Kruising Appenzeller Sennenhond heeft een thuis!

denzo-kruising-appenzeller-ndjoy-herplaatsing-hond2

Kruising Appenzeller Sennenhond
heeft een thuis!


Update 26 februari 2019

Enige tijd geleden plaatsen we een oproep voor Denzo, deze prachtige kerel was toen op zoek naar een nieuwe gouden mandje! In december is Denzo tijdelijk opgevangen in een gastgezin van N’Djoy om te rehabiliteren. In een roedel met 3 andere honden heeft hij het daar geweldig gehad, maar ook geweldig gedaan! Denzo had zeer de behoefte aan duidelijkheid en structuur, ook is bewegen zijn lust en zijn leven bleek wel 😉

Onze enorme dank gaat uit naar de inzet van het gastgezin, wat hebben zij een geweldig werk verzet, natuurlijk samen met Denzo! En…. met een prachtig resultaat, want Denzo is vorige week verhuisd naar zijn nieuwe forever home! Wij wensen zijn nieuwe baasje en Denzo een prachtige tijd samen!! ♥


Update 14 december 2018

2 maanden geleden stelden we jullie voor aan Denzo, een knappe jonge vent (3) die op zoek was naar een nieuwe gouden mand.

Doordat er maar geen reacties voor hem kwamen zijn we gaan kijken wat we hem en zijn baasjes dan konden bieden.

Denzo verblijft nu in een ervaren gastgezin van N’Djoy waar hij zichzelf weer kan hervinden en gerehabiliteerd wordt zodat herplaatsing absoluut weer mogelijk zal worden.

Mocht je interesse hebben in Denzo laat het ons gerust weten!

Hij is nog niet per direct “beschikbaar”, maar bij serieuze interesse is het vast fijn mee te kijken en bij te dragen aan zijn rehabilitatie en zo meteen een band op te bouwen met hem 🙂


Regio Nijmegen, 14 oktober 2018

Wij zoeken voor een prachtige jonge reu een ervaren baas met zachte, maar consequente hand. Ervaring met een (kruising) Appenzeller Sennenhond heeft de voorkeur gezien het karakter van dit ras en de reden van herplaatsing.

Laten we eerst eens beginnen met deze knappe vent aan jullie voor te stellen!

denzo-kruising-appenzeller-ndjoy-herplaatsing-hond5

Maak kennis met Denzo, een gecastreerde reu van ± 23 kilo, gechipt, geënt, geboren op 23-10-2015.

Zijn moeder is een kruising Appenzeller/Labrador en zijn vader is een Border Collie. En dat zorgt voor een best pittige mix van rassen/karakters.

Denzo is een zeer energieke hond die graag wordt uitgedaagd in de breedste zin van het woord. Spel, wandelen, rennen (langs de fiets), zwemmen…. noem maar op…. hij vind het geweldig en hoe meer/langer hoe beter!

Qua uiterlijk lijkt hij het meeste op de Appenzeller (3-kleur), de grootte van de Labrador en zijn bouw is slank en atletisch.


Karakter en gedrag van deze kruising Appenzeller

denzo-kruising-appenzeller-ndjoy-herplaatsing-hond6

Denzo is sociaal naar mens en dier, maar heeft zoals iedere andere hond ook wel eens geen klik met een hond. Dit laat hij dan merken met een blaf. Verder negeert hij dan de andere partij.

Tijdens het wandelen kan Denzo behoorlijk trekken, hoe meer energie er uit is gegaan hoe minder dit wordt. Hier kan nog zeker aan/mee gewerkt worden.

Als hij los loopt luistert hij goed, behalve bij het zien van een konijn, dan is hij er van tussen. Spelen met andere honden gaat ook helemaal prima.

Bij het horen van het geluid van het zware gebrom van bepaalde motoren/auto’s reageert Denzo. Hij lijkt er naar toe te willen, maar in welke hoedanigheid dit is (aanvallend/angstig) is ons niet helemaal helder.

Denzo en katten

Katten is hij niet gewend, de kans is zeer aannemelijk dat hij ze zal opjagen/achter na zal gaan. Om die reden lijkt het ons beter hem ergens te plaatsen waar geen kat woont, of de kat moet voldoende ruimte hebben te kunnen vluchten, denk aan een buiten kat op/bij een boerderij/groot erf.

Commando’s die Denzo kent

denzo-kruising-appenzeller-ndjoy-herplaatsing-hond9

Er is geen cursus gevolgd met Denzo, ondanks dat kent hij de basis-commando’s zit, af, blijf, volgen en poot wel. Er wordt aangegeven dat het vermoeden groot is dat hij zeer gelukkig zou worden van een cursus behendigheid. Dit zouden wij dan ook zeker aanraden, naast een fijne bezigheid voor Denzo versterkt het ook meteen de band tussen de nieuwe baas en hem.

Denzo houdt enorm van knuffelen, hij ligt graag bij je voeten, maar nog liever lekker bij je op de bank. Bij zijn huidige baasjes mocht hij alleen op de bank als er een kleed op lag, dit ter info.

Slapen doet hij in z’n eigen mand of op het kleed in de woonkamer, in een bench gaat/wil hij niet. Bij een nieuwe eigenaar moet ie dus ook gewoon los in huis mogen.

Denzo kan prima alleen thuis blijven, nu was dat maximaal 2 dagen à 8 uurtjes.

Hij houdt er niet van als hij wordt opgetild en van luchtballonnen is hij bang, soms zelfs van de maan.

Niet waaks

denzo-kruising-appenzeller-ndjoy-herplaatsing-hond8

Denzo is niet waaks, blaft dus niet.

De huidige baasjes van Denzo hebben hem met alle liefde die ze in zich hebben opgevoed en verzorgd en hem van alles voorzien wat hij ook maar nodig had.

Naast zijn entingen kreeg hij ook om de 3 maanden zijn ontworm-tabletten, werd hij structureel om de x weken behandeld tegen teken/vlooien, en zijn er zelfs uit voorzorg foto’s gemaakt van zijn heupen toen hij een zeer korte tijd wat moeilijker leek te lopen. Uit deze foto’s kwam naar voren dat hij prima heupjes had.

Wel is er veel angst voor de dierenarts, een snuitje is uit voorzorg wel eens gebruikt tijdens een bezoek.

Ook aan zijn kauw-behoefte word voldaan met goede Nylabone botten/kluiven, want een flos is binnen 1 dag al compleet gesloopt.

Denzo vind zoekspelletjes het einde en is meer dan dol op balletjes…….

En zo kom ik ook bij het punt waarom hij herplaatst wordt.

Reden van herplaatsing

denzo-kruising-appenzeller-ndjoy-herplaatsing-hond10

Zijn huidige baasjes zijn in de afgelopen maand beide door Denzo gebeten. En dat heeft er bij beide, en Denzo, heel erg ingehakt.

Zijn baasje ten tijde van het spelen met een balletje versus stukje worst en zijn vrouwtje ’s morgens bij het neerzetten van het voer/weghalen van de waterbak.

Na de verhalen te hebben aangehoord is onze inschatting dat de onervarenheid van de baasjes, de manier van aanpak/opvoeding in combinatie met het ras/karakter van Denzo waarschijnlijk voor deze bijt-incidenten hebben gezorgd.

De precieze ins and outs zullen worden toegelicht aan een eventuele nieuwe eigenaar.

De baasjes hebben aangegeven dat ze zich te weinig hebben gerealiseerd dat het karakter van de Appenzeller zo prominent aanwezig kon zijn en wat dat karakter dan was.

Ook is er naast een vertrouwensbreuk tussen baas/hond ook niet het vertrouwen in henzelf dat ze hem kunnen bieden wat hij nodig heeft in de opvoeding.

Wij vinden het meer dan ontzettend dapper dat de baasjes dit hardop uit durven spreken en willen kiezen voor het beste voor Denzo ondanks hun eigen enorme verdriet.

Denzo en kinderen

denzo-kruising-appenzeller-ndjoy-herplaatsing-hond

Uit voorzorg plaatsen we Denzo alleen bij kinderen 8+ of een nieuwe eigenaar en zijn gezin moeten bekend zijn met dit ras en de verantwoording hierin zelf willen nemen.

Denzo is heel graag buiten, dus een tuin is een must. Ook zoeken we echt naar een baas die met hem wil werken/actief wil bezig zijn.

Denzo woont in de omgeving van Nijmegen.

Heb je andere vragen, wil je graag meer informatie of wil je gaan kennismaken met Denzo? Stuur ons gerust een mailtje!