Super lieve Bex (11) een prachtige Podengo-Mix zocht een fijne mand en heeft deze gevonden!

Super lieve Bex (11) een prachtige Podengo-Mix zocht een fijne mand en heeft deze gevonden!


 

UPDATE 27/9:
Onze lieve Bex (12) is afgelopen week verhuisd naar zijn gouden mandje waar hij de komende jaren nog heerlijk mag gaan genieten.
Zojuist heb ik de nieuwe eigenaar gesproken die me kon vertellen dat Bex het heel goed doet en zelfs op zijn leeftijd nog heerlijke lange wandelingen maakt. Per dag 2 x ruim een half uur en 1 x ruim een uur en dat in de volle natuur, want daar woont hij nu zo goed als naast
Lieve jongen, het gaat je goed! ❤
UPDATE 19/9:
2 weken geleden is er een kennismaking geweest tussen Bex en een potentiëel nieuw baasje. Deze kennismaking is heel goed verlopen en Bex was al heel snel zeer ontspannen bij meneer.
Na een aantal dagen “bedenk-tijd” en een contact moment vernam ik het geweldige nieuws van de huidige baasjes dat Bex mag/gaat verhuizen naar het prachtige Friesland! ❤
Aankomende woensdag 21/9 (wegens omstandigheden een nieuwe datum, want het was 7/9) zal Bex naar zijn nieuwe baasje verhuizen en zal hij een meer dan platina mandje krijgen met heerlijke wandelingen in een natuurrijke omgeving, voldoende rust(momenten) en de volle aandacht in alle rust ❤
Geniet maar lekker van je oude dag lieve jongen!

Hallo allemaal,
Mijn naam is Bex, een prachtige Podengo-mix reu van net 11 jaar en helaas moet ik op zoek naar een nieuw gouden mandje.
Ik ben vrij bescheiden van nature, maar Kim van N’Djoy vind dat ik deze keer toch maar iets minder bescheiden moet zijn, want ik ben gewoon echt een hele leuke hond!
Dus, ik ga m’n best doen jullie wat meer over mezelf te vertellen.
Ik kom oorspronkelijk uit Spanje, maar ben op de leeftijd van 1.5 jaar oud bij mijn huidige baasjes komen wonen.
Veel mensen vinden me prachtig met m’n wilde lokken en lichtbruine ogen, en ondanks dat ik 11 ben zie ik er inderdaad nog best goed uit, al zeg ik het zelf.
Ik ben nog erg vitaal en speels, ben enorm dol op wandelen in het bos of op het strand en achter een bal of tak aanrennen vind ik ook heerlijk om te doen. Het terugbrengen ervan laat ik liever aan anderen over….


Verder hou ik ook ontzettend van geborsteld worden. Dat is met mijn vacht ook wel een must, dus daar gaat wel wat tijd in zitten. Als we na een tijdje dan klaar zijn vind ik dan ook dat ik een snackje heb verdiend, logisch toch!
Ik ben buitenshuis, als ik je niet ken, verlegen te noemen. Ik wacht dan “graag” af of ga nieuwe en dus voor mij spannende dingen liever uit de weg.
Kom je bij mij thuis op visite dan is dat een heel stuk minder en kom ik graag met je kennismaken.
Als ik buiten ergens van schrik, vind ik het lastig dit los te laten en blijft dat terugkomen in gelijke situaties. Van nature ben ik absoluut conflict vermijdend.


Mijn roedel is mijn alles, ik ben gelukkig bij hen en vind het heerlijk als we kroelen, knuffelen en ik snackjes krijg.
Ik ben gewend aan (hele) kleine kinderen binnen mijn roedel en dat gaat heel goed, maar mijn baasjes merken aan mij dat ik de drukte in een jong bedrijvig gezin niet zo prettig vind.
Vreemde (drukke) kinderen vind ik spannend, vooral als ze veel geluid maken en/of met een bal spelen.
Als het gaat om mijn karakter/gedrag dan kan ik met trots zeggen dat ik echt een hele fijne lieve hond ben. Ik ben, als we elkaar kennen, makkelijk in de omgang. Ik ben zindelijk, kan prima loslopen en trek niet aan de lijn. Ik heb geen jachtinstinct en ga dus ook niet achter katten, konijnen of vogels aan, wat ik wél leuk vind om te doen is watervogels najagen, maar daar blijft het bij….


Met vreemde honden kan ik doorgaans prima, soms ben ik wel bang en vind ik het erg spannend allemaal. Ik heb een beste vriendje (een kleinere hond, zie op de foto) waar ik regelmatig hier thuis mee speel en ik kon het prima vinden met de katten waar ik mee heb samengeleefd (helaas beide overleden)
Verder ken ik een paar basistrucjes zoals zit, af en kom.
Ik heb verder geen hondentraining/cursus gevolgd. In de auto ga ik wel mee, maar echt te popelen sta ik er niet om.
Mijn gezondheid is goed te noemen, ik ben voor mijn leeftijd nog erg fit en vitaal en er zijn geen bijzonderheden te benoemen. Ik ben gecastreerd, gechipt, ontwormt en ontvlooit.


Nu vragen jullie je natuurlijk af waarom ik op mijn leeftijd nog herplaatst wordt en dat snap ik.
Zelf sta ik er ook niet om te springen, maar hopelijk wordt het voor mij een goede keuze en gaat het mij uiteindelijk meer “ontspannen”.
Mijn huidige baasjes hebben onlangs een 2e kindje erbij gekregen en dat i.c.m. gezondheids-issues zorgt ervoor dat ze mij niet meer dat kunnen geven wat ik nodig heb om te kunnen “ontladen”.
Ik heb namelijk veel wandeltijd (2-3 uur per dag) en aandacht nodig om mijn opgebouwde spanning kwijt te kunnen.
Dat vind ik echt heerlijk en heel fijn en is echt een belangrijk punt voor mijn nieuwe baasjes om te beseffen.


Als er meer rust is bij mijn toekomstige baasjes en ik ouder word zal dit zeker wel minder worden, maar voor nu lukt het me nog prima mee te lopen.
Nu ik minder wandeltijd krijg bij mijn huidige baasjes merken zij dat ik meer spanningen en angst heb en dat vinden ze heel erg. Ze gunnen me meer dan dat zij me voortaan kunnen bieden.
Als ik zelf mag kiezen waar ik zou willen komen te wonen dan zou ik het heel fijn vinden als dit is bij:
• Een alleenstaande/echtpaar/gezin met kinderen 10+
• Een thuis met ruimte om mezelf terug te kunnen trekken als ik daar behoefte aan heb.
• Mensen die van wandelen (en borstelen) houden
• Mensen die kunnen accepteren dat ik verlegen/angstig ben en liever thuis blijf dan mee moet naar een verjaardag/het terras.
• Een thuis waar al een andere stabiele sociale hond is, dat zou heel gaaf zijn.
• Iemand die beseft dat ik 11 ben en mijn laatste jaren graag bij jou wil blijven wonen.


Denken jullie Bex een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Bex te bieden hebt.
Bex is woonachtig in de omgeving van Haarlem
Mocht je interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.