Succesverhaal: de herplaatsing van Cato

Cato-succesvolle-herplaatsing-ndjoy-cuijk-hond-foto-voorkant-zittend-succesverhaalSuccesverhaal: de herplaatsing van Cato

N’Djoy bestond nog maar pas toen ik een e-mail kreeg met de vraag of ik wilde helpen bij het zoeken naar een nieuwe baas voor Cato, een Franse Bulldog-teef van net 5 jaar. Mijn zorg ging en gaat vooral naar de honden die leven in armoede, maar ik wil graag hulp bieden in andere situaties! Dus ik zei ja tegen de vraag om Cato te helpen een nieuw thuis te vinden. Zij is succesvol geplaatst! Onderaan de updates kun je het oorspronkelijke verhaal van Cato teruglezen.

Ik zei op Facebook: “Niet te geloven. Binnen een recordtijd (twee dagen!) werd er een geschikt gezin gevonden voor Cato! Ze verhuisde naar haar nieuwe nieuwe baasjes en de eerste berichten waren direct positief. Cato gedroeg zich of ze er al jaren woonde.”

Cato-succesvolle-herplaatsing-ndjoy-cuijk-hond-foto

Van de oorspronkelijke eigenaars kreeg ik een prachtige kaart, een oprechte dank je wel en een cadeaubon omdat ik hielp bij het vinden van een nieuw thuis voor lieve Cato. Geweldig fijn dit te mogen ontvangen, ik heb het met alle liefde en plezier gedaan!

bedankt-nieuwe-baasjes-cato-kaart

Mocht jij ook door omstandigheden genoodzaakt zijn afstand te doen van je geliefde hond…Of kan ik je helpen door er juist voor te zorgen dat hij bij jou kan blijven omdat je financieel in een onprettige situatie zit? Laat het me weten via een mailtje. Dan zoeken we samen naar een oplossing!

Oorspronkelijk bericht op de Facebookpagina van N’Djoy
met als doel een fijn thuis te vinden voor Cato

Er wordt afstand gedaan van Cato omdat er door onvoorziene omstandigheden helaas te weinig aandacht nog uit gaat naar d’r. De eigenaar heeft daarom de hele moeilijke beslissing moeten maken om haar te gaan herplaatsen. De eigenaar wil dus alleen maar het allerbeste voor Cato. Laten we haar daar bij gaan helpen, en deel dit bericht dan dus ook aub.

Hierbij een uitgebreide kennismaking met Cato:

Cato is geboren op 19 januari 2011 en is geënt, gechipt en gesteriliseerd.
Ze is erg speels en enthousiast, soms springt ze daarom tegen je op, maar met wat positieve training is dit makkelijk te veranderen. Natuurlijk heeft ze ook haar rustige momenten waarbij ze lekker ergens in huis of buiten (in de zon) gaat liggen.

Cato is kinderen van vrienden/familieleden gewend, toch lijkt het de eigenaar beter Cato niet te plaatsen bij kleine kinderen, dit omwille van het tegen mensen op kunnen springen. Grotere kinderen daarentegen zijn geen enkel probleem.

Ze kan goed alleen thuis zijn en zal niets kapot maken in huis. Wat betreft speeltjes ligt dit net iets anders, hier heeft ze behoefte aan een goede kwaliteit speelgoed zoals speeltjes van Kong of tennisballen. Overige speeltjes zijn anders wel snel kapot.
Cato houdt veel van spelen en heerlijk knuffelen en kroelen. Buiten speelt ze o.a. graag met stokken. Als ze een stok of bal in haar bek heeft dan laat ze die niet zo maar los. Ook hier voor de nieuwe eigenaar een mooie uitdaging dit spelenderwijs en op een positieve wijze om te buigen naar het wenselijke gedrag, loslaten op commando met als beloning wat lekkers!

Met andere honden kan ze goed overweg. Ze speelt met groot en klein. Katten vindt ze ook leuk, maar dan op een verkeerde manier. Ze jaagt ze graag weg, dus katten en Cato….. dat is niet zo geschikt…

Cato houdt erg van lang en veel wandelen en trekt daarbij 50/50 aan de riem. Ze kan flinke afstanden wandelen zonder dat ze ook maar last krijgt van de bij Bulldogs welbekende benauwdheid. Alleen met warm weer is veel wandelen met Cato niet aan te raden, dit omdat ze een Bulldog is en ze dus een korte snuit heeft. Deze rassen hebben snel last van benauwdheden, vooral met warmte. In de regen wandelen vind Cato, net als ons mensen, niet heel fijn…. en soms….. soms wil ze gewoon lekker in haar mand blijven liggen in plaats van naar buiten gaan om te gaan lopen.

Tijdens het wandelen in het dorp blijft ze meestal aan de riem, Cato heeft namelijk de neiging achter auto’s en andere voertuigen aan te gaan. In het bos of op andere plaatsen waar geen voertuigen komen loopt ze wel los en dit doet ze best netjes. Maar Cato is en blijft een enthousiaste dame, dus als er mensen of andere honden aankomen zal ze deze blij willen gaan begroeten. Ook bij het zien van o.a. een konijn is ze niet meer te stuiten…… Maar ach…. een beetje ondernemend zijn heeft ook z’n charmes.

Cato heeft zowel de puppy-cursus als de vervolg cursus hierop gehad. De puppy cursus ging goed, maar de tweede cursus verliep iets minder goed volgens de eigenaar. Omdat er tijdens deze cursus ook oefeningen waren die los werden gedaan, was dat voor Cato HET moment om er lekker tussenuit te piepen.
Ondanks dat kan ze op commando naar haar plaats, zitten, wachten met eten als ze brokjes krijgt en ook op andere momenten wachten als dat nodig is.

Cato is absoluut geen blafhond. Alleen als de bel gaat en er komt visite binnen of als er voor haar gevoel echt iets is waar ze voor moet waken zal ze wat blaffen en actief zijn. Afhankelijk van wat het bezoek doet (haar uitbundig begroeten of juist met rust laten) zal Cato’s houding bepalen, lekker druk worden of al snel er weer rustig ontspannen bij gaan liggen. En soms….. soms heeft ze even de dolle 5 minuten, dan rent ze rondjes dat het een lieve lust is!

Kort samengevat:
Cato is een erg sociale, energieke, eigenwijze lieve en gezellige hond die nog her en der de nodige training nodig heeft. Het fijne hiervan is dat het de band met de nieuwe eigenaar gelijk versterkt als dit middels een positieve trainingsvorm gebeurt. Zowel Cato als een nieuwe eigenaar zullen er dus veel plezier aan beleven dit samen te doen. Ze verdient het om, net als iedere andere hond, een heel lieve baas te vinden!
Heb jij de tijd om lekker met haar te wandelen en wat te trainen, een fijne tuin waar ze in kan ravotten en ben je op slag verliefd geworden op deze knappe dame….Voor meer informatie over, of een kennismaking met Cato: mail me dan op info@ndjoy.nl