Puli Does (6) is verhuisd naar iemand met veel kennis en kunde van dit ras.

Puli Does (6) is verhuisd naar iemand met veel kennis en kunde van dit ras.Update 3/1’24:
Voor Does zal er op de korte termijn plek zijn bij een lieve dame in Duitsland die zeer veel kennis en ervaring heeft met Puli’s.
Dit betekend voor Does dat ze in zeer goede handen zal zijn en dat geeft heel veel rust voor het thuisfront.
Omdat er dan nog steeds een ander gouden mandje voor haar wordt gezocht laten we deze oproep wel gewoon “meelopen”. De Duitse dame denkt in haar netwerk wel een geschikte nieuwe baas-to-be te kunnen vinden, maar mocht deze zich toch via ons melden is dat ook heel erg welkom en fijn! ❤
————
Voor Does (6) zoeken wij een fijne rustige mand.
Does is een Hongaarse Puli, je kent ze misschien van de dreadlocks, maar als je haar 3x per jaar laat scheren, heeft ze prachtige zwarte krulletjes.
Puli’s staan er om bekend dat ze veel energie hebben, erg op hun baasje gericht zijn, de roedel bij elkaar willen houden en zeer waaks zijn; met andere woorden ze blaffen vaak. Deze Does doet dit in zeer sterke mate.
Ze is als pup van 12 weken uit Hongarije gekomen en door een “te lief” vrouwtje opgevoed, waardoor ze niet de sturing kreeg die ze wel nodig had. En toen werd het vrouwtje ook nog ziek en werd door ernstig hersenletsel nooit meer dezelfde.
Na 5 jaar nog te hebben meegedraaid als ‘mantelzorger” is het duidelijk dat Does rust nodig heeft. Een plek waar ze alleen maar hond hoeft te zijn.


Ze is nogal groot voor haar ras, fysiek beresterk en nogal onbesuisd.
Maar binnenin deze dreutelkont zit een ontzettend lief hondje, dat het liefst de hele dag bij je is en dol is op knuffelen.
Ze houdt ook heel erg van lange wandelingen en overal snuffelen. Ze kan soms totaal bezig zijn met iets in het gras en dan schrikken van een eikel die uit de boom valt.
Het is voor een toekomstige nieuwe baas dan ook van belang om alert te zijn op de omgeving.
Ze heeft geleerd rustig aan de riem te lopen en luistert goed naar het commando “bij mij”, ook als ze los loopt.
Nieuwe dingen vindt Does wel spannend, hier wat tijd en ruimte voor krijgen zal haar hier zeker bij helpen.
Wonen in een drukke wijk en/of daar waar veel verkeer is zal voor Does iets te veel van het goede zijn, de voorkeur gaat uit naar een omgeving met minder prikkels.


Onbekend bezoek is iets waar Does niet naar toe zal gaan. Ze wil dit op een afstand (al blaffend w.s.) bekijken en als het voor haar goed genoeg voelt komt ze vanzelf wel.
Bij bekende mensen is ze heel enthousiast en moeilijk te kalmeren.
Ze vindt het nog lastiger als mensen weg (willen) gaan.
Daar is ze het dan niet mee eens en dat laat ze merken. Je kunt haar dan het beste even apart zetten, bij voorkeur met iets te knagen/kauwen. Met de juiste positieve training, tijd en geduld zal hier zeker nog veel winst te behalen zijn.
Het is namelijk een heel slim hondje wat ook veel woorden begrijpt.
Ze luistert goed naar haar naam en kent commando’s als:
“kom”, “zit”, “af, “op je plek”, “hier”, “blijf”, “klaar”, “wacht”, “bij mij”, “deze kant”, “rustig”, “zachtjes”,
maar ook bijvoorbeeld “we gaan aan tafel”; dan gaat ze keurig op haar plek.


Ondanks de moeilijke omstandigheden thuis zijn we er van overtuigd dat Does, met een stabiele liefdevolle baas en in een rustigere omgeving, een betere versie van zichzelf kan worden/zijn. Met liefde en aandacht en een baas die haar ontzorgt, waardoor zij ook denkt “oh, blijkbaar hoef ik hier niets mee”, moet dit echt goed komen.
Does kan goed alleen thuis zijn, ze is dan wel heel blij als je er weer bent. Met spelen is ze ook onbesuisd. Echt spelen met andere honden doet ze niet (of heeft ze nog niet geleerd), wel rent ze graag achter grote jolige reuen aan (zoals labradors).
———
Op autorijden is ze niet echt dol, maar ze is er wel aan gewend. Je kunt haar ook best even alleen in de auto laten, als je snel een boodschap moet doen. Ze heeft geen/zeer weinig jachtinstinct.
Af en toe gaat ze gezellig met een buurvrouw en haar hondjes op pad of ze verblijft even daar en dat gaat goed. Daar ervaart ze dat ze niet overal iets mee hoeft.
Wat er nog meer over Does kan worden gezegd?
Does, net 6 (08-’17) is gesteriliseerd, geënt, gechipt, zindelijk en verder volledig gezond en sloopt niet.
Als je het vertrouwen van Does hebt is het een heerlijke hond die enorm dol is op knuffelen en die heel graag bij je is.
Ze is niet bekend met kinderen, katten en andere dieren.
Met andere honden is ze wisselend, ze kan dan of afwachtend en angstig zijn of ze kan goed met de andere hond. Agressief is ze zeker niet.


Waar we voor Does naar op zoek zijn is:
• Een persoon of echtpaar zonder (klein)kinderen die niet al te veel aanloop hebben. Of met (klein)kinderen (10+) als er al een andere (rustige) hond is, waarvan ze het kan leren…
• Een persoon of echtpaar met structuur en discipline met een hele zachte hand die tijd, geduld en liefde wil steken in Does om op die manier samen een mooie band op te bouwen.
• Zonder katten
• Een stabiele (grotere) hond (bij voorkeur een reu) zou, mits een goede klik, wel zeer welkom zijn voor Does.
• Een persoon of echtpaar die nog actief genoeg is om heerlijke lange(re) wandelingen te kunnen maken in de natuur en/of in een rustige omgeving.
Denk(en) jij/jullie Does een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je toch nog meer informatie over haar?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Does te bieden hebt.
Does is woonachtig in de omgeving van Emmen – Hoogeveen


Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.