Sjakie heeft een gouden mandje

Sjakie heeft een gouden mandje

sjakie-hond-baasje-gezocht-ndjoy-hulp-honden-baasjes


UPDATE 4 AUGUSTUS 2019

SJAKIE IS HERPLAATST!!! ❤❤❤

Vandaag heeft hij kennis gemaakt met zijn nieuwe baasje en dat voelde goed!

Sjakie is meteen mee-verhuist, gezien de klik als mede de afstand die er moest worden gereden was dit een weloverwogen keuze.

De eerste foto’s van Sjakie in zn nieuwe thuis zijn ontvangen

Het ga je goed lieve kleine jongen!!


Boxmeer/Cuijk, 25 juni 2019

Lieve kleine Sjakie, dat ben ik! Helaas moet ik op zoek naar een nieuw gouden mandje…..En ik wilde jullie daarom wat vragen…… Mag ik dan bij jou?

Ik ben een 6 jarige énorme knuffelkont (reu, gecastreerd) en zoals je kunt zien ben ik ook nog eens gruwelijk mooi! Ik dank deze goede looks aan een combinatie van de boerenfox gekruist met een vlinderhondje. Ik ben dan ook klein van stuk en weeg maar een kilo of 8.

Ik ben een actieve jongen die erg graag bezig is. Mijn vrouwtje heeft cursussen met mij gedaan en daar kon ik, nadat ik de kat uit de boom had gekeken, zo enorm van genieten. Ook in huis zoek-spelletjes doen of samen spelen met een knuffel, speeltje met een piepje of flosje vind ik echt genieten. Als ik dus een nieuw gouden mandje vind is het wel een must dat jullie veel leuke dingen met me ondernemen.

Onzeker

Van nature ben ik best onzeker, ik vind veel dingen erg spannend en van drukte om me heen hou ik ook niet als ik heel eerlijk ben. Van onverwachte bewegingen schrik ik vaak en omdat ik dan niet goed weet wat ik moet doen kan ik dan mijn tanden laten zien of een “snep” geven.
Als ik de tijd en ruimte krijg om te wennen aan situaties voel ik me fijner.
Bij mijn familie ben ik een echte knuffelkont en ben ik heel graag overal bij, mits er rust is. Als er andere mensen op bezoek komen of als ik vreemden ontmoet neem ik graag zelf het initiatief om kennis te maken. En als ik je dan kom begroeten is het dus ook goed! Ook dan knuffel ik graag met je.
Is er veel bedrijvigheid in huis dan zoek ik graag mijn eigen plekje op en wil ik liever wat rust.

Als ik andere honden tegenkom roep ik altijd heel hard naar ze: “ga weg” en “kom niet in mijn buurt”, zo spannend vind ik dat. Toch durf ik in het pension waar ik in de zomer altijd mag gaan logeren, samen in de kennel met een mooi (klein) honden-meisje. Maar dat is logisch toch….. welke kerel zou dat niet leuk vinden 
En eigenlijk vind ik dat wel heel erg leuk en gezellig.

sjakie-hond-baasje-gezocht-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Nog wat meer over mezelf vertellen

Ik zal jullie nog wat meer over mezelf vertellen en ook laat ik jullie graag weten waar ik naar op zoek ben natuurlijk!

Qua gezondheid ben ik helemaal topfit, ik heb mijn entingen netjes gehad en kan qua eten alles goed verdragen.
Wat betreft het eten zelf ben ik wel een “lastige”, ik heb liever niet dat je in mijn buurt komt dan. Wil je iets van me afpakken dan grom ik gewoon, maar als je iets met me wilt ruilen dan wil ik wel in onderhandeling met je 
Thuis slaap ik graag onder een dekentje (op de bank) maar ik ben ook heel erg blij met mijn eigen plekje in de bijkeuken. Hier staat mijn bench (altijd open) waar ik lekker in kan slapen en me terug kan trekken als ik rust wil. Dat is iets wat ik wel graag in mijn nieuwe huisje ook wil hebben, een eigen plekje.
Spelen vind ik geweldig, zoals al benoemd ben ik dol op zoeken/speuren en spelen met o.a. piep speeltjes. Daarnaast vind ik spelen in ondiep water ook heel erg leuk! Mijn voorkeur heeft dan een plas of het strand.

Ook ben ik best slim, al zeg ik het zelf…… zoals jullie al hebben kunnen lezen ben ik dol op actief bezig zijn en ik vind nieuwe dingen leren dan ook echt wel heel erg leuk! Ik ken daarom ook al veel commando’s, namelijk zit – blijf – af – op je plek – bench – pootje – high ten – zoeken.

Ik kan heel goed alleen thuis blijven, ik maak niets kapot en ben ook goed zindelijk.
En als ik jullie dan toch al zoveel over mezelf vertel zal ik dan ook maar een geheimpje verklappen wat eigenlijk helemaal niet zo stoer is……

Ik ben ook bang voor sommige dingen, zo ben ik bang voor de veren van vogels, hou ik absoluut niet van de stofzuiger/dweil en als ik heel eerlijk ben vind ik (kleine) kinderen ook iets té spannend en dat is ook de reden van herplaatsen.

In mijn familie is 4 jaar geleden en zeer recent een kindje gekomen en ik heb mijn baasjes een paar keer laten zien dat ik het niet zo fijn meer vind. Ik heb daarom aan ze gevraagd of ze willen kijken naar een ander gouden mandje voor mij.

Mijn baasjes en ook ik zijn hier echt heel verdrietig door, maar het kan niet anders helaas…..
….. zo, dat is er uit!

sjakie-hond-baasje-gezocht-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Mijn wensen

Nu jullie toch al alles van mij weten durf ik jullie ook wel te vertellen waar ik graag zou willen gaan wonen.
Mijn huidige baasjes zijn echt super lief en goed voor mij en eigenlijk is dat wat ik weer zou willen.
• Actief bezig zijn d.m.v. wandelen, honden cursus, spel
• Een eigen plekje in huis waar ik mijn rust kan pakken
• Geen kleine kinderen, kinderen vanaf 10 -12 jaar
• Voorkeur voor een tuin
• Een andere hond en/of kat, moeten we bekijken hoe dat is/gaat.
• Enige ervaring met honden (met angst-agressie)

sjakie-hond-baasje-gezocht-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Mochten jullie kennis met mij willen maken of willen jullie meer over mij weten dan kan dat natuurlijk absoluut!
Mail dan naar info@ndjoy.nl en vertel wat meer over jezelf en jouw situatie en waarom ik goed bij jullie zou passen. Ik ben zelf woonachtig in de omgeving Boxmeer/Cuijk.

Negatieve reacties dragen niet bij aan mijn herplaatsing en doen ons meer verdriet dan goed. Willen jullie in plaats daarvan helpen en mijn oproep delen? Lieve pootjes van mij!