Flip (1,5) zoekt nog steeds naar zijn stabiele mand!

Flip (1,5) zoekt nog steeds naar zijn stabiele mand!



UPDATE 05-07;
Wij zoeken nog steeds die ene speld in vele hooibergen voor Kooiker Flip (net 1).
Flip verblijft al een aantal maanden in de opvang bij Healthy Dogs waar hij veel training heeft gehad/krijgt, graag speelt met de andere aanwezige honden en waar hij het best goed doet.
Flip heeft een hele moeizame start gehad waardoor er bepaalde trauma’s zijn opgelopen.
Flip is daarom zeker geen beginners hond en heeft een gebruiksaanwijzing.
Wij zoeken daarom echt naar iemand met het liefst 1 of meerdere stabiele honden, waar voldoende ruimte is om z’n eigen ding te kunnend doen/hij zich terug kan trekken en er niet te veel van hem verwacht wordt.
Kun jij hem dit bieden, neem dan ajb contact met ons op!


Dit is Flip, een 1 jaar jonge Kooiker (03-’23) die op zoek is naar een forever gouden mand bij een persoon of echtpaar met een meer dan ruime kennis en ervaring van/in het opvoeden van honden en die echt de tijd en ruimte wil nemen én heeft om Flip een mooi leven te geven.
Flip heeft een enorm slechte start gehad in zijn jonge leventje en daar waar hij woonde was de situatie voor zowel Flip als het gezin niet meer houdbaar.
Daarom is Flip sinds december ’23 goed opgevangen in een pension, waar hij de juiste rust en training krijgt en vanwaar hij door ons herplaatst zal worden.
———–
Wij zijn er van overtuigd dat Flip met de juiste opvoeding, begeleiding en training (op positieve wijze) weer een heel fijn maatje kan worden/zijn en dat is ook ons aller doel.
Op het moment dat jij/jullie interesse hebben in Flip, besef dan goed dat Flip er nog lang niet is en er veel tijd zal gaan zitten in hem trainen en opvoeden, dit is ook echt een must om hem het vertrouwen in alles weer te laten krijgen.
Voor Flip hadden zich de afgelopen maanden al 3 kandidaten gemeld, maar helaas, ondanks zeer zorgvuldige screening en informatie voorziening, was Flip bij alle 3 de kandidaten binnen 2 dagen al weer terug vanwege bijtincidenten.
Inmiddels is Flip in huiselijke kring 24 uur geobserveerd bij één van zijn trainers en zijn hier hele waardevolle bevindingen uitgekomen.
Delen hiervan zijn verwerkt in zijn aangepaste oproep, overige informatie delen wij graag met een kandidaat die serieus geïnteresseerd is in Flip, dat is handiger.


Wat we over Flip kunnen vertellen is dat hij afkomstig is van een broodfokker en geen goede start heeft gehad.
Daarnaast is hij ook langdurig besmet geweest met Giardia waardoor hij zich heel ziek heeft gevoeld. Na diverse onderzoeken en diverse Panacur kuurtjes is dit uiteindelijk goed gekomen.
O.a. door zijn ziek zijn is hij niet voldoende gesocialiseerd.
Flip is in het pension inmiddels een heel enthousiaste en blije hond, die je, als hij je vertrouwd, vrolijk zal begroeten als je binnen komt. Aaien vind ie prima, mits met mate, en mits vertrouwen.
Zoals iedere jonge hond heeft Flip de behoefte aan rust, maar voor Flip geldt dat hij echt veel rust nodig heeft. Door zijn verleden is hij zeer snel overprikkeld waardoor veel rust echt noodzakelijk is.
In het gezin waar hij woonde was Flip vaak/veel overvraagd/overprikkeld o.a. door drukte binnen het gezin, waardoor er vervelend gedrag ontstond.
In de opvang werd al snel opgemerkt dat hij niet altijd goed reageerde op spelletjes omdat hij zelf te veel met andere dingen bezig was in zijn hoofd.
Om die reden is er toen gestart met “reuk-training”.
Ook is er toen gestart met het geven van CBD olie, na een aantal dagen werd er al verbetering gezien, Flip werd relaxter. Inmiddels is dit afgebouwd.
———-
Andere honden vind hij doorgaans ok, hij speelt graag met ze mits de klik er is en Flip is dan sociaal.
Een nieuw gouden mandje waar al een andere hond/honden aanwezig is/zijn kan dus absoluut en heeft zelfs de voorkeur, mits dit samen matcht.
Flip kan in een huiselijke situatie zijn rust/slaap (nog) niet pakken.
Als hij een afgezonderde ruimte heeft waar hij met rust gelaten wordt, geen prikkels krijgt en zich vertrouwt voelt kan hij dit uiteindelijk wel.
Een bench is echt een NO-GO, hij heeft hier erg nare ervaringen mee op gedaan waardoor dit echt geen optie is.
Omdat Flip niet weet hoe hij zijn rust zelf moet pakken is hulp/begeleiding van zijn toekomstige baasjes hierin wenselijk.


Flip is nog niet gecastreerd, wel gechipt en geënt.
Flip is verder waaks en toont geen jachtinstinct.
Waar we naar op zoek zijn voor Flip is:
• Een persoon of echtpaar zonder kinderen met een meer dan ruime kennis en ervaring van/in het opvoeden van honden
en die echt de tijd en ruimte wil nemen én heeft om Flip een mooi leven te geven.
• Al een andere sociale hond/honden binnen het gezin aanwezig zou wenselijk en erg fijn zijn, mits match
• Géén (klein)kinderen, ook niet als deze al volwassen zijn.
• Een persoon of echtpaar waar Flip de eerste tijd alleen maar hoeft “te zijn” en tot rust kan komen.
• Duidelijke baas met positieve discipline, ja is ja, nee is nee.
* Bereid zijn om meerdere malen kennis te maken met Flip en hierin coaching te krijgen van zijn huidige trainer(s) hoe Flip
rust te geven en het leren leven in (een) huis.
Denk(en) jij/jullie Flip een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Flip te bieden hebt.
Flip verblijft bij Healthy Dogs te Venhorst.
———–
Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand,
onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.