Lieve lompe lobbes “Joep” (Cane Corso, bijna 2) zoekt nieuwe gouden mand

Lieve lompe lobbes “Joep” (Cane Corso, bijna 2) zoekt nieuwe gouden mand


UPDATE 27/9:
Wij hebben voor Joep (o.a.) een heel fijn bericht mogen ontvangen van een meer dan geweldig platina mandje waar zelfs een Cane Corso vriendje voor hem rond zal lopen.
Na met elkaar in gesprek te zijn gegaan op mail en telefonisch zal er aankomend weekend, in stapjes, kennis worden gemaakt met Joep. ❤
De misschien wel toekomstige baasjes-to-be kijken hier erg naar uit. Wordt vervolgd!!


Hallo Cane Corso liefhebbers!
Heel graag stel ik jullie voor aan “Joep*” een prachtige zwarte Cane Corso reu van bijna 2 (11-’20) – (* Joep is niet zijn echte naam)
Joep woont momenteel in een zeer liefdevol gezin met een meer dan gouden mand, maar ondanks dat blijkt dit voor Joep helaas niet “the-place-to-be” te zijn.
Om die reden, die we aan serieze kandidaten nader zullen toelichten, zoeken we voor Joep een ander gouden plekje.
Joep is ondanks zijn bijna 2 jaar nog steeds in de veronderstelling dat hij een pup is. Met zijn 51 kilo schoon aan de haak kruipt hij nog steeds graag bij je op schoot of beseft hij niet dat er achter zijn koppie nog 47 kilo “lichaam” komt waardoor hij in zijn enthousiasme en spel wel eens ergens tegenaan rent.
Spelen is iets waar Joep enorm van houdt, gooi een bal weg en hij rent er eindeloos achteraan om m te halen.
Hij brengt m netjes terug, maar loslaten is nog een dingetje. Als hij moet gaan zitten laat hij de bal wel los. Heb je geen zin meer om met m te spelen, dan pakt hij de bal en duwt deze in je hand of hij loopt vanachter tussen je benen door, zijn familie zegt hierover: “…dat is altijd super komisch….”.


Op z’n tijd houdt ie van een kuiltje graven en een botje verstoppen en ook lekker gek doen op de trampoline of er zelfs op slapen bevalt hem heel goed.
Naast de trampoline slaapt Joep ook enorm graag op luchtbedden en binnen op de bank, soms slaapt hij ook wel eens in z’n eigen mand (in huis) of de mand in de tuin.
Ten tijde van lente/zomer vindt hij buiten een dutje doen op het kunstgras ook helemaal lekker, maar van de volle zon houdt hij absoluut niet. Dan zoekt hij al snel de schaduw op.
Joep is opgegroeid met kinderen in alle leeftijden, maar wij plaatsen Joep nu alleen maar bij (klein)kinderen vanaf 10+.
Wat betreft soortgenoten kan Joep doorgaans prima met andere honden. Als een hond zich aan hem opdringt zal hij wegrennen, dat maakt hem angstig. Loslopen kan hij prima en hij trekt niet aan de lijn.


Aan trucjes kan Joep ook al aardig wat, naast de basis commando’s zit en af kan hij ook o.a.
blijf, voet, volg, kusje, afstand, los, pootje….. en hij kent speeltjes bij naam, dus “bal”, “flos” e.d.
Een slimme jongen dus waar goed mee gewerkt is op diverse cursussen.
Met katten en enkele andere dieren, zoals kippen, kan Joep ook, maar gaan de katten (of konijnen) rennen, dan gaat hij er (buitenshuis) wel achter aan.
Joep is enorm dol op z’n roedel, maar van vreemde mensen moet hij echt niks hebben. Angst overheerst dan. Waar zijn angst vandaan komt is onduidelijk, of dit deels al vanuit de moeder is meegegeven, in zijn karakter zit of door een gebeurtenis/ iets in de opvoeding is gekomen is ons niet helder.
Wel weten we absoluut zeker dat Joep een baas nodig heeft die hem met zachte hand opvoed en zeker is van zichzelf.
Als Joep het vertrouwen heeft dat “de baas” alles regelt en het dan goed komt, zal Joep’s angst ook afnemen.
Als Joep dat vertrouwen niet in zijn baas kan hebben en het gevoel heeft dat hij zelf leading moet zijn, dan zien we een hond die daar erg ongelukkig, maar vooral erg onzeker van wordt.
Joep kan en wil die rol niet hebben.


Een nieuwe baas zal er écht zorg voor moeten dragen dat vreemde mensen Joep niet aanhalen of rechtstreeks benaderen. Joep zal daar op reageren met een snap.
Dat deed hij eerst nooit, maar omdat de spanning in zijn huidige thuissituatie dermate oploopt is dit nu 2 x voorgekomen.
Oorzaak hiervan is dat hij hierin onbewust niet werd “beschermd” vanuit zijn baasjes en deze vreemde mensen dus deden wat ze niet moesten doen.
Hem aanhalen, aanraken/aaien, terwijl hij dat niet wil.
Deze situatie is ontzettend verdrietig en raakt de huidige baasjes dan ook enorm. De keuze hem te moeten herplaatsen is onverteerbaar voor hen, maar de liefde voor Joep zorgt ervoor dat ze weten dat het in zijn belang is en dus beter is voor hem.


Overall is Joep een vrolijke lieve lompe jongen, dol op knuffelen en helemaal dol op aaien op z’n buik. Hier kan hij dan ook prima even lekker voor gaan liggen.
Hij vind drinken uit de vijver heerlijk en wil dan nog wel eens de vissen stiekem een lik geven, dit doet hij regelmatig en is hierbij dan ook al een keer in de vijver gevallen.
Joep kan zwemmen, maar heeft dit nog niet heel vaak gedaan.
Hij kan prima alleen zijn, sloopt dan niet en is ook netjes zindelijk. Als hij alleen moet zijn krijgt hij vaak een gevulde Kong met lekkers er in.
Yoghurt is dan echt zijn favoriet, zowel bevroren als vloeibaar.
Joep lust sowieso wel allerlei lekkers, snoepjes, botjes…. eigenlijk lust hij wel bijna alles heb ik uit betrouwbare bron vernomen haha, maar niet alles is ook goed voor honden


In de auto kan hij prima mee, als het raam/dak open gaat dan hangt hij daar lekker met z’n koppie uit.
Het is zo’n lieve lobbes, als hij je kent en vertrouwd doet hij alles voor en met je! Hij wil ook het liefst overal bij zijn.
Zijn er vreemde mensen of kinderen op visite, dan wil hij graag zijn eigen ruimte hebben om zich terug te trekken.
Het is belangrijk dat deze mogelijkheid er in een nieuw mandje ook is.
Van het gerommel van onweer houdt Joep niet zo. Hij is er niet mega bang van, maar het maakt hem wel alert en voorzichtig. Wij verwachten dat dit met vuurwerk hetzelfde zal zijn, aangezien hij pas 1 x een oud & nieuw heeft meegemaakt en dit alles toen nieuw/vreemd voor hem was.


De gezondheid van Joep is helemaal goed, het is een prachtige jonge gecastreerde reu in de bloei van z’n leven. Hij heeft alle entingen gehad die nodig zijn geweest en is ook gechipt.
Omdat Joep duidelijk te kennen geeft nu aan te veel prikkels bloot te worden gesteld (door te gaan snappen) zien zijn huidige baasjes des te meer in dat hij van deze situatie niet gelukkiger wordt.
Om die reden zijn we voor Joep op zoek naar:
• Een ervaren persoon/echtpaar/gezin in het positief opvoeden van honden
• Iemand met kennis van de Cane Corso heeft een pre
• Een thuis zonder kinderen of met (klein)kinderen vanaf 10+
• Iemand met voldoende tijd en aandacht voor Joep, maar ook de rust en tijd om hém de tijd te geven.
• Een woonomgeving waar een minimale tot max normale aanloop is van mensen, absoluut géén druk huishouden.
• Een huis met een (grote) tuin heeft absoluut de voorkeur
• Een ruimte in huis waar hij zich, indien gewenst, kan terugtrekken
• Een actieve gouden mand, waarbij zijn energie wordt ingezet bij leuke spelletjes afgewisseld met fijne lange wandelingen.


Denken jullie Joep een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Joep te bieden hebt.
Joep is woonachtig in de omgeving van Boxmeer.
LET OP TER INFO:
Omdat Joep angstig is voor vreemden zullen er meerdere kennismakingen plaatsvinden voordat hij mee gaat naar zijn forever home.

Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.