Lieve Obi heeft zijn gouden mandje gevonden!


Obi heeft zijn nieuwe gouden mandje gevonden! 

UPDATE 9/3:
Obi is gisteren verhuisd naar zijn nieuwe vrouwtje én gouden mandje!
Vanmiddag kregen we een aantal foto’s en een positief bericht dat Obi de eerste nacht goed is doorgekomen en het goed doet.
Ook is Obi erg blij met zijn nieuwe speelmaatje, een Jack Russel pup!
Obi’s voormalige baasjes zijn verdrietig maar erg dankbaar dat er een heel fijn mandje gevonden is!
Heel veel geluk lieve jongen! 

 


 

Graag stellen wij Obi aan jullie voor!
Een knappe en nog zeer fitte Jack Russel reu van bijna 12 (15-03-2008)

Als pup is Obi bij de familie komen wonen, zijn eerste 5 jaar bij “de dochter des huizes” en daarna bij “vader en moeder”.
Obi heeft altijd een leven als een echte prins gehad en omdat de familie hem dit ook nog gunt voor de rest van zijn leven, nemen ze in het belang van Obi deze moeilijke beslissing om voor hem een andere gouden mand te zoeken.
Eigenlijk is hij een hondje uit 1000e!
Laten we dus maar snel beginnen hem aan jullie voor te stellen!

Sinds Obi bij “pap en mam” is komen wonen woonde hij, zoals prinsen altijd doen, op grootte voet.
Naast 2 hele fijne baasjes die hem verwende tot op het bot, dagelijks heerlijk lange wandelingen van zo’n 5 a 10 kilometer, zwemmen, sjouwen met het liefst zo groot mogelijke stokken, het apporteren van ballen én het spelen met oude sokken van de baas had hij ook nog eens de beschikking over een énorm grote omheinde tuin waar hij naar hartenlust kon rennen, spelen, zonnen en struinen.

 


Obi is dus gewend de ruimte te hebben en ook tijdens de lange wandelingen in bosrijke gebieden liep hij veelal gewoon lekker los.
Jack Russels staan bekend om hun enorme (onuitputtelijke) energie en ondanks zijn “bijna 12 jaar” is Obi nog zeker te porren voor fijne lange wandelingen en rent hij nog graag met de grootste stok in zijn bek voor je uit.
Na zo’n fijne wandeling is het dan tegenwoordig toch wel echt tijd voor een dutje, want dat is op zijn leeftijd toch wel een must. Slapen doet Obi het allerliefst op een dekentje op de stoel/bank. Met een mand/bench maak je hem dan ook niet blij.

Met andere honden is Obi goed. Het is een sociale jongen die goed reageert op alle honden. Ook met/bij koeien, schapen en paarden doet hij het goed, ook als hij los loopt.
Katten en Obi zijn niet zo’n goede match.
Bij zijn eerste vrouwtje (dochter) joeg hij de katten in huis altijd na. Maar mocht zich een baasje aandienen die in het buitengebied woont en waar wel katten zijn die (groten)deels ook buiten leven zou dit minder/geen bezwaar zijn.

Als pup is Obi tegen een brommer aangerend en zo enorm geschrokken dat dat tot gevolg heeft gehad dat hij brommers tot op de dag van vandaag nog blaffend najaagd door er ook echt achter aan te gaan.
Ook vind hij harde geluiden zoals onweer en vuurwerk erg eng. Gelukkig is dit bij Obi heel simpel op te lossen door hem in een donkere ruimte neer te zetten, zoals een slaapkamer/berging, zodat hij het niet ziet. Dan is het voor hem goed en is er niets meer aan de hand.
Wat betreft stofzuigers/bezems en meer van dit soort onverwacht bewegende lange stokken, hier is Obi, zoals wel meer honden hebben, niet zo heel erg van gediend. Hij hapt hier dan ook naar/in.

 


Obi is, zoals alle terriërs, waaks. Als er iets te zien is buiten, er iemand aan komt of er is onraad zal hij zich laten horen. Doorgaans stopt hij ook weer redelijk snel met zijn geblaf, afhankelijk hoe hier op wordt gereageerd door baasje/bezoeker/postbode/voorbijganger.
In huis sloopt hij niets *, ook niet als hij alleen is.

* Wat hij wél sloopt zijn de gevulde knuffels, hondenmandjes en kussens waar een vulling in zit. Deze zijn dus niet veilig voor hem.
Verder vind hij het heerlijk om bij je te komen liggen op de bank/stoel en zit hij graag bij je op schoot om te worden aangehaald.
Obi kan prima met kinderen, gezien zijn leeftijd vinden wij het belangrijk dat als er kinderen aanwezig zijn, zij oud genoeg zijn om te begrijpen dat een oudere hond vaker rust nodig heeft en hem dit ook geven.

De gezondheid van Obi is nog helemaal top.
Enige tijd geleden heeft hij kortdurend pilletjes moeten slikken voor zijn lever, omdat de waardes hiervan te hoog waren, dit kwam door iets verkeerds in zijn voeding. Na een aanpassing hierin is dat nu weer goed.
Obi krijgt 2 x per dag zijn brokken en daarnaast nog een bakje met een heerlijk maaltje aardappel/groente/stukje vlees.
Dat krijgt hij al zijn hele leven en is ook wel iets wat ze hem graag blijven gunnen omdat hij hier echt énorm van geniet.
Obi is al enkele jaren niet meer geënt, wel gecastreerd en gechipt.


Omdat Obi’s baasjes van een grote vrijstaande woning met een énorme tuin gaan verhuizen naar een appartement zonder tuin én ze door de verkoop van hun woning nu tijdelijk op een chalet-park wonen tot hun nieuwe appartement klaar is, zien ze dat Obi heel erg ongelukkig wordt van de enorme vrijheidsbeperkingen die hij nu heeft.
Hij kan niet los naar buiten, wordt veel meer uitgelaten aan de lijn en woont nu in een klein chalet.
Omdat Obi de eerste 5 jaar van zijn leven ook in een appartement heeft gewoond en hij daar niet helemaal happy was én het appartement van zijn huidige baasjes straks niet heel veel groter zal zijn dan het chalet nu én er dan ook nog een tuin ontbreekt, weten ze dat dit Obi geen goed zal doen.

Om die reden gaan we op zoek naar een fijne plek waar Obi zijn laatste jaren nog heerlijk kan genieten van meer dan genoeg ruimte buiten om te kunnen doen wat hij zo graag doet….
Rennen, spelen, wandelen, struinen en zonnen.
Ook gunnen we hem, zolang hij dat nog kan, die heerlijke lange wandelingen waarbij hij los kan lopen en kan sjouwen met stokken.

Ben jij of zijn jullie degene die we zoeken en hebben jullie de tijd om Obi te geven wat hij zo ontzettend verdiend?
Stuur ons dan een mailtje via info@ndjoy.nl en vertel ons meer over jezelf en wat je Obi te bieden hebt!
Dan nemen we graag contact met je op.
Obi is momenteel woonachtig in de regio Meijel (Limburg)