Hulp aan baasjes

Hulp aan baasjes

N’Djoy helpt momenteel een zestal gezinnen met hun dieren. Omdat ik bij de mensen thuis kom en sommige van hen al langere tijd bezoek, krijg ik steeds meer mee van de soms zeer schrijnende situaties.

Twee gezinnen kunnen niet meer bij de Voedselbank terecht. Het is heel erg dat Voedselbanken in een welvarend land als Nederland nodig zijn, tegelijkertijd ben ik dankbaar dat ze er zijn. Het is dan ook heel erg als mensen na drie jaar niet meer terecht kunnen bij de Voedselbank, terwijl hun situatie nog niet verbeterd is. Dit is een van de voorwaarden van de Voedselbanken in Nederland:

Voedselbankhulp is noodhulp en tijdelijk. De maximale periode voor het gebruik van de VB is 3 jaar. Wanneer na het verstrijken van deze periode nog geen zicht is op een reële verbetering van de situatie is het dringende advies om dan de ondersteuning door de voedselbank te beëindigen.

Bij twee gezinnen die ik ondersteun met voer en koekjes voor hun dieren is dit aan de orde. Zij kunnen niet bij de Voedselbank terecht op dit moment. Zij staan er – in verhouding tot de andere gezinnen die ik help – heel erg slecht voor. Mensen die met niets moeten leven maken zich al ruim van te voren druk over “hoe moet ik wat te eten op tafel krijgen met kerst”. Om die reden heb ik ze drie weken geleden verteld dat ze een naast het maandelijkse pakket voor hun dieren, ook een enorm voedselpakket voor hun gezin ontvangen. Dit heb ik georganiseerd om deze mensen zorgeloos de kerst tegemoet te kunnen laten gaan.

hulp-aan-baasjes-ndjoy-brabant-hulp-twee-gezinnen-cuijk-honden-kerst
In het diepste geheim heb ik vrienden, familie en bekenden gevraagd te helpen om dit voor elkaar te krijgen. De reacties waren overweldigend. Niet alleen kreeg ik van mensen levensmiddelen gedoneerd, ook kreeg ik financiële donaties. En daarvan ben ik met hulptroepen boodschappen gaan doen.

hulp-aan-baasjes-ndjoy-brabant-hulp-twee-gezinnen-cuijk

Op 20 december is het zover! Dan ga ik samen met een vriendin de ronde maken, want deze ronde lukt me niet in m’n eentje!

hulp-aan-baasjes-ndjoy-hulp-twee-gezinnen-cuijk-honden-kerst

Alle gezinnen krijgen naast hun maandpakket een extra verwenpakket voor de feestdagen voor hun dier(en) en deze twee gezinnen krijgen hopelijk (ik weet het wel zeker) 😉  een ontzettend fijne tijd voor wat betreft een volle koelkast/vriezer/voorraadkast. Ik heb er zin in! Laat die kerst maar komen.

Als de gezinnen hun pakketten in ontvangst hebben genomen volgen er foto’s van de kerstpakketten.


Gisteren was het dan zo ver! Na enkele weken van voorbereiding was het voor mij een dag waar ik al geruime tijd naar uitkeek! Naast weer een “uitdeel-ronde” voer voor de dieren van N’Djoy stond deze dag ook in het teken van de 2 gezinnen die we mochten verrassen met enorme voedselpakketten!

Via mijn privéprofiel op Facebook had ik de oproep geplaatst om de twee gezinnen die ik help via N’Djoy in ieder geval aardappelen, groenten en vlees te kunnen geven voor kerst. De reacties waren overweldigend….. zie hieronder het resultaat!

Alle dieren kregen sowieso weer voor 1 maand hun voer-/snack pakketten en deze keer waren de pakketten extra groot/royaal i.v.m. de feestdagen!

Vele donaties voor de dierenpakketten, deze verdeel ik netjes in maandpakketjes.

Klik op de foto voor een vergroting

Heel graag wil ik jullie allen middels de foto’s laten mee genieten in wat Marieke Van de Weijer en ikzelf vandaag bij de mensen hebben mogen afgeven. Ook omdat ik natuurlijk heel graag alle donateurs, zowel in geld als in goederen, heel graag in het zonnetje wil zetten!!!  Zonder jullie was dit namelijk echt niet mogelijk geweest!

marieke-kim-ndjoy-brabant-cuijk-kerstpakket-gezin-hulp-honden-baasjes
Marieke en ik bij een van de gezinnen, een groot deel van het kerstpakket staat hier op de foto!

Hieronder probeer ik jullie een zo goed mogelijke indruk te geven van alles wat zich de afgelopen weken achter de schermen heeft afgespeeld, wat het resultaat vandaag uiteindelijk is geworden en wil ik de mensen die dit mede hebben mogelijk gemaakt graag bedanken!

Als eerste heb ik 140 euro contant geld mogen ontvangen van heel veel lieve mensen. Voor dit geld heb ik zeer zorgvuldig zo veel mogelijk levensmiddelen gekocht. Van vlees tot broodbeleg, van afbakbroodjes tot chocolade en van kruidenboter tot ijs. Alles om de gezinnen een goede kerst/oud en nieuw te kunnen bezorgen!

Klik op de foto’s voor een vergroting

Naast contant geld heb ik veel goederen mogen ontvangen, zowel levensmiddelen (o.a. 20 kilo aardappelen) als drogisterij artikelen als kinderkleding… echt zo geweldig! En dan daarnaast natuurlijk nog de voerpakketten voor de dieren…. EN cadeautjes voor onder de boom.

Klik op de foto’s voor een vergroting

Het ging met heel veel pijn en moeite in onze auto, haha!

Klik op de foto’s voor een vergroting

Een aantal personen die ik heel graag EXTRA in het zonnetje wil zetten: kijk hiervoor op de Facebookpagina van N’Djoy.

Lieve allemaal, bedankt voor deze grandioos prachtige dag. Ik heb er van genoten dit te mogen organiseren en Marieke en ik hebben met alle liefde en plezier vandaag “de ronde” gedaan!