Franse Bulldogjes Bunq (4)en Saartje (2) zochten naar een gouden mandje.

Franse Bulldogjes Bunq (4)en Saartje (2) zochten naar een gouden mandje.


UPDATE 3/8:
Aankomende zaterdag zal er een echtpaar kennis komen maken met Bunq. Dit echtpaar heeft de prachtige keuze gemaakt om in hun leven plek te hebben voor 3 honden waar men normaliter niet voor in de rij zal staan en die het echt nodig hebben.
Als de match er is zal Bunq een platina mandje krijgen met 2 hondenvriendjes! ❤
Aankomende zondag zal er een liefdevol gezin met al 2 Franse bulldogjes, kennis komen maken met Saartje. Ook Saartje zal hier een meer dan platina mandje gaan vinden, dus ook hopen dat dit matcht met elkaar ❤
Wordt vervolgd!

UPDATE 3 -> 31/7
Alle geinteresseerden hebben een mail e.
Op dit moment hebben we voldoende aanmeldingen gekregen om mee aan de slag te gaan voor Bunq en Saartje en ik ben er van overtuigd dat hier absoluut meer dan 1 platina mandje tussen zit.
Alle nieuwe aanmeldingen zetten we daarom ook even “on hold”.
Dit ter info.

Hallo lieve mensen!
Wij zijn Bunq (bijna 4, zandkleurig) en Saartje (net 2, bruin/wit) en zoals jullie kunnen zien zijn wij Franse Bulldog-jes.
Via Kim van N’Djoy gaan wij op zoek naar een afzonderlijk en dus EIGEN forever gouden mandje,…. hebben wij je aandacht al getrokken met onze looks, lees dan snel verder om meer over ons te weten te komen!


Graag laten wij jullie eerst kennis maken met Bunq, een grote(re) knappe reu van zo’n 14 kilo schoon aan de haak
Bunq heeft al e.e.a meegemaakt in zijn jonge leventje en zal nu naar een 3e baasje gaan. Ons streven is dan ook dat dat meteen zijn laatste baasje is, want wij hopen dat voor hem 3 x scheepsrecht is.
Voor Bunq zal een speciaal traject lopen waar ook N’Djoy nog nooit mee te maken heeft gehad, maar zoals jullie kunnen zien op de foto’s heeft Bunq nauwelijks neusgaten en is ademhalen voor hem heel erg moelijk.
Om die reden zal N’Djoy er eerst voor zorgen dat Bunq geopereerd gaat worden om zijn neusgaten te verwijden. De volledige operatie die wenselijk zou zijn (incl deels het verhemelte verwijderen) is helaas financieel niet haalbaar voor ons, maar dat er wat moet gebeuren is een feit en hem onder deze omstandigheden herplaatsen is voor Kim van N’Djoy een no-go.


Bunq is een hele lieve jongen die het verdiend een liefdevolle mand te vinden waarbij er voldoende tijd voor hem is om (nu nog met mate) met hem te spelen, wandelen en knuffelen. Bunq heeft al bijna 4 jaar moeite met ademhalen door zeer vernauwde neusgaten, dus hij heeft nooit voluit kunnen rennen, spelen, wandelen en ravotten. Toch is hij volgens zijn baasje actiever en speelser dan Saartje en komt hij wat onnozel over.
Ondanks dat gunnen wij hem zo dat hij voldoende lucht kan krijgen en meer kan genieten dan hij nu kan, dat we zelfs stiekem hopen dat zijn toekomstige baasjes de eventuele kosten voor een toekomstige operatie aan zijn verhemelte op de koop willen toenemen (geschat zo’n 400 euro). Dat zou zijn leven zo verrijken.


Bunq houdt niet van kou en regen, dan wil hij liever niet naar buiten, als er dan toch gewandeld moet worden rekt hij zich uitgebreid uit om vervolgens dan toch maar mee te gaan. Bunq is wel actief geweest bij zijn huidige baasje, maar ik ben van mening dat dat actiever zal worden als hij lucht krijgt. Alles lijkt/is te wijten aan gewoonweg niet kunnen i.v.m. ademnood.
Als hij dan een activiteit onderneemt vind hij het leuk om te spelen met een balletje/speeltje, daar rent hij een keer achteraan, pakt het op om er vervolgens snel mee naar zijn mand te rennen. Als hij uitgespeeld is zoekt hij een rustig plekje op om op adem te komen.
Bunq houdt absoluut niet van water en/of zwemmen.
Hij kan goed met kinderen, laat (te) veel toe. Kinderen moeten (indien nodig) bij een nieuwe eigenaar dan ook begrenst worden zodat Bunq hier tegen beschermd wordt. Een dierenarts bezoek gaat goed.


Bunq met andere (onbekende) honden is niet goed te zeggen. Door de omstandigheden van nu, lijkt het erop dat beide hondjes zich uit frustratie afreageren op de/een ander. Mocht er in zijn toekomstige mandje al een hond aanwezig zijn zullen we moeten kijken of dit een match is/kan worden.
Wat we nog meer over Bunq kunnen zeggen is dat hij is gecastreerd en zindelijk is. Hij kan enkele uurtjes alleen blijven en sloopt dan niet. Bunq en katten/andere dieren is onbekend. Hij is er in ieder geval niet aan gewend.
Bunq is lief naar alle mensen en kinderen (leeft nu ook samen met een kindje) en wordt graag aangehaald.
Hij wil nog wel eens aan de lijn trekken en los lopen is iets wat niet met hem wordt gedaan. Dit is zeker nog iets waar met oefening stappen in gemaakt kunnen worden.


Voor wat lekkers doet hij veel, en hij is nog jong genoeg om te leren.
Gezien zijn ademhalingsproblemen zal Bunq een tuigje moeten dragen om zo de druk op zijn luchtpijp zo minimaal te houden zodat lucht zo goed mogelijk binnen kan komen.
Wat we voor Bunq zoeken is niet te veel gevraagd, maar gezien zijn issues qua ademhaling zal niet iedereen hier voor warm lopen….
Voor Bunq zoeken we:
• Een liefdevolle mand bij een alleenstaande/echtpaar/gezin (kids alle leeftijden)
• De garantie dat hij (in de toekomst) wordt geopereerd aan zijn verhemelte, omdat dit zijn levensverwachting en levenscomfort aanzienlijk zal verbeteren (+/- 400 euro)
• Een echte forever mand, dit verdiend hij echt!
• Liefde, liefde en liefde……


Dan stellen we ook graag Saartje aan jullie voor. Saartje is net 2 (lente’20) en met haar 9 kilo een stuk kleiner en ook wat actiever dan Bunq.
Ze is enorm dol op knuffelen en aaien en ligt het liefst de hele dag tegen je aan.
Qua spelen geeft ze niet veel om speelgoed of balletjes, of haar dat nooit geleerd is is onbekend, want net als Bunq is ook Saartje een herplaatsertje wat betekend dat we ook voor haar op zoek gaan naar een 3e en hopelijk laatste forever home.
Saartje is wel weer enorm dol op haar Nylabone, hier kluift ze graag op.
Dit dametje kan regelmatig blaffen en springt ook graag tegen je op. Hier kan wat oefening er voor zorgen dat dat zal veranderen.
Ook Saartje kan net als Bunq prima met kinderen van alle leeftijden, ook hier is het weer van belang dat de kinderen begrenst worden.
Saartje is soms wat angstig wat ook verklaard dat ze naar onbekende mensen afwachtend is en af en toe zelfs wat kan grommen.
Van belang is dus, ook gezien hetgeen wat ze heeft meegemaakt, dat ze zich eerst op haar gemak moet voelen bij haar baasjes to-be.


Saartje kan soms met haar spanning/angst/frustratie niet goed uit de voeten en vertoond dan gedrag waarbij ze degene in de buurt een grauw kan geven (Bunq als die naast haar loopt, of het baasje die haar uitlaat)
Kim van N’Djoy is er van overtuigd dat dit bij een nieuw baasje niet meer aan de orde zal zijn en dat dit nu voortkomt uit de situatie waar ieder in zit.
Wat kunnen we nog meer vertellen over deze knappe dame. Saartje kan prima een paar uurtjes alleen blijven en sloopt dan niets. Ze is zindelijk, helaas niet gesteriliseerd.
Met Saartje mag onder geen enkele voorwaarden worden gefokt, hier zullen we afspraken over maken bij overname. Saartje en katten/andere dieren is onbekend. Ze is er in ieder geval niet aan gewend.
Bij de dierenarts is ze wat zenuwachtig. Saartje is verder wel gezond.


Wat we zoeken voor Saartje is gelijk aan dat wat we zoeken voor Bunq, namelijk:
• Een liefdevolle mand bij een alleenstaande/echtpaar/gezin (kids alle leeftijden)
• Een forever mand, dat verdiend ze echt!
• Liefde, liefde en liefde…..
Beide honden hebben geen hondencursus gevolgd, dit kan altijd nog en kan de relatie (nieuwe) baas/hond zeker ten goede komen en is een mooie kans elkaar beter te leren kennen en het vertrouwen in elkaar te krijgen.
Voor Bunq is dan van belang dat hij eerst wat beter kan ademenen omdat het anders te inspannend voor hem is.


Belangrijk om te weten, Bunq en Saartje worden afzonderlijk van elkaar geplaatst.
Enige (summiere) informatie m.b.t. hun achtergond en reden van herplaatsing zullen aan potentiële nieuwe baasjes worden gegeven, maar worden niet hier openbaar gedeeld.
Denken jullie een meer dan gouden mand te kunnen geven aan Bunq of Saartje?
Of wil je nog meer informatie over hen?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Bunq of Saartje te bieden hebt.
Dit duo is woonachtig in de omgeving van Cuijk.


Mocht je interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.