Succesverhaal: herplaatsing van Selly

selly-hond-buitenland-woonde-in-nederland-eigenaar-terminaal-gouden-mandje-gevonden-door-ndjoy

Succesverhaal: de herplaatsing van Selly

Ook voor Selly is het gelukt een gouden mandje te vinden! De meneer die Selly af en toe al eens verzorgde als het vrouwtje afwezig was – en in wie Selly ook vertrouwen heeft gekregen – heeft haar deze gouden mand geboden. Op 15 mei 2016 schreef ik op Facebook: “Het vrouwtje van Selly verblijft nu in een rusthuis en Selly wordt liefdevol opgevangen en kan gaan wennen aan haar nieuwe thuis. Bedankt, ook namens Selly, voor al jullie hulp!”

Oorspronkelijk bericht op de Facebookpagina van N’Djoy
met als doel een fijn thuis te vinden voor Selly

N’Djoy kreeg een verzoek om te helpen bij het zoeken naar een nieuw baasje voor Selly. Voor Selly is hier wel enige haast bij. Haar baasje is ernstig ziek en zal op zeer korte termijn komen te overlijden. Graag stel ik Selly dus ook aan jullie voor, zodat we met elkaar op zoek kunnen gaan naar een geschikte mand voor deze zachtaardige lieve dame.

Selly is een kruising en komt uit Spanje waar ze in het asiel heeft gezeten, ze wordt ongeveer geschat op een jaar of 7 – 8. Ze is gesteriliseerd en in het bezit van een paspoort en nu zo’n jaar of 5 – 6 in Nederland. Wat deze dame heeft meegemaakt is niet bekend maar wat we wel weten is dat ze angstig is in veel situaties en ook tegenover kinderen en mannen. Wat mannen betreft, met wat geduld is haar vertrouwen wel weer te winnen, dit is gebleken uit een buurman waar ze gelogeerd heeft. Wat kinderen betreft, Selly is zeer betrouwbaar en loyaal, zal nooit agressie vertonen maar juist vluchtgedrag. Maar om haar een rustige stabiele omgeving te kunnen bieden zoeken we dus naar een thuis zonder kinderen.

Selly’s karakter is te omschrijven als een gevoelige zachtaardige hond, er zit echt helemaal geen kwaad in. Ze is erg trouw en loyaal aan haar baas. Buiten is ze wat angstig, maar niet overmatig. Als ze bang is vertoont ze vluchtgedrag, geen agressie. Los lopen is dus geen optie voor de korte termijn, misschien ooit.
Bij haar huidige vrouwtje is ze niet bekend geraakt met verre wandelingen, alleen korte steeds dezelfde routes. Voor een angstige hond ook prettig, zo wist ze waar ze aan toe was. Met geduld en training zal hier nog wel meer uit te halen zijn ben ik van overtuigd.

Selly kan goed met katten en ook met andere honden overweg en speelt ook graag met laatstgenoemde. Hoe Selly reageert op het samenleven met andere honden is onbekend. Dit kan 2 kanten op, misschien kan ze geen rust meer vinden en vind ze het continu te spannend, of ze trekt zich er juist aan op en wordt er zekerder van. Ik denk dat als er een rustige stabiele hond in huis is dit laatste wel eens heel goed zou kunnen gaan gebeuren. Drukke pups of drukke, waakse honden is geen match.

Selly heeft erge verlatingsangst en kan hierdoor niet alleen thuis blijven, ze gaat dan blaffen. Ze vernielt absoluut niets. Bij haar huidige baasje mocht ze ook op de bank en mee naar bed. Ze was eigenlijk overal waar haar baasje ook was.

In Spanje heeft Selly Leishmania* opgelopen. Door dagelijks een pilletje in te nemen is dit verder onder controle.

* Leishmania is een ziekte (parasiet in het bloed) die door zandvliegjes wordt overgebracht en (nog) alleen maar rondom de Middellandse Zee en zuidelijker voorkomt. Het is een ziekte waar een hond meestal niet meer vanaf komt maar goed te behandelen is met o.a. Allopurinol.

Wat zoeken we voor Selly…..? 
Het liefst een dame of een echtpaar die over geduld, tijd en rust beschikken om deze lieve honden dame een fijn vertrouwd forever home te bieden.

Ondanks dat Selly een hele lieve, sociale en absoluut geweldige hond is beseffen we ons dat haar “min-punten” ook niet makkelijk zullen zijn om haar snel te herplaatsen. Haar “niet alleen kunnen zijn” en haar ziekte zijn voor veel mensen waarschijnlijk al gelijk een reden om haar niet meer te willen.

Toch hopen we op juist die ene persoon die hier doorheen kan kijken en die tijd/zin heeft om samen met Selly te werken aan haar zelfvertrouwen. Door continu met haar te trainen ben ik er van overtuigd dat er nog heel veel winst behaald kan worden voor zowel Selly als haar toekomstig baasje.

Wat haar ziekte betreft zal ze haar verdere leven inderdaad tabletjes moeten blijven slikken. De aanschaf van de tabletten is geen hoge kosten post. (zal ‘ns achter de prijs aangaan)

Nog 1 “grappig” detail over onze Selly….. ze luistert naar de commando’s in het Duits…. 😉

Indien je na het lezen van dit verhaal nog meer info zou willen ontvangen over Selly of als je interesse hebt in haar, dan laat het me weten via info@ndjoy.nl of stuur me een privébericht via mijn Facebookpagina.

Delen jullie haar a.u.b. volop!! Ook deze lieverd verdiend het om weer een nieuwe gouden mand te vinden!