Prachthond Potte heeft een thuis

Prachthond Potte heeft een thuis

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes


Update 18 februari 2019

Voor Potte is een nieuw baasje gevonden! Op 20 februari zal Potte gaan verhuizen ❤ Veel geluk lieve Potte!


Voor een kruising Golden Retriever reu van net 6 jaar oud (10-10-2012) is N’Djoy op zoek naar een nieuwe gouden mand. Maak kennis met Potte, een knappe ongecastreerde reu van 36 kilo die geboren en getogen is in Ecuador en vanaf pup al woont bij zijn huidige baasjes.

Potte is een rustige stabiele jongen die heel veel prachtige kwaliteiten bezit. Zijn baasjes hebben dit heel mooi verwoord in het onderstaande bericht.

Een persoonlijke tekst van de baasjes

“Potte is een trouwe vriend die met ons leeft sinds hij 6 weken oud is. Wij hebben hem als pup gekregen van vrienden die op een boerderij in Ecuador woonden. De eerste zes jaar van zijn leven heeft hij met ons in Quito, de hoofdstad van Ecuador gewoond. Hij heeft al veel gereisd in zijn leven. Naar de amazone, de tropische kust en zelfs met de auto naar Peru!

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Zijn laatste reis was met ons mee naar Nederland. Door al deze reizen zijn wij altijd oplettend geweest met vaccinaties etc.

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Als pup was Potte speels, maar opvallend en plezierig rustig. Nu is hij nog steeds een hele rustige doerak die graag wandelt. Nog belangrijker dan wandelen is gezelligheid. Waar hij ook is, het belangrijkste voor Potte is het samenzijn met zijn roedel/familie.

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Sinds hij 6 maanden is hebben we hem getrained om los te lopen op straat. Hij weet precies waar de stoep eindigt en de straat begint en wacht netjes bij het oversteken. Verschillende jaren is hij uitgelaten door een hondentrainer met nog veel andere honden onder zijn hoede. Daardoor is Potte heel sociaal maar is hij wel gevoelig voor honden met een agressieve energie.

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

We hebben Potte met heel veel liefde opgevoed en het vergt daarom ook veel van ons om toch een ander huisje voor hem te zoeken. De re-migratie naar Nederland vergt zijn tol op het gezin en onze tweejarige dochter respecteert in haar spel niet de ruimte die Potte nodig heeft om ook tot rust te komen. Daarom zoeken wij naar een liefdevolle stabiele familie die in ieder geval veel van wandelen houdt.”

Potte is, zoals jullie kunnen lezen, een heerlijke lobbes, een trouwe vent en een zeer gehoorzame jongen en omdat de baasjes ook heel graag willen dat dit zo blijft, zoeken ze voor hem een fijn ander baasje. Door alle veranderingen in zijn leventje belandt Potte momenteel regelmatig in situaties die hem vreemd zijn. Denk hierbij aan het zien van een kat, de drukte van alledag in ons land, de geur van loopse teefjes en tel daar dan bij op dat ook zijn baasjes in een andere modus zijn nu ze weer in Nederland wonen.

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Door al deze veranderingen, andere en vreemde prikkels als ook een compleet nieuwe omgeving ervaart Potte (wat) stress en heeft dus meer “ruimte” nodig. Helaas is dit op een bepaald ogenblik niet tijdig gesignaleerd met een bijtincident met de 2-jarige dochter tot gevolg. Zoals de eigenaren in het zelf geschreven stuk hebben benoemd heeft Potte dus wel degelijk aangegeven ruimte en rust nodig te hebben, maar was men er helaas net niet snel genoeg bij.

Potte verdient weer de rust en ruimte zoals hij die altijd heeft gehad zodat dit soort incidenten niet meer voor hoeven te komen. De veranderingen in zijn leven door de (voor hem) emigratie naar Nederland zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten.

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Wat voor baasje zoeken wij voor Potte?

Dus, ben jij die persoon of zijn jullie dat echtpaar/gezin die Potte meer “zen” kunnen bieden en willen jullie hem helpen om alle nieuwe indrukken in ons koude kikkerlandje te begrijpen, verwerken en laten ontdekken.

Wat voor baasje zoeken wij? Jij…

 • wil lekker veel wandelen overal en nergens
 • bent op zoek naar een familiehond die sociaal is en dol is op gezelschap van mens en dier
 • zoekt een zeer goed luisterende hond, bekend met diverse commando’s
 • wil graag een doorgaans rustige en stabiele hond
 • zorgt ervoor dat Potte weinig alleen thuis hoeft te zijn
 • hebt geen kinderen of als je die wel hebt, dan zijn ze ouder dan 8 jaar

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Aanvullende info

Tot slot nog wat extra aanvullende info:

 • Potte en zijn familie zijn woonachtig in Amsterdam
 • Potte is rustig en gemoedelijk, maar als een andere hond hem uitnodigt voor spel zal hij zeker deelnemen
 • Potte gebruikt medicatie voor de schildklier, Levoteroxine 700 mcg, de kosten hiervoor zijn ongeveer 30 euro per maand
 • 04-02-19 wordt hij weer geënt
 • Doordat Potte in Ecuador altijd los mee liep is lopen aan de lijn nog wat onwennig voor hem. Er zal dus nog wat tijd en aandacht aan moeten worden besteed hem hier aan te laten wennen

potte-hond-herplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Interesse?

Heb je interesse, wil je meer weten over Potte of wil je gaan kennismaken met deze knappe vent? Mail ons dan gerust op info@ndjoy.nl

Meer mooie foto’s van Potte