Bas is herplaatst!

Bas is herplaatst!

bas-herplaatsing-herdershond-ndjoy-brabant


Update 22 augustus 2017 van de oorspronkelijke eigenaar

Hoi Kim. Nogmaals willen we je bedanken voor wat je voor ons gedaan hebt. Bas heeft een nieuw plekje. Ook de nazorg is geweldig. Bas mis ik nog elke dag . Mijn verstand zegt dat het veel beter is en hij de aandacht krijgt die hij verdient. Mijn hart zegt iets anders. Maar de aandacht die jij er nog steeds aan besteed door de foto,s en straks het filmpje doet heel erg goed. Hij is nog steeds volgens mij een blije hond, misschien zelfs blijer. En dat stond voorop bij ons. Nogmaals bedankt voor alles en we spreken elkaar vast nog eens. Groetjes meta


Update 17 augustus 2017: Bas is herplaatst!

Gistermiddag is Bas met z’n nieuwe baasje meegegaan. In één week tijd is het gelukt om voor deze lieve onstuimige kanjer een nieuwe gouden mand te vinden! 😊Hij gaat zelfs samenleven met een andere jonge reu. Verder gaat hij trainingen krijgen om hopelijk z’n energie om te zetten in gerichte opdrachten en actieve oefeningen zoals speuren, behendigheid en bewaken.

Succes Bas en zet ‘m op!

Dank aan al onze Facebookvolgers voor het delen en taggen!


Update 12 augustus 2017

Er zijn al vier geïnteresseerden voor Bas, geweldig dus! Allen zitten in de hondensportwereld en ik heb met drie van hen al telefonisch e.e.a. besproken. De vierde persoon bel ik later vandaag.

Afspraken en kennismakingen volgen aankomende week. Indien het bij het eerste bezoek klikt tussen de potentiële nieuwe baas en Bas, dan gaat Bas gelijk mee naar zijn nieuwe stek. Enorm bedankt voor al jullie tags en reacties alsook het delen van de oproep van Bas. Wordt vervolgd…


Bas zoekt  met spoed een thuis

9 augustus 2017

Bas is een herderpup van 9 maanden, een schitterende kruising Hollandse-Mechelse herder (reu, gecastreerd).

Er wordt voor Bas met spoed een nieuw thuis gezocht omdat hij meer nodig heeft dan dit gezin kan bieden. Ontzettend knap dus dat deze baasjes hulp hebben in geschakeld om het beste thuis te vinden voor deze pup!

Als puppy heeft Bas kort een puppycursus gevolgd en dat was geen succes. Op deze cursus werd wel met koekjes gewerkt maar de honden werden op negatieve wijze gecorrigeerd. Ondanks dat Bas toen al meer aandacht nodig had – en dit ook gevraagd is door de baasjes – werd dit afgedaan met: daar kunnen we niets mee. Heel erg spijtig. Zo zie je maar weer dat een goede hondenschool heel belangrijk is!

Omdat Bas geen extra aandacht kreeg in de grote klas, slaagde hij niet voor de puppycursus. Hierdoor mocht hij niet doorstromen naar de volgende cursus. De baasjes hebben het er toen maar bij laten zitten.

bas-herplaatsing-herder-pup-ndjoy-brabant

Het is een lieverd

Bas is in huis een lieverd, hij knuffelt graag met z’n vrouwtje waarbij hij liefdesbeetjes geeft en het ook echt fijn vindt om te kroelen. Kriebelen over zijn buik en borst zijn favoriet!

Hij kan heerlijk bij je komen liggen, hij luistert uitstekend, sloopt niets en kan goed alleen thuis blijven (een uurtje of 5).

’s Avonds slaapt hij op zijn dekbed/deken in de bijkeuken. Hij heeft nooit in een bench gezeten, dus bij een nieuwe baas is dit ook niet nodig.

Als de deurbel gaat reageert hij daarop door te gaan kwispelen en te gaan kijken wie er is, visite wordt vrolijk onthaald. Hij blaft niet als de bel gaat.

Bas is dol op balletjes en hij zal deze ook zeer fanatiek gaan halen als je deze weggooit.

Hij legt ze ook weer netjes voor je voeten neer. En als je tegen hem zegt: “ik kan er niet bij…”, dan legt hij het balletje nog dichterbij. Op een voorwaarde: dat je ‘m weer weggooit! 🙂

Ook een flos/trekspeeltje is iets waar hij fanatiek mee speelt. Hierbij is het wel wat meer opletten voor je vingers. 😉

bas-herplaatsing-herderpup-ndjoy-brabant

Waarom wordt deze leuke hond herplaatst?

Ik hoor je denken: waarom moet zo’n leuke hond worden herplaatst? Deze mooie hond is gekocht bij wat achteraf waarschijnlijk een zogenaamde broodfokker in St. Oedenrode bleek te zijn. Beide ouders zijn wel gezien door de baasjes, maar waarschijnlijk zijn dat niet zijn echte ouders geweest. Hij werd in een schuur “gesocialiseerd”, een situatie waaraan we broodfokkers vaak herkennen (de pups groeien dan niet in een huiselijke omgeving op). Je kunt hier meer lezen over broodfokkers en hoe je deze kunt herkennen.

Bas is een ietwat nerveuze pup die daardoor veel hapt en snept. Dit is deels puppygedrag, maar deels ook iets wat in zijn aard zit. Het kan ook zijn ontstaan door de opvoeding die hij tot nu toe heeft gehad.

Zijn bijtgedrag heeft er tot nu toe voor gezorgd dat er vier volwassen dusdanig hard zijn gebeten in hun handen dat het bij twee daarvan tot bloedens toe geweest is. Ook heeft hij twee kleinkinderen in en naar het gezicht gehapt met een schram(metje) tot gevolg.

Voor de baasjes is het de druppel geweest dat Bas zijn vrouwtje heeft gebeten als reactie op een correctie die hij kreeg. Als het vrouwtje hem corrigeert, dan reageert hij daar altijd op door te happen naar het vrouwtje. Deze keer beet hij.

Zijn bijtgedrag laat hij buitenshuis zien. Hiermee bedoel ik ook in hun vakantiehuisje, niet alleen buiten.

Tijdens mijn bezoek en het gesprek dat ik heb gevoerd viel me op dat de pup (o.a. door onwetendheid en door de korte cursus die gevolgd is) niet op een positieve manier wordt gecorrigeerd. Bij een nerveuze hond werkt dat al gauw nog meer “op de zenuwen” en dit zal bijdragen aan zijn bijtgedrag.

Het gezin heeft er voor gekozen Bas te laten herplaatsen zodat eventuele incidenten binnen dit gezin worden voorkomen en om ervoor te zorgen dat Bas het leven krijgt wat hij verdient. Om die reden noemen wij dit ook wel een spoedherplaatsing, je snapt dat een situatie als deze onhoudbaar is, met name als gezinsleden bang worden voor de hond.

N’Djoy gaat graag op zoek naar die gouden mand én baas voor deze mooie herderpup!

bas-herplaatsing-herdershond-pup-ndjoy-brabant

Wat zoekt N’Djoy voor deze herder?

N’Djoy zoekt mensen die ervaring hebben met een herder of een soortgelijk ras en ook weten hoe je een pup op een positieve manier opvoedt tot een evenwichtige volwassen hond.

Deze herderpup komt waarschijnlijk uit werklijnen. Dit betekent dat er echt met hem moet worden gesport of gewerkt. Ik denk dat je Bas met een hondensport ontzettend zult plezieren. Hij is er zeker leergierig en gemotiveerd genoeg voor.

Bas heeft (met uitzondering van een enkele keer op een afgesloten veldje) nog nooit echt los mogen lopen. Naast een balletje gooien in de tuin en 4 wandelingen/wandelingetjes per dag aan een korte lijn heeft Bas nog weinig mogen proeven van het “lekker los gaan in het bos”. Om o.a. die reden trekt Bas dus ook nog aan de lijn.

Een nieuwe baas moet naast geduld ook voldoende tijd willen investeren in Bas om hem te leren aan de lijn te lopen, los te lopen en terug te komen als hij wordt geroepen.

Bas is een binnenhond maar zou het prima doen als hij de hele dag lekker buiten zou mogen ravotten. Een echte erfbewaker zal het niet zijn.

bas-herplaatsing-jonge-herder-ndjoy-brabant

Commando’s en leerpunten

Hij kent de commando’s zit – lig – poot – terug.

Deze pup heeft nog wat leerpunten. Als hij mee mag in de auto dan weet ‘ie niet hoe snel hij erin moet springen. Maar daarna heb je vanaf “starten motor” tot aankomst op de plaats van bestemming een geen radio meer nodig, je hebt al een blaffende en piepende hond in de auto! Hier is ook nog eer aan te behalen.

Zoals veel honden valt ook Bas uit naar auto’s, fietsers en motoren. Of hij er echt achteraan zou gaan is de vraag, maar dat is onbekend omdat hij nooit los is.

Bas heeft alle entingen gehad behalve de kennelhoest. Hij is gechipt (en geregistreerd) en gecastreerd. Hij is zindelijk.

Andere dieren

Met teven kan hij prima, reuen is wisselend en zal moeten worden geprobeerd.

Met andere dieren (konijnen, kippen, paarden) is hij niet echt bekend. Katten zijn ook en interessant jachtobject om achteraan te gaan, wij denken dat het niet zo’n goede match zal zijn als hij bij katten komt te wonen.

Bas krijgt geperste brokken van Farmfood. Hij heeft gevoelige darmen en na e.e.a. geprobeerd te hebben (gewone brok, vers vlees enz.) is het deze brok geworden waar hij het heel goed op doet. Deze brok is wat duurder dan gemiddeld. Hou hier dus ook rekening mee. 😉

Kinderen?

Bas wordt bij voorkeur geplaatst in een gezin met kinderen in de leeftijd 12+, dit in verband met het happen/sneppen/bijten.

Indien je bekend bent met dit ras/dit type (werk-)hond en ook je kinderen dat gewend zijn (maar jonger zijn dan 12 jaar) neem dan gerust contact met me op voor een gesprek of een kennismaking met Bas.

Meer informatie / contact

Deze hond woont in de regio Nijmegen. Wil je meer informatie over Bas of een kennismaking? Neem dan snel contact met me op!