Onzekere lieve Callas zocht ervaren baasje(s) en vond zijn gouden mand!

Callas zocht ervaren baasjes en heeft zijn gouden mand nu gevonden!


Update: 14/5
Callas is afgelopen dinsdag verhuisd naar zijn forever home!
De eerste berichten zijn fijn, hij is rustig in huis en ook het wandelen versus andere honden gaat overall best goed, maar…… hij is er natuurlijk pas net  En hij zal de komende weken nodig hebben z’n plekje te gaan vinden in zn gouden mandje, maar dat gaat zeker goed komen!
Zijn nieuwe baasjes gaan lekker met m aan de slag 
Veel geluk lieve jongen!


Voor Callas, een onzekere enorm lieve Heidewachtel reu (07-’14) zoeken wij een ervaren/stabiel baasje/echtpaarCallas is toen hij 14 maanden oud was, vanwege ziekte van zijn toenmalige eigenaar, herplaatst naar het gezin waar hij nu woont.
Wat we weten over zijn puppy-tijd is dat hij niet is gesocialiseerd in de 1e 10 weken. Doordat zijn “fokker” woonachtig was in het buitengebied is er weinig tot geen contact geweest met soortgenoten, andere mensen/dieren, vervoersmiddelen en ga zo maar door.
Toen Callas bij zijn 1e eigenaar kwam wonen was het een angstige pup die van alles enorm schrok. Ze hebben geprobeerd hem zoveel mogelijk te laten zien en ervaren, maar helaas is zijn angstige karakter hierdoor nog steeds aanwezig.
Toen Callas bij zijn huidige baasjes en hun 3 kleine kinderen kwam wonen was dit voor hem dus ook een enorme omschakeling. Heel veel nieuwe indrukken, nieuwe geluiden en flinke bedrijvigheid door de kleintjes in huis. Callas liet zich regelmatig horen door te blaffen en in het voorbij gaan kon hij in handen/onderarmen happen.
Callas is verder lief voor de eigen kinderen maar met onbekende kinderen kan hij niet goed dealen.


De vrouw des huizes, waar Callas zich ook vooral op richtte, heeft met hem diverse cursussen gevolgd waaronder gehoorzaamheid 1 & 2 en behendigheid.
Hun band werd hierdoor steeds sterker, hij genoot zienderogen van het “werken voor de baas” en de beloningen die het hem opleverde waren voor hem de kers op de taart.
Ook kan hij enorm genieten van zoek,- speur,- en denkspelletjes, spelen/apporteren met een bal en dan wel het allerliefst met het vrouwtje.
Het gezin woont vrijstaand en ze beschikken over een enorm grote tuin waar dus prima in kan worden gespeeld en gerend.
Naast de activiteiten die Callas aangeboden werden, werd er ook nog met regelmaat met hem gefietst en werd er zo’n 1.5 a 2 uur per dag met hem gewandeld aan een flexi-lijn.
Callas is het gelukkigste als hij lekker lang mag rennen en ravotten in het bos. Ook zwemmen is zijn grote passie, hier geniet hij met volle teugen van.

Binnen het gezin waar Callas verder opgroeide is een andere hond (kleiner ras, teef) aanwezig. Dit gaat prima samen. Tijdens de lange wandelingen worden ze samen uitgelaten, tijdens een korte wandeling afzonderlijk van elkaar.
In het begin liet mevrouw Callas nog wel los lopen in het bos, maar nadat hij, gaandeweg de tijd verstreek, 3 x achter hardlopers /fietsers aanging en daarbij in een hand/been “hapte” zat de schrik er dusdanig in bij mevrouw, dat hij niet meer los mocht lopen.
Mevrouw geeft hierbij aan dat ze zelf niet voldoende overwicht kan bieden en te onzeker is wat er aan bijdraagt dat Callas zelf de leiding overneemt in bepaalde situaties.


Omdat dit zich door bleef ontwikkelen en Callas steeds meer “terrein wist te winnen” heeft zich nu een situatie ontwikkeld die voor niemand meer prettig is.
Callas wil graag leiding krijgen en wil weten waar hij aan toe is. Omdat zijn vrouwtje deze leiding niet aan hem kan bieden heeft hij zelf noodgedwongen de regie moeten overnemen met als resultaat een hond die, om dit te compenseren, alles en iedereen het liefst weg blaft.
Voor zijn gezin is Callas een geweldig lieve hond, maar degene die het terrein op komt zal een Callas aantreffen die al blaffend “zijn” terrein en roedel wil beschermen. Kom je toch te snel of onverwacht dichterbij dan zit de kans er in dat hij je hapt (dit is dus géén bijten).
Als ze Callas vast houden of even afzonderen en de visite gaat ergens zitten en Callas komt er dan bij is er niets meer aan de hand.

Callas is zoals al benoemd heel lief voor zijn eigen roedel, maar geeft hier wel duidelijk in aan dat hij niet echt zit te springen om de hectiek van alle dag met betrekking tot de kinderen. Het is hem te druk allemaal.
Callas trekt zich graag terug en is liever alleen. Zo heeft hij alle mogelijkheid lekker buiten te zijn, te liggen, te spelen, maar ondanks dat ligt hij het liefst alleen in huis. Dit geeft hem een gevoel van veiligheid. Je maakt hem dan ook niet gelukkig als je hem zou meenemen naar een markt, familie of een andere gelegenheid.


Tijdens het wandelen met Callas kan hij bij het zien van een andere hond, postbode of scootmobiel enorm gaan trekken. Zijn die prikkels er niet loopt hij prima mee aan de lijn.
Bij een kennismaking met een andere hond is hij wisselend. Bij een sociale hond gaat het goed, maar als de andere hond ook maar iets laat zien van enige dominantie dan wil Callas het liefst vluchten en rent hij weg als hij de kans krijgt.
Omdat Callas niet meer los mag lopen kan hij niet meer vluchten en is dit gedrag veranderd in uitvallen. Callas laat hierin dus duidelijk angst zien.
Ook richting bepaalde hondenrassen is hij volgens zijn vrouwtje wat angstiger, zo reageert hij angstiger op herders en husky’s.
Mocht een nieuwe baas al een andere hond hebben is het het aller-belangrijkste dat dit echt een stabiele hond is. Een hond die Callas kan helpen bij zijn angst en hem kan laten zien en ervaren dat het ok is.

Nog wat aanvullende informatie over Callas, hij is volkomen gezond (30 kg/58cm schofthoogte), gechipt, ontwormt en geënt. Ook is hij gecastreerd en is hij in het bezit van een paspoort (geen stamboom).
Callas kan niet met katten of andere dieren, hier reageert hij volgens zijn huidige baasjes flink op.
Hij kan prima een aantal uren alleen blijven, is zindelijk en sloopt niet. Autorijden vind hij helemaal prima en doet hij graag.


De reden van herplaatsing is dat men Callas niet kan bieden wat hij wel nodig heeft.
De activiteiten die in het begin nog volop werden gedaan met Callas werden steeds minder. Zo wordt er niet meer met hem gefietst en zijn ook o.a. de zoek,- speur,- en denkspelletjes niet meer veel met hem gedaan.
Door de hectiek van alle dag binnen het gezin, het ontbreken van een consequente baas en het toch wel angstige karakter van Callas heeft dit geleid tot een situatie die niet meer wenselijk is. Niet voor het gezin, maar zeker ook niet voor Callas.
Om die reden is het voor iedereen beter op zoek te gaan naar een fijne plek voor Callas waar hij met meer rust en een consequentere baas weer het vertrouwen krijgt in alles om hem heen.

Wat wij zoeken voor Callas is:
• Een baas met ervaring als het gaat om honden met angst-agressie.
• Iemand die hem op een positieve/consequente wijze wil laten ervaren dat Callas niet meer zelf als roedelleider hoeft op te treden maar dit voor hem wordt gedaan.
• Iemand die lekker met hem wil bezig zijn, denk aan actieve wandelingen, jacht/speur trainingen en behendigheid, maar ook iemand die met hem wil werken aan de angst die hij heeft ontwikkeld t.a.v. visite en andere alledaagse dingen.
• De voorkeur gaat uit naar een persoon/echtpaar zonder (klein)kinderen of (klein)kinderen die 14+ zijn.


Wil jij meer weten over Callas of denk jij diegene te zijn die we voor Callas zoeken?
Stuur dan een mail naar info@ndjoy.nl en vertel ons dan wie je bent, hoe je woon,- werk,- gezins-situatie is en wat je Callas te bieden hebt.
Wij nemen dan graag contact met je op!

Callas woont in de Gemeente Mill & Sint Hubert, Brabant.
In het belang van Callas en zijn nieuwe baasje(s) gaat Callas pas naar een toekomstige gouden mand verhuizen nadat er meerdere kennismakingen hebben plaats gevonden.