de herplaatsing.
Het nieuwe gouden mandje wat we voor Ruby hebben gevonden was bij N’Djoy al bekend, de voormalige baasjes van Jack, (die veel te snel overleed nadat hij ben hen was komen wonen) meldde zich voor Ruby. En na wat over en weer gemail en gebel was er snel een kennismaking gepland. Een schot in de roos, Ruby is met haar kontje in de boter gevallen. Ook van haar zie ik nog regelmatig wat voorbij komen!


SAAR, een prachtige Goldenretriever die ik ook vrij in het begin van N’Djoy heb mogen herplaatsen. Saar is uiteindelijk opgevangen in een gastgezin van N’Djoy en is daar mogen blijven. Er waren wat incidenten geweest, vandaar dat de herplaatsing enige spoed had. Deze mooie constructie was voor Saar een lot uit de loterij!


SARAH & TERROR, 2 kleine stoere chihuahua’s die we samen hebben kunnen herplaatsen bij een dame met al een andere chihuahua. Door gezondheidsproblemen van hun huidige baasje moesten we helaas op zoek naar een nieuwe plek voor alle dieren. 2 honden en 3 katten (niet door N’Djoy gedaan) Na een uitgebreide screening van het baasje zelf, wat hij ook graag wilde doen, werden Sarah en Terror naar hun nieuwe gouden mandje gebracht.


SHELBY, als pup aangeschaft, maar al snel werd duidelijk dat het geen match was met de hond die al in huis was.
Nadat we Shelby hadden kunnen herplaatsen in een meer dan gouden mand bij een reu van hetzelfde ras werd al gauw duidelijk dat er meer aan de hand was. Shelby en de reu hadden elkaar zeer ernstig gebeten en er moest met spoed een andere plek worden gevonden. Gelukkig hadden de nieuwe eigenaren zelf ook een groot netwerk en werd er via dat kanaal een fijne goede plek gevonden voor Shelby. Na inschakeling van een gedragsdeskundige bleek dat Shelby de hondentaal niet goed sprak met als gevolg dat ze (onbewust) de verkeerde signalen gaf.
Super verdrietig voor alle betrokkenen en dankbaar voor het super handelen van de nieuwe baasjes van Shelby.


SIENNA, werd herplaatst omdat haar baasjes hadden besloten de wereld te gaan ontdekken in een camper en Sienna dit niet als heel fijn ervaarde. Voor haar vonden we ook een hele fijne plek waar ze zich goed voelde


SJAKIE, een kleine stoere man. Ook voor hem gingen we op zoek naar een iets rustigere plek dan in het drukke jonge gezin waar hij in woonde. Dat vonden we bij een hele lieve zorgzame vrouw waar Sjakie als een god wordt behandeld! ❤


SPIKE, was na het verlies van zijn baasje en het verhuizen van het vrouwtje naar een verpleeghuis bij iemand van de familie komen te wonen. Hier waren al meerdere honden aanwezig, wat voor Spike, die altijd gewend was aan veel rust, echt teveel van het goede. Daarom is er in het belang van Spike gekozen voor een ander plek welke we vonden bij een hele lieve betrokken dame waar Spike zich helemaal thuis voelt.


TAPI & DIA gingen me enorm aan het hart, deze lieverds waren van een lieve vrouw die ik persoonlijk kende. Vandaar dat ze ook graag wilde dat ik ze, vanwege persoonlijke omstandigheden, zou herplaatsen. Voor Dia vonden we al snel een heel liefdevolle plek waar ze een lange tijd heeft gewoond. Door omstandigheden moest ze daar onlangs weg en is Dia, hoe enorm bijzonder dat ook is, weer bij haar “oude/eerste” vrouwtje komen wonen! Voor Tapi konden we niet snel genoeg een nieuw mandje vinden en daardoor kwam Tapi in het asiel vanwaar hij opnieuw is herplaatst. We weten niet meer dan dat hij het daar goed doet (laatste update van 1.5 jaar geleden).


TESSA, knappe pittige Tessa. Een pracht van een zwarte herder dame die, hoe pijnlijk dit ook voor haar vrouwtje was, niet meer te houden was vanwege gezondheidsissues. Lange tijd hebben we gezocht voor Tessa en we zagen het somber in toen we na 5 maanden nog geen kandidaat hadden voor haar.
Maar, de aanhouder wint en we hebben een meer dan platina mandje mét hondenvriendje (ook een zwarte herder, reu) gevonden waar men dagelijks enorm actief met haar bezig is. Precies wat we zochten. En potdikkie, wat doet ze het goed!!


TOBY, ik denk dat deze lieverd de snelste herplaatsing ooit is geweest. Met 1 dag was hij al herplaatst en was zijn gouden mandje gevonden. Op dag 2 hebben zijn baasjes hem naar zijn nieuwe plekje gebracht. Ook Toby is een hond van de eerste “generatie” herplaatsingen.


TOMMY, een enorm knappe vent met body. Al langere tijd werd er door zijn baasjes gezocht naar een geschikte gouden mand. Uiteindelijk werd ik gevraagd te helpen omdat het maar niet wilde lukken. Ook voor “onze” Tommy hebben wij een hele fijne plek gevonden bij onze Belgische buren. De “oude” baasjes hebben zelf het contact gehouden met de nieuwe baasjes en hij deed het er super. De foto’s die ik geruime tijd later nog eens mocht ontvangen logen er niet om. Als een prins in België


TRUUS & BIGGIE zijn ook honden “van het eerste uur”. Dit duo “kostte” me 3 maanden en 8 dagen om ze samen te herplaatsen, want dat was de wens van de eigenaren. Enorm blij was ik dan ook toen dit lukte.
De eigenaren hebben zelf alles geregeld met de nieuwe baasjes en de eerste berichten waren enorm positief.


JACKY & VICKY, moeder en dochter, beide met een pittig karakter en mijn advies was dus ook ze apart te herplaatsen. Toen we voor moeder een prachtige gouden mand hadden gevonden en zij weg was veranderde het gedrag van dochter zienderogen met als gevolg dat de familie besloot haar bij zich te houden!
Voor moeder Jacky was het leven zonder haar dochter en voormalige baasjes een goede stap. Ze had het in het begin heel moeilijk, maar met veel geduld, liefde en positieve sturing is ook Jacky al enorm gegroeid. Helemaal goed zal het niet meer komen, maar in betere handen dan waar ze terecht is gekomen had niet gekunt! Dankbaar voor dit echtpaar! ❤


ZHIVA, is een hondje welke ik ook nooit zal vergeten. Wat hebben we toch veel gemaakt in korte tijd. 3 x herplaatst en 3 x gewoon weer “aan de kant gezet”. Ik twijfelde aan mijn “screenings-procedure” maar daar lag het echt niet aan. Alle kandidaten hadden voldoende tijd en energie gespendeerd aan de kennismaking en alle overige manieren van contact. Maar hoe dit alles dan toch kon gebeuren is ons, de eigenaresse en mijzelf, een raadsel.
3 x was voor Zhiva geen scheepsrecht en uiteindelijk heeft het vrouwtje besloten Zhiva toch zelf te behouden. Na wat aanpassingen en afspraken binnen haar gezin was alles goed te managen en was Zhiva eindelijk thuis. Het heeft misschien zo moeten zijn….. het was een flinke rollercoaster voor ons beide, maar eind goed al goed!


ZOWY ✨️, een lief ouder dametje wat helaas moest verhuizen omdat haar vrouwtje naar het verzorgingshuis moest. Nadat we een heel fijn plekje voor haar hadden gevonden is Zowy na 6 weken helaas gestorven…. zo enorm verdrietig was dat…..


Verder zijn er de afgelopen jaren nog meer honden voorbij gekomen waarvan het voortraject van herplaatsing al gestart was, maar wat niet meer doorging om allerhande redenen.
Deze honden heb ik nu niet benoemd, dat zou een vertekend beeld geven.
Maarrrrrr, na 7 jaar N’Djoy kijk ik terug op een heel mooi resultaat met veel tevreden, gelukkige oude én vooral nieuwe baasjes maar vooral ook veel hele blije honden! ☺️☺️☺️
Op naar nog veel meer succesvolle herplaatsingen de komende jaren en na een korte break i.v.m. extreme drukte in januari/februari j.l. gaan we langzaam aan weer van start en zijn er alweer een aantal nieuwe honden aangemeld.
Dank voor jullie vertrouwen ❤