Lieve Beagle Max heeft zijn gouden mand gevonden!

Lieve Beagle Max (2) heeft zijn gouden mand gevonden! 

Update 13-04-2020

Heel verdrietig en ook heel fijn nieuws….
Inmiddels is het baasje van Max overleden en is er in besloten kring afscheid van hem genomen. Intens verdrietig allemaal…..
Naast dit droevige nieuws is het fijne nieuws dat er afgelopen zaterdag kennis is gemaakt met 2 echtparen mét een Beagle-vriendje en is 1 van deze echtparen de intens gelukkige nieuwe baas van Max geworden en heeft Max er een grote Beagle-broer bij die hem én zijn baasjes kan helpen met de opvoeding 
Vandaag zal Max verhuizen naar zijn nieuwe forever home waar hij een meer dan gouden mandje heeft gevonden!!
Het gaat je goed lieve jongen!! 

 


Helaas moeten wij voor Max op zoek naar een nieuwe gouden mand. Zijn baasje ligt momenteel in een hospice en zal binnen korte tijd zeer spijtig genoeg komen te overlijden.
Op dit moment verblijft Max in een pension en wordt hij, indien zijn baasje een “goede dag” heeft, opgehaald en even naar zijn baasje gebracht. Voor beide natuurlijk een enorm verdrietige en verwarrende situatie.

Max is een knappe 2 jarige Beagle (03-’18)
Van de thuishulp hebben wij vernomen dat hij erg ondeugend en ondernemend is. Ziet of vind hij iets interessants dan gaat hij daar meteen op af, zoals het een echt Beagle betaamt denkt hij niet na maar doet hij gewoon.
Max vind het ontzettend leuk om te leren, in het begin is hij wat ongeduldig, maar als je hem wat meer de tijd geeft en doorzet, dan pikt hij het al heel snel op.

Max vind spelen (lees: slopen en kauwen) écht ontzettend leuk. Voor hem is alles 1 groot feest, wat hij ziet én vind voldoet dan ook prima aan zijn criteria: “speelgoed” om mee te spelen.
Hier zit ook nog een grote uitdaging voor de nieuwe eigenaar, want als het aan Max ligt valt alles onder de noemer “speelgoed”. Zo heeft hij namelijk al diverse afstandbedieningen, telefoons, sloffen/schoenen, matten en ga zo maar door, gesloopt.
En of je er nu wel of niet bij zit, dat maakt hem niet zo veel uit. Als je niet snel genoeg bent met iets te ruilen waar hij wél op mag kauwen is het te laat!Ballen en het liefst een tennisbal, zijn zijn favoriet, een simpel kauwbot vind hij ook heerlijk. Hieruit blijkt ook wel deels zijn grote kauwbehoefte.
Ook kan hij heel erg genieten van het rennen en ravotten met andere honden. Max is een hele sociale jongen.
Katten die hij buiten ziet vindt hij, zoals bijna alle honden, erg interessant, hij ziet/ruikt ze al van heel ver. Vooralsnog is hij daar “enigzins fel” op, maar hoe dit er in de praktijk uitziet is ons nog onbekend.
Max is enigzins bekend met een kat in de naaste familie.
De kat heeft haar grenzen aan hem laten zien en dan gaat het redelijk. Hoe het dus daadwerkelijk gaat met een kat waar hij mee moet samenleven is niet helemaal duidelijk.
Als de kat gewend is aan een hond en ze op de juiste wijze wordt geintroduceerd zou het misschien prima kunnen werken.

Max kan heerlijk genieten van knuffelen, hij legt dan z’n poten in je nek en kan wel minuten lang zo blijven staan. Hij zit graag dichtbij om alles goed in de gaten te houden.
Lange wandelingen vind hij heel erg fijn, vooral in het bos, of langs de plassen.
Gezien zijn nog hele jonge leeftijd heeft hij daar energie genoeg voor, want er is van alles te zien wat hij interessant vindt.
Loslopen is bij Beagle’s altijd al een dingetje, want luisteren komt niet echt voor in hun woordenboek haha, maar Max maakt er volgens de informatie die wij hebben ontvangen, nogal eens een extra spelletje van.
Als hij los mag gaat Max er meestal van door en wil dan gevangen worden is ons verteld.
Het zou naar ons idee ook zo maar kunnen zijn dat dit “spel” is voortgekomen doordat hij altijd “gevangen” werd omdat hij niet kwam als hij moest komen. Dat is niet helemaal helder.
Wel weten we dat een nieuwe eigenaar hier nog mee aan de slag kan zodat dit soepeler gaat verlopen.In huis liep Max altijd los, ook als zijn huidige baasje even weg moest. Vaak alleen was hij absoluut niet. Maar mocht het dan toch gebeuren lag Max erg graag voor het raam te kijken naar alles wat er voorbij kwam.
Omdat Max dus graag rondzwervende spullen sloopt is het wel van belang dat belangrijke “losse goederen” worden opgeborgen op een hoger gelegen plek. Ook alle spullen die boven liggen zijn veilig voor hem aangezien Max geen trap loopt.

Wat extra aanvullende informatie over Max:

Hij eet brokken, (Eukanuba Active Adult Medium) en is een beschaafde eter die niet sterk gefixeerd is op eten.
Max is een on-gecastreerde, ge-chipte en geënte knappe kerel (zonder stamboom) die lief is voor andere honden en mensen, zowel groot als klein.
Qua opvoeding is er nog wel e.e.a. te halen. Hij heeft de puppy cursus gehad, maar hier is verder niets meer mee gedaan.
Max trekt aan de lijn, kent een paar trucjes/commando’s en luistert zoals al benoemd nauwelijks.
Een nieuwe eigenaar moet hier wel tijd en energie in willen steken. Max verdiend deze aandacht ook en dat zal de band tussen nieuwe baas en Max zeker ten goede komen.
In de auto mee gaan doet Max prima.Max verblijft momenteel in de regio Volkel in een pension. Zolang het huidige baasje van Max nog in het hospice verblijft is het een grote wens Max af en toe te kunnen blijven zien. Voor N’Djoy is dit om die reden een harde eis.
Het baasje van Max heeft helaas niet meer heel lang te leven en wij gunnen ze iedere minuut die ze nog samen kunnen doorbrengen. Het is voor beide immers al verdrietig genoeg allemaal.

Lijkt Max jullie maatje-to-be te zijn?
Wil je nog meer over hem weten?
Of wil je graag kennis met hem maken?
Stuur ons dan een mail via info@ndjoy.nl en vertel ons wie je bent, wat je Max te bieden hebt en wat je gezins/werk-situatie is.

Namens Max en zijn baasje enorm veel dank! ☺️☺️