Shih Tzu-kruising 12 jaar heeft baasje

honden-die-een-baasje-zoeken-zowy-kruising-shih-tzu-maltezer (2)

Shih Tzu-kruising Zowy, 12 jaar, zoekt een baasje

Update: Zowy heeft een thuis gevonden!

N’Djoy is voor een lieve kleine bejaarde knapperd op zoek naar een laatste liefdevolle gouden mand.

Helaas is Zowy’s vrouwtje opgenomen in een verzorgingshuis en kan/mag Zowy niet mee. De kinderen van deze dame vangen Zowy nu op, maar kunnen hem, i.v.m. drukke banen en onregelmatige werktijden, niet de aandacht geven die hij verdient.

honden-die-een-baasje-zoeken-zowy-kruising-shih-tzu-maltezer (3)

Zowy is een gecastreerd boomer-reutje (shih tzu x maltezer leeuwtje), geboren op 21-09-2003 (ruim 12 jaar). Het is een ontzettend vrolijk en gezellig hondje die, ondanks dat hij volledig blind is aan zijn rechter oogje en heel slecht ziet met zijn linker oog, ontzettend vrolijk is. Voor z’n ogen moet hij tweemaal daags kunsttranen gedruppeld krijgen (6,50 euro per flesje). Dat klinkt als een enorme opgaaf maar dat valt wel mee, want Zowy weet inmiddels hoe het werkt.

honden-die-een-baasje-zoeken-zowy-kruising-shih-tzu-maltezer (1)

Hij is gezien zijn gewicht en leeftijd een beetje lui maar vindt wel alles leuk. Met zijn knijpbeestjes spelen, met de bal spelen (ook al ziet ie de bal niet zo goed meer) het is allemaal nog steeds leuk. Zijn overgewicht…. daar wordt momenteel aan gewerkt. Zijn vrouwtje heeft hem nogal verwend.

Door hem nu dieetvoer van de dierenarts te geven (Royal Canin) en 3 maal daags een fijn wandelingetje met hem te maken valt hij af. Hij zit hierdoor zichtbaar beter in zijn vel, wordt weer actiever, speelser en alerter. Naar verwachting is hij over een week of 4 (begin september) een heel eind op zijn streef gewicht.

honden-die-een-baasje-zoeken-zowy-kruising-shih-tzu-maltezer (5)

Hij is super met katten, die laat hij met rust tenzij de katten hem opzoeken, hetzelfde geldt voor andere honden en kinderen. Het is een lief sociaal diertje wat respect heeft voor anderen.

De familie vertelt…

“We hebben hem toen hij hier kwam logeren in een bench gelegd tijdens de eerste nacht. En vanaf dat moment ligt hij prinsheerlijk elke nacht in de bench zonder problemen en zoekt hij zelf zijn bench uit voor de nachtrust. Zijn mandje is voor overdag en als hij ’s avonds moe wordt kruipt hij uit zichzelf in de bench. Dit is echter een leenbench en kunnen we helaas niet met hem meegeven maar hij vindt dit echt zijn huisje”.
Vorige week vrijdag (29 juli j.l) is de familie met hem naar de dierenarts geweest om hem na te laten kijken en te horen wat de dierenarts te zeggen had over zijn gezondheid. Hij is daar ook meteen geënt en ze hebben te horen gekregen dat als hij maar afvalt Zowy nog zeker “een paar jaar mee zou moeten kunnen” en dit zeker niet een “meneertje van de dag is”.

honden-die-een-baasje-zoeken-zowy-kruising-shih-tzu-maltezer (4)

Wat wil de familie voor Zowy?

“Wat wij zoeken voor Zowy is bij voorkeur een rustig plekje. Hij heeft absoluut geen behoefte aan lange wandelingen dus voor een ouder paar of dame/heer op leeftijd zou dit wellicht een perfect hondje zijn. We hopen dat zijn volgende baasje rekening wil houden met zijn grootste hobby en dat is eten. Hij is door zijn vrouwtje daarin vreselijk “verwend” en daardoor zo dik geworden. We zien alleen wel dat nu hij minder eet, gezonder eet en geen snacks meer krijgt dat het echt een nog veel leuker en gezelliger hondje is dan voorheen. Het enige is, Zowy bedelt dus wel en zolang je dat gedrag maar negeert is het niet erg, maar ik hoop vooral voor Zowy dat zijn volgende baasje dat ook doet. Wat we het allerliefste willen voor hem is een liefdevol mandje.”

honden-die-een-baasje-zoeken-zowy-kruising-shih-tzu-maltezer (6)

Nog enkele weetjes over Zowy

Zowy vindt autorijden geen enkel probleem. Hij is heel erg makkelijk en verlangt alleen maar naar liefde en aandacht, dit verdient hij ook absoluut!

Hij is altijd onder behandeling geweest bij dezelfde dierenarts, zijn medisch dossier is opvraagbaar en inzichtelijk indien hier vraag/behoefte naar/in is door het nieuwe baasje.

Mocht u hem zien en op slag verliefd zijn geworden, of misschien iemand kennen die hem zijn laatste jaren, op een gezonde manier, wil vertroetelen, laat het me dan weten. Het zou geweldig zijn als deze lieverd een fijn nieuw thuis vindt, dat zal voor zijn huidige vrouwtje ook een rustgevende gedachte zijn. Helpt u mee met zoeken door Zowy’s oproep zoveel mogelijk te delen!? Bedankt, vooral namens hem!