Portugese Jaap zoekt een baas met begrip

 

 

 

Ola doce futuro proprietario!
“Hallo lief toekomstig baasje!”

Mijn naam is Jaap (02-05-‘10) een lieve knuffelbeer “mix” met rugzakje, die geboren is op straat in Portugal.
Gezien mijn “looks” val je voor me….. of niet……
Toen ik als pupje van 10-12 weken in NL aankwam, samen met mijn broertjes en zusjes, waren zij namelijk zo herplaatst….. alleen voor mij kwam maar niemand……

Ik werd opgehaald op Schiphol door een hele lieve mevrouw en zij bracht ons naar de stichting die ons naar NL had laten komen.
Die lieve mevrouw zei dat ik zo lelijk was dat ze me daarom juist zo mooi vond dat ze vrijwel direct verliefd op me was.
Maar toch kwam er maar niemand mij halen.
Toen deze lieve mevrouw enkele weken later kwam kijken hoe het met ons was en ik haar weer zag was ik zo ontzettend blij dat ik naar haar auto rende, er in sprong en lekker op de voorstoel mijn plekje innam.
De stichting vertelde deze lieve mevrouw toen dat alleen ik nog maar over was……

 

En weet je wat er toen gebeurde!!!
Ik mocht mee met deze lieve mevrouw!!!
Hoe cool is dat. Totaal onverwacht, maar we waren beide heel erg blij met elkaar!
Eerst alleen als “opvang hond”, maar toen er maar niemand kwam voor mij, adopteerde zij me enkele maanden later zelf!
Jaren verstreken, jaren waarin mijn vrouwtje en ik samen heerlijke maar ook hele moeilijke tijden hebben gekend.
Mijn vrouwtje woonde in de buurt van het strand, wat hebben wij daar ontzettend veel fijne wandelingen gemaakt. Ik mocht altijd los lopen…. ik luister namelijk heel erg goed.
Helaas gingen we daarna verhuizen en ben ik tijdens een wandeling aangevallen door 2 Sharpei’s. Dat was een erg nare ervaring en had zijn weerslag op mij…..

——————

Samen hebben wij de puppy,- en gehoorzaamheidscursus met vlag en wimpel doorlopen. Maar nadat ik was aangevallen door de Sharpei’s én we ook nog eens moesten verhuizen naar een flat waardoor ik niet meer naar buiten kon, heb ik heel erg duidelijk laten merken dat ik daar heel erg ongelukkig van werd.
Mijn vrouwtje had namelijk nog een hond (Kruising boerenfox, 05-’20 overleden) die ik toen heb gegrepen.
Dit was in januari 2015. Ook in de zomer van 2016 en in januari 2017 heb ik hem gegrepen met flinke schade aan nek/hoofd tot gevolg. Er moesten flink wat hechtingen aan te pas komen en dat hij er nog is is een wonder.

Mijn vrouwtje laat N’Djoy weten:

……”Met andere honden is Jaap wisselend. Grote honden, herders, harige honden vindt hij vaak eng. En kleine keffende hondjes heeft hij het ook niet op.
Sinds ik samen ben met mijn man en als hij gaat wandelen met Jaap, dan gaat het eigenlijk altijd goed. Dan speelt hij zelfs met o.a. een Schotse Collie.
Maar als het zeg maar “druk druk” spelen wordt dan ziet Jaap het soms niet meer als spelen.
Lijkt wel alsof hij het het verschil soms niet snapt.
Tussen hem en onze andere hond ging het 3 x fout, 2 x was om eten… Ze eten dus altijd apart”……….

Mijn gedrag komt voort uit mijn enorme onzekerheid die ik voel door/bij mijn vrouwtje. Zij heeft borderline en is hierdoor qua gemoedstoestand niet altijd stabiel (geweest). Mijn stemmingen waren altijd gelijk aan die van haar. Had zij een goede dag dan had ik die ook. Had zij een slechte dag dan had ik die ook. Ik ben dus een hond met een hoog sensitiviteits-gehalte.
Sinds mijn vrouwtje een partner heeft zijn er geen incidenten meer geweest. Hij zorgt voor meer stabiliteit wat ik als prettig ervaar.

Ik kan me voorstellen dat jullie nu enorm schrikken van wat ik heb gedaan, maar ik ben echt een fantastische hond! Mijn vrouwtje is er ook van overtuigd dat een stabiele baas er voor zal zorgen dat mijn onzekerheid zal verminderen.
Daarom vertel ik nu ook graag mijn leuke, fijne en grappige kanten aan jullie, want die heb ik namelijk ook absoluut!
Naast de trucjes: High Five, rollen, zit, af en blijf ben ik ook enorm dol op spelen met een bal of stok en vind ik het erg leuk om te apporteren.
En als ik met je mee mag gaan zwemmen neem ik het liefst een enorme aanloop en spring dan graag zo ver mogelijk in het water om met een flinke plons neer te komen!
Dat vind ik echt zo leuk!
Ook vind ik het heerlijk om gefohnt te worden. Als ik een fohn hoor sta ik meteen naast je in de hoop dat je mij ook even fohnt!
Knuffelen en kroelen vind ik ook heerlijk, het liefst nog kruip ik op de bank tegen je aan. Dat is voor mij echt ultiem genieten!

Wat betreft eten ben ik een dankbare eter…… groenten en fruit vind ik heerlijk…… Meloen, worteltjes, brocolli…. heerlijk! Daar maak je me heel blij mee.
Ik ben graag actief bezig en ik hoop dat mijn toekomstige baasje, ondanks mijn 10 lentes jong, met mij nog e.e.a. wil ondernemen. Lekker bezig zijn met mijn baas lijkt me echt het einde.
Ook ben ik heel erg graag buiten. Of het nou regent of niet, ik lig graag in de tuin te genieten van het buiten zijn.
En als ik dan toch zo openhartig ben, ik vind het heel erg fijn om op kussentjes te liggen en ze dan in mijn mond te nemen om op te sabbelen.

 

Wat kan ik nog meer over mezelf vertellen?
Auto rijden is niet mijn grootste hobby. Ik kan dan wat piepen en onrustig zijn. Ik ga dan staan, zitten en liggen.
Toen ik nog jonger was ben ik op ontdekkingstocht gegaan achterin de auto en ben ik met mijn tong vast komen te zitten aan de achterklep. Hierdoor mis ik nu een stukje van mijn tong, ik raakte zo in paniek dat ik mezelf heb losgetrokken. Misschien komt mijn onrust daaruit voort.
Ook ben ik dol op jagen. Als ik een fazant, konijn of kat zie dan ga ik er meteen achteraan! Mocht jij aan mijn lijn vastzitten hoop ik dat jij het ook op tijd hebt gezien….. anders ben ik er al vandoor…..
Ik ben een vriendelijke jongen naar mensen toe. Zowel binnen als buitenshuis. Wel heb ik een sensor voor mensen die niet zo fijn zijn. Hier blaf ik dan wel tegen, binnenshuis.
Ook blaf ik een keer bij de postbode of bij het horen van de bel. Verder ben ik rustig en stil.
Als je me onverwacht van bovenaf benaderd met je hand vind ik dat niet zo fijn. Soms schrik ik daar dan van en duik ik weg.
Ik ben niet bang van vuurwerk.

———–

Qua gezondheid ben ik gezond en fit.
Mijn gebit is een jaar geleden gereinigd en ik ben gecastreerd, gechipt en geregistreerd.
Ik weeg ongeveer 35 kilo wat prima voor mij is.
Ik ben een makkelijke eter en lust bijna alles qua brokken. Momenteel krijg ik het huismerk van Intratuin.
Mijn vrouwtje heeft me verzekerd bij Aegon.

De reden van herplaatsing is dat mijn vrouwtje zwanger is geworden en nu de baby er is ik niet meer gelukkig ben.
Sinds mijn vrouwtje zwanger is wilde ik al niet meer bij haar liggen om te kroelen. Ik zag dat ik haar daar verdriet mee deed, maar ik wilde het niet.
Mijn vrouwtje was al bang dat ik de baby niet zou accepteren en dat dat “een ding” zou kunnen worden.
Ze is nu 1 jaar en doet nu natuurlijk meer dan alleen maar liggen.
Ik ben hierdoor soms wat nerveus en gespannen. Als ze wilde gaan staan aan de tafel of anderzijds bewoog dan kon ik soms wel eens even grommen.
Mijn vrouwtje denkt dat de aanleiding was dat ik schrok van de “vreemde bewegingen en geluiden” van haar, maar ongeacht wat de reden ook is…. het is niet goed en fijn dat ik zo reageer. Voor niemand niet…..

Omdat de stichting niks kan betekenen voor mij, ze zijn inmiddels opgeheven, willen we via N’Djoy proberen een fijne rustige plek te vinden waar ik weer mezelf kan zijn.
We weten dat het een enorme klus zal worden, maar niet geschoten is altijd mis….
Dus, ben of ken jij iemand die mij de moeite waard vind en voldoe je aan het onderstaande zoekprofiel dan horen we dat graag!

Een huis met een tuin
Een stabiele/zelfverzekerde baas
Geen andere dieren, uit voorzorg
Kinderen v.a. 13+
Tijd om wat extra’s te ondernemen, denk aan cursus of wekelijks actief moment
Begrip, geduld en ruimte voor mij (Jaap )

Zie ik jullie snel!

———–

Jaap woont in de omgeving van Cuijk, een proefplaatsing is mogelijk.
Wil je ondanks het uitgebreide profiel toch nog iets van Jaap weten, wil je hem ontmoeten of heb je andere vragen?
Mail ons dan op info@ndjoy.nl