Even voorstellen…N’Djoy-vrijwilligers: gastgezinnen

n'djoy-plaatje-hondenpoot-voor-hulp-aan-honden-en-hun-baasjes-omgeving-cuijk-even-voorstellen-ndjoy-vrijwilligers-gastgezinnen

Even voorstellen…N’Djoy-vrijwilligers:
gastgezinnen

29 mei 2018

Zoals bij de meeste van jullie wel bekend heeft N’Djoy ook gastgezinnen. Graag stel ik er vandaag 2 aan jullie voor.

De gastgezinnen hebben ieder hun eigen “wensen/voorwaarden” kenbaar gemaakt tijdens het kennismaking-gesprek, waardoor er bij voorbaat al kan worden ingeschat of een hond juist wél of juist niet in een bepaald tijdelijk thuis zou kunnen passen.


Zo hebben we een gezin die alleen crisis-opvang wil doen, een gezin die alleen de wat grotere honden wil opvangen, een dame die in een appartement woont en daardoor alleen een kleine hond kan opvangen en ook een gezin met een eigen hond die alleen met reuen kan. Tot slot is er ook nog een gezin met een jong kind, honden en konijnen. Ook dat moet maar net een match zijn met de hond die hulp nodig heeft.

N’Djoy heeft momenteel 6 gastgezinnen en 1 opvang mogelijkheid waar aangeklopt kan worden in geval van acute nood voor kleine honden.

Van bovenstaande gezinnen zijn er 2 actief geweest voor honden die vrij acuut een tijdelijk thuis zochten.

Deze 2 gezinnen stellen zich nu anoniem aan jullie voor. Waarom anoniem?

Omdat N’Djoy er voor gekozen heeft het belang van de hond en het gezin voorop te stellen.

Honden kunnen om allerlei redenen in een gastgezin terecht komen en om geen problemen te krijgen is dit een transparante regel die ingevoerd is.


De gastgezinnen aan het woord:

“Wij vormen één van de gastgezinnen bij N’Djoy en stellen ons huis en terrein ter beschikking aan honden die behoefte hebben aan ruimte en rust om weer even echt hond te kunnen worden.

Wij hebben de mogelijkheid actief met de hond bezig te zijn en dat zie je terug in het resultaat wat je bereikt.

Via Facebook ben ik in contact gekomen met N’Djoy doordat ik een oproep zag met de vraag naar gastgezinnen

Wij bieden een plaats aan voor honden die het nodig hebben om tijdelijk elders te verblijven, omdat hun eigen baas er even niet toe instaat is of omdat er een nieuwe baas moet worden gevonden.

Wat wij zo leuk vinden aan het gastgezin zijn, is de uitdaging om bij een hond, die de vreugde en het “hond zijn” verleerd lijkt te zijn, weer terug te brengen tot hun originele zelf/ik……..”


“Hallo allemaal,

Wij zullen ons even voorstellen.

Ik heb drie kids, twee honden, konijnen en hamsters.

Ik ben een echte dierenliefhebber vooral honden.

Via Facebook ben ik bij Kim terecht gekomen en hebben we kennisgemaakt.

Al snel belde ze mij op met de vraag of ik een plekje had en inmiddels hebben we dus ook een aantal weken een hond in de opvang gehad.

Nadat deze hond weg was hebben we een tijdje niks aan opvang gedaan. Je gaat je toch hechten aan ze.

Wij zijn gastgezin geworden omdat ik het geweldig vind om honden een fijne liefdevolle omgeving te bieden en al helemaal als ze het heel hard nodig hebben.

En Kim ga zo door met wat je doet je bent een kanjer!”

(Kim zegt: Bloos Bloos)


Dank jullie wel lieve mensen “van hierboven”. Jullie zijn toppers!! Voor N’Djoy, maar als allereerste voor de honden die jullie hebben geholpen!! Een diepe buiging! ♥

Denk je na het lezen van deze verhalen, ‘hey dat lijkt ons/mij ook wel wat, gastgezin worden?’ Stuur me dan gerust een mailtje via Facebook of via info@ndjoy.nl