Maatje gezocht – en gevonden!

Maatje gezocht – en gevonden!

maatje-gezocht-gevonden-felix-roemenie-ndjoy-verzoek-herplaatser-hulp-honden-baasjes4


Voor een ouder echtpaar was ik op zoek naar een maatje. Ik heb ‘m gevonden hoor!


18 juni 2017

Felix, onze kleine vriend uit Roemenië, is gisterenavond aangekomen in Boxmeer na een lange reis van 48 uur in de bus/transportkooi.

Ik heb tot 4 uur vannacht bij m gezeten, heb m geaait, geborsteld en in de tuin laten snuffelen/uitgelaten.

Vandaag rond de klok van 11 heb ik m naar zn nieuwe baasjes gebracht en hem 1,5 uur later, na een goede uitleg en voorzien van leen-bench en nog wat spulletjes, gedag gezegd.

Over een paar weken ga ik er weer even langs om te kijken hoe het gaat 😊

In alle commotie vergeten betere foto’s te maken, maar hierbij de 1e foto’s van Felix in zn (te krappe) bench. Hij heeft nu een 2 maten grotere bench 😉

Foto’s van Felix – klik op de foto voor een vergroting


N’Djoy gaat weer op zoek naar een maatje.

Deze keer wordt het een lastigere zoektocht denk ik, want het is een zoekvraag die wel veel “eisen” heeft die “iedereen wel wil” en zoals deze mensen zelf al hebben ervaren de afgelopen maanden, zijn dit soort hondjes vrijwel direct “weg”. In de asiels tenminste! Vandaar dat ik toch voor ze ga zoeken in de hoop dat ik via een thuis-herplaatsing misschien een maatje voor ze kan vinden.

Deze mensen willen het liefst een reu, een teefje kan wel tussen de 3 en 6 jaar oud. Qua formaat denken ze aan een “boomer”/Maltezer Leeuwtje en eventueel ietsje kleiner of groter. Het moet een hondje zijn dat makkelijk is in de omgang, goed kan met andere hondjes kan en het fijn vindt om te knuffelen. Ook wat basiscommando’s kennen zou fijn zijn. Tot slot is zindelijk zijn een vereiste.

Het betreft een ouder echtpaar (66 en 81) dat enige tijd geleden hun hondje (Maltezer Leeuwtje) helaas heeft moeten afgeven door ouderdom. Ze missen de liefde van een hondje en ook de liefde die ze willen geven aan een hondje kunnen ze niet meer kwijt. Ze zijn op zoek naar een knuffelhondje dat lekker verwend mag worden en beloond wordt met iedere avond mee naar bed gaan. 🙂 Het zal hem/haar aan niets ontbreken, want ze zullen het beste voor het hondje kopen en aanschaffen, zowel voer als al het andere dat nodig is. Er wordt met de hond 3 à 4x per dag gelopen.

De hondenhulpvragers wonen in een tussenwoning met een betegelde tuin waar de hond gewoon lekker kan lopen, liggen en spelen.

Zoals je misschien is opgevallen, is een van deze mensen op leeftijd. Uiteraard heb ik met deze mensen het moeilijke gesprek gevoerd om te achterhalen of er iets geregeld is, in het geval dat een van hen in het ziekenhuis opgenomen zou moeten worden. Gelukkig hebben deze mensen daar zelf ook goed over nagedacht en het welzijn van de hond komt niet in het geding als het de gezondheid van een van deze mensen onverhoopt niet goed zou gaan. De zorg voor de hond is geregeld in zo’n nare situatie!

Mocht je denken een geschikte match te hebben voor dit echtpaar dan hoor ik het graag!