Knappe Fred (8) zoekt een ervaren actieve en liefdevolle baas zonder (klein)kinderen en katten.

Knappe Fred (8) zoekt een ervaren actieve en liefdevolle baas zonder (klein)kinderen en katten.Voor deze knappe Duitse Staander (mix) zijn we op zoek naar de welbekende speld in een hooiberg, Fred (8.) is geen beginners hond en zoekt een specifieke gouden mand.

Ben jij die baas, zonder (klein)kinderen en zonder katten, en heb je ervaring en geduld met honden met een rugzakje, lees dan snel verder, want deze lieve jongen verdiend écht een fijne nieuwe plek.
Fred is een intens lieve kroeldoos met een ‘gebruiksaanwijzing’. Hij is op zoek naar een stabiel thuis, met liefde en structuur, zonder katten of kinderen. Fred is niet geschikt voor iemand zonder ervaring met honden.


Fred, inmiddels 8 jaar oud, was al 2 jaar toen hij van de Roemeense straten gehaald werd. Nadat hij een tijdje in het asiel heeft gezeten, kwam hij met het vliegtuig naar Nederland. Door een stichting werd hij in een gastgezin in Brussel geplaatst. Hier heeft hij nog zo’n drie maanden gezeten, voordat hij werd geadopteerd door zijn huidige baasje.
Fred is een onwijs lieve, aanhankelijke hond die ondanks zijn formaat heel graag op schoot ligt. Hij luistert goed naar de commando’s die hij kent, o.a. zit, af, blijf, hier, in je mandje, eet smakelijk, high five.
Ook leert hij erg snel! Trainen vindt hij leuk om te doen, net als spelen; hij wordt razend enthousiast van een tennisbal of een tak. Fred is een actieve hond die veel beweging nodig heeft. Hij kan goed alleen thuisblijven; als je weg bent ligt hij gewoon te slapen, hij heeft nog nooit iets gesloopt o.i.d., alleen als je eten laat slingeren, is dit wel ‘verdwenen’ als je thuiskomt.


Ook is Fred waaks, maar geen echte blaffer. Heel belangrijk bij het overwegen van de adoptie van Fred is het volgende: hij kan schichtig zijn naar mensen die hij nog niet kent.
Let echt op; Fred kan bijten. (vanuit angst)
Let op: Fred kan absoluut NIET met katten en/of kinderen!
Als Fred je eenmaal echt vertrouwt, is hij de liefste hond ooit en zal hij dit niet doen. Uit bescherming voor zichzelf draagt hij momenteel op drukke plekken een muilkorf en een tuig met daarop de tekst ‘niet aaien’.
Overigens laat zijn baasje hem op het strand en in het park en bos wel loslopen. Bij interesse voor Fred legt ze graag alles over hem uit. Fred kan ook niet met iedere hond overweg, dus mocht er al een hond aanwezig zijn, hangt het er vanaf of het klikt tussen de twee.


Fred is groot fan van autorijden en een ervaren winter kampeerder! Ook kan hij goed naast de fiets rennen en heeft ook wat ritjes met de bakfiets gemaakt. Bovendien is hij sportief en rent hij braaf mee tijdens het hardlopen.
Wel willen we hier de kanttekening bij maken dat Fred wat ouder begint te worden en het actief zijn met hem hierdoor ook gedoseerd moet worden aangeboden.
Verder is Fred met zijn 30 kg wel een sterke hond; hij kan aardig trekken aan de riem (vooral als hij hoog in zijn energie zit, daarna niet meer).
De reden van herplaatsing is dat zijn huidige baasje Fred niet meer kan bieden wat hij nodig heeft, zoals structuur en stabiliteit. Fred is daarom op zoek naar een vaste, liefdevolle plek.
Het allerbelangrijkste hierin is het vinden van een laatste thuis voor, zoals het baasje hem zelf noemt, haar lieve vriend.
Wat ze wel erg zou waarderen, is om af en toe updates inclusief foto’s van hem te ontvangen. Ze schrijft:
……Mijn hart is werkelijk waar in duizenden stukjes gebroken bij het maken van deze keuze. In de ideale situatie zou het mogelijk zijn om hem nog eens op te zoeken…….


Wat we verder nog meer over Fred kunnen vertellen is dat hij in het bezit is van een Europees paspoort. Ook is hij gecastreerd, gechipt en altijd netjes ingeënt, ontvlooid en ontwormd.
Fred is een mix van Duitse staander x Duitse herder x Pointer en heeft diverse cursussen goed doorlopen.
Hij is erg leergierig, intelligent en gehoorzaam. Als hij je vertrouwt is hij erg aanhankelijk en knuffelt hij erg graag.
Hij is absoluut geen allemansvriend, dus Fred i.c.m. onbekende/visite zal altijd een groot punt van aandacht zijn én blijven.
Qua gezondheid is Fred nog fit, maar niet meer zo soepeltjes als enkele jaren geleden. Qua brokken krijgt hij Royal Canin Gastro-intestinal. Verder zijn er geen bijzonderheden.
Een paar uurtjes alleen zijn lukt Fred prima en zoals al benoemd is autorijden iets wat hij enorm graag doet.


Waar we naar op zoek zijn voor Fred is:
• Een baas/baasjes zonder (klein)kinderen en zonder katten
• Een baas/baasjes met kennis/ervaring met/van honden met een rugzakje
• Een woonomgeving waar weinig aanloop is van familie / vrienden/onbekenden
• Tijd en ruimte (in de agenda) actief met hem bezig te kunnen zijn, maar ook de tijd en het geduld hem de tijd te geven vertrouwen in je/jullie te krijgen.
• De voorkeur heeft een prikkelarme(re) woonomgeving.
• Een baas/baasjes die zich er heel erg bewust van is én blijft dat Fred KAN bijten.


Denk(en) jij/jullie Fred een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Fred te bieden hebt.
Fred is woonachtig in Rotterdam


LET OP TER INFO:
Omdat Fred niet zo gek is op/met onbekende zullen er meerdere kennismakingen plaatsvinden voordat hij mee gaat naar zijn forever home.
Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.