Veiligheid op de website van N’Djoy

Veiligheid op de website van N’Djoy

icoontjes-ssl-veiligheid-website-ndjoy-brabant
N’Djoy heeft aandacht besteed aan de veiligheid van de eigen website. Sinds januari 2017 heeft N’Djoy een veilige website door het gebruik van SSL. We hebben nu een SSL-certificaat geïnstalleerd en de hele website is omgebouwd, zodat je onze website veilig kunt bezoeken: zonder zorgen over je persoonlijke gegevens.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer; een encryptieprotocol dat de communicatie beveiligt.

Om het in het Nederlands te zeggen: SSL zorgt voor een versleutelde veilige verbinding tussen jou (onze websitebezoeker) en de website met SSL (in dit geval N’Djoy).

Alle data die wordt verstuurd tussen jouw internetbrowser en de server waar onze website op staat, wordt versleuteld verzonden (data-encryptie). Deze gegevens zijn niet te onderscheppen door kwaadwillenden. SSL zorgt er ook voor dat je daadwerkelijk verbinding hebt met de website waar je dénkt verbinding mee te hebben (dat heet authenticatie).

Hoe herken je een beveiligde website met SSL?

Websites die gebruikmaken van een SSL-certificaat zijn makkelijk te herkennen voor iedereen. Gewone websites beginnen met http en websites met een SSL-certificaat beginnen met https.

Als je in de adresbalk van je internetbrowser https:// ziet, dan bezoek je een website die werkt met een beveiligde verbinding. De meeste internetbrowsers geven daarnaast informatie over de website door symbolen te tonen.

Als je Google Chrome gebruikt voor internet, dan kun je aan onderstaande icoontjes zien of een website gebruik maakt van SSL.icoontjes-ssl-veiligheid-website-ndjoy-brabant

Let op! Als er alleen https in je internetbrowser staat, dan wil dat niet zeggen dat de site die je bezoekt veilig is! Als er een i staat, dan kun je daarop klikken om meer informatie te lezen. Een website met alleen een i is niet veilig, niet volledig veilig, of niet op de juiste manier beveiligd. Je loopt nog steeds het risico dat je persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen.

symbool-i-in-plaats-van-slotje-https-veiligheid-website-ndjoy-brabant
Een voorbeeld van een website die wel begint maar https, maar een i heeft in plaats van een slotje.

Zoals je ziet heeft N’Djoy wél het groene hangslotje, waarmee je de garantie hebt dat de volledige website beveiligd is.

veiligheid-website-ndjoy-brabant-ssl-groen-hangslotje
Het hangslotje op de website van N’Djoy is groen, de volledige website is beveiligd.

In andere internetbrowsers ziet het er ietsje anders uit, maar in je adresbalk zul je meestal een slotje zien staan, zodat je weet dat je met een veilige website te maken hebt. De website van N’Djoy is beveiligd in iedere browser die je gebruikt om mee te internetten.

Waarom heeft N’Djoy de website omgebouwd naar SSL?

Het was best veel werk en ik had er hulptroepen voor nodig omdat ik dit zelf niet kan. Toch heb ik hiervoor gekozen omdat een SSL-certificaat de garantie is jij ook daadwerkelijk de website van N’Djoy bezoekt en niet stiekem wordt omgeleid naar een onveilige website die helemaal niets met N’Djoy te maken heeft. Daarnaast worden alle data versleuteld verzonden en zo kun je met een veilig gevoel mijn website bezoeken.

Als je overigens gebruik maakt van een openbare WiFi-hotspot en je wil mij bijvoorbeeld een mailtje sturen via het contactformulier, dan moet je je gegevens achterlaten. Nu de website van N’Djoy beveiligd is, kan er – ook met openbare WiFi – niemand meekijken. Als ik dit niet had laten doen, dan had een kwaadwillende heel eenvoudig kunnen zien wat je allemaal invult. En dan hadden jouw persoonlijke gegevens gebruikt kunnen worden voor vervelende dingen!

Wil je meer lezen over SSL, wat de symbolen betekenen en waar je op moet letten bij het surfen op internet? Klik dan hier voor de handige uitleg van Google over de icoontjes.


uitleg-ssl-ndjoy-brabant-veiligheid-website

Ik hoop dat je wat aan deze uitleg over de veiligheid van mijn website hebt gehad!